پیشگیری از وقوع جرم از مطالبات جدی امام خامنهای از دستگاه قضا/ ضرب وجرح عمدی رتبه دوم جرائم کشور
به گزارش خبرنگار یزد رسا، مسئول سازمان قضایی نیروهی مسلح استان یزد در همایش پیشگیری از جرائم در نیروهای مسلح استان گفت : اعمال مجازات تنها بخشی از پیشگیری از وقوع جرم بوده و باید از اهرمهای غیر کیفری در جهت کاهش نرخ وقوع جرم طبق قانون اساسی که پیشگیری را مقدم بر اصلاح مجرمین می داند استفاده کرد.
مهدی تشکری در بیان اهمیت این موضوع اظهار داشت: یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری در حکم انتصاب مجدد آیت الله آملی لاریجانی در دوردوم پیشگیری از وقوع جرم در بخش امنیت اجتماعی است.
تشکری با تاکید براهمیت این مقوله اضافه کرد: ریاست محترم قوه قضاییه نیز پیشگیری از وقوع جرم را یک راهبرد اساسی در قوه قضاییه و سلامت جامعه و بهبود وضع قضایی کشوررا در گروه توجه به این مبحث می داند.
مسئول سازمان قضایی نیروهی مسلح استان موضوع همایش امسال را ضرب و جرح در نیروهای مسلح اعلام کرد و گفت : با اینکه در نیروهای مسلح تحقق جرم بسیار پایین می باشد اما همین میزان کم نیز، چون توسط یک نیروی نظامی و یا انتظامی صورت میگیرد دارای اهمیت خاصی می باشد.
این مقام مسئول با بیان این مطلب که متاسفانه ایراد ضرب و جرح عمدی در بین جرائم صورت گرفته در کشور رتبه دوم را به خود اختصاص داده ادامه داد: موضوع ضرب وجرح در جامعه موضوع بسیار مهمی است چراکه به گفته مدیر کل جامعه پزشکی قانونی تهران در پنج ماهه اول امسال 51مورد ایراد ضرب و جرح منجر به قتل شده که نوعا با سلاح سرد صورت گرفته و این آمار نسبت به سال گذشته شش درصد افزایش داشته است.
وی وجود دوعامل را در ضرب وجرح نیروهای مسلح اثر گذار دانست و افزود: یک عامل برون سازمانی، که خواسته و نا خواسته خودش را به بدنه نیروی انتظامی تحمیل می کند و دوم عامل برون سازمانی که باید با تکیه بر آموزه ها وتقویت بنیاد دینی افراد، بستر ارتکاب جرم آن ها کاهش یابد.
تشکری با اشاره به اینکه ضرب وجرح ابتدا به ساکن بوجود نمی آید؛اهانت را عاملی برای ایجاد ضرب و جرح دانست و اضافه کرد: به همین دلیل است که مقام معظم رهبری می فرمایند اهانت را ممنوع کنید.
مهدی تشکری کاهش نیروهای پایور را از دیگر دلایل به وجود آمدن ضرب وجرح در بین نیروهای مسلح دانست وبا ابراز گلایه از برخی دستگاه ها در جذب نیروهای وظیفه تحت عنوان امریه گفت: وقتی بدنه نیروی مسلح با کاهش نیرو مواجه باشد و چندین کار همزمان به یک فرد سپرده شود طبیعی است که فشار کاری باعث بروز ضرب وجرح بین دو همکار یا مافوق و مادون ویا برعکس می شود پس در این زمینه نیز باید یا سهمیه ها تمام شود ویا محدود سازی صورت گیرد.
وی آموزش ونظارت در نیروهای مسلح را لازم وملزوم یکدیگر خواند و افزود: باید درآموزش ها نظارت ودقت بیشتری صورت گیرد چرا که گاهی فرد به دلیل جهل به قانون ندانسته وناخواسته دست به ارتکاب جرم می زند و از مهمترین کارهای سازمان قضایی نیروهای مسلح استان یزد در سال 92 اقدام به برگزاری پانزده هزار ساعت آموزش برای نیروهای مسلح استان بوده است.
مسئول سازمان قضایی نیروهی مسلح استان یزد تبعیض را از دیگر علل وقوع جرم وبه ویژه ضرب وجرح در نیروهای مسلح دانست و افزود: باید امکانات به صورت عادلانه بین همه نیروها توزیع شود تا شخصی در مقام اعتراض ویا بدلیل احساس حقارت دست به جرم نزند و در رابطه با مجروم نیز باید حقوق وی را رعایت کرد.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان: دشمنان نظام خانواده را هدف قرار داده اند
- نشست نقش رسانه در پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی + تصاویر
- رونق در مسائل اقتصادی، اجتماعی و اشتغال برابر است با کاهش جرم در جامعه
- استعلام مربوط به نامزدها در سریعترین زمان ممکن پاسخ داده می شود
- تشکیل کمیته های صلح و سازش در بانک های استان یزد
- برگزاری دوره آموزشی "طرح آينه" براي مجرمان به جای تحمل حبس