ID : 33416940
حمایت مجدد دولت ترامپ از سران فتنه88؛

پیوندتان مبارک


اکنون 8 سال پس از برچیده شدن فتنه 88 توسط مردم، دولت آمریکا برای چندمین بار در یک‌سال اخیر، بار دیگر به حمایت از سران فتنه 88 پرداخته و خواستار آزادی سران فتنه شد.

به گزارش یزدرسا، دولت دونالد ترامپ در ادامه سیاست‌های مداخله‌جویانه خود علیه ایران، ضمن حمایت از فتنه 88، خواستار آزادی سران فتنه88 شد. این بار سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری سران فتنه شده است.

در بیانیه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا آمده است: «این هفته هفتمین سالگرد بازداشت مهدی کروبی و میرحسین موسوی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2009 به همراه همسر موسوی، زهرا رهنورد فعال حقوق زنان است». «نوئرت هیثر» در این بیانیه مداخله‌جویانه، بازداشت سران فتنه را «مغایر تعهدات بین‌المللی ایران در مسائل حقوق بشری» خواند. این مقام آمریکایی پا را از این هم فراتر گذاشت و با دخالت در امور داخلی ایران، خواستار «آزادی فوری» سران فتنه شد.

حمایت آمریکا از فتنه 88 و سران آن به نخستین روزهای پس از انتخابات سال 88 بازمی‌گردد. آنگونه که مقامات آمریکایی روایت کرده‌اند، عناصر ایرانی مرتبط با فتنه 88، پیامی به مقامات آمریکایی مخابره کردند که در صورت حمایت علنی از آنان، حکومت جمهوری اسلامی براحتی می‌تواند این جریان را تحت عنوان توطئه خارجی بی‌اعتبار کند. بر همین اساس نیز آمریکا تلاش کرد پشت پرده، از فتنه 88 حمایت کند.

اکنون 8 سال پس از برچیده شدن فتنه 88 توسط مردم، دولت آمریکا برای چندمین بار در یک‌سال اخیر، بار دیگر به حمایت از سران فتنه 88 پرداخته و خواستار آزادی سران فتنه شد. پیش از این در  مهرماه سال جاری نیز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از فتنه سبز در راستای براندازی جمهوری اسلامی حمایت کرد و همزمان نیز از تشدید تحریم‌ها علیه کشورمان سخن گفت.

ترامپ ضمن سخن گفتن از تشدید تحریم‌های ضدایرانی، خود را حامی مردم ایران قلمداد کرد و مدعی شد: تنها هدف رژیم ایران، آمریکایی‌ها نیستند، جمهوری اسلامی دانشجویان و معترضان در داخل ایران را در زمان اعتراضات جنبش سبز کشت! ترامپ سال‌ها قبل و پس از فتنه 88، دولت اوباما را به عدم حمایت از فتنه 88 متهم کرده بود. این اظهارات در حالی است که پیش از این مقامات دولت اوباما ضمن رد این اظهارات، بارها از هماهنگی با عناصر اصلی فتنه 88 در حوادث پس از انتخابات سال 88 گفته‌اند.

جزئیات کمک‌های آمریکا به فتنه 88 را هیلاری کلینتون، وزیر وقت خارجه آمریکا در دولت اوباما سال 90 افشا کرد. او در ایامی که برخی عناصر فتنه 88 و مقامات آمریکایی به عملکرد دولت آمریکا در حمایت از فتنه 88 انتقاد می‌کردند، ابعاد حمایت‌های آمریکا و دلایل عدم حمایت علنی آمریکا را در این باره گفت.

کلینتون که با بی‌بی‌سی فارسی گفت‌وگو می‌کرد، در پاسخ به سوالی درباره عدم حمایت کافی دولت آمریکا از فتنه 88 گفته بود: هر حمایتی از دست دولت آمریکا بر‌می‌آمده از جنبش سبز کرده است. وی در این باره گفت 2 سال پیش، از درون جنبش اعتراضی این صدا شنیده می‌شد که آمریکا باید مواظب باشد، طوری عمل نکند که عامل و حامی اصلی این جنبش جلوه کند چون در آن صورت اعتبار جنبش و امنیت هواداران آن به خطر می‌افتد. او گفت مثلا در لیبی، مخالفان قذافی اعلام کردند از هر گونه حمایت خارجی استقبال می‌کنند و آمریکا هم از آنها حمایت کرد اما رهبران اعتراضات ایران چنین استقبالی نمی‌کردند. کلینتون گفته بود دولت آمریکا از بیرون ایران هر حمایتی از دستش بر می‌آمد از معترضان کرد، از جمله از سایت توئیتر خواست اعمال تغییرات خود را مدتی به تعویق بیندازد اما در عین حال مراقب بود زیاده‌روی نکند.

کلینتون حتی در کتاب خاطرات خود به این اتفاقات اشاره کرده و به پیام رابط‌های آمریکا در ایران پرداخته است. او نوشته است: «رابط‌های‌مان در ایران ما را ترغیب کردند تا حد امکان در این زمینه سکوت کنیم. آنها نگران بودند که اگر آمریکا در حمایت از معترضان سخنی بگوید یا اینکه سعی کنیم در امور مداخله کنیم، این مساله سبب شود رژیم ایران اعتراض‌ها را تحت عنوان توطئه خارجی بی‌اعتبار کند. بسیاری از تحلیلگران اطلاعاتی و کارشناسان ایران با این مساله موافق بودند. با این حال، وسوسه شدیدی برای ایستادگی و اعلام حمایت‌مان از ملت ایران و ابراز انزجار از شیوه‌های رژیم وجود داشت. این نقشی بود که مناسب آمریکا و همگام با ارزش‌های دموکراتیک این کشور بود.»

وزیر وقت خارجه آمریکا پشت صحنه‌های آشوب در ایران را نیز اینگونه روایت کرد: «در پشت صحنه، گروه من در وزارت خارجه به طور مداوم با فعالان در ایران در ارتباط بودند و برای جلوگیری از تعطیل شدن توئیتر، به طور فوریتی مداخله کردند؛ قطع شدن توئیتر به معنای از بین رفتن یکی از وسایل اصلی ارتباطی معترضان بود».

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.