چالش کووید-۱۹ چگونه افتضاحات اخلاقی لیبرالیسم را نمایان کرد؟
به گزارش یزدرسا، با شیوع گسترده ویروس کرونا در کشورهای اروپایی و آمریکا بار دیگر واقعیتهای این کشورها خود را نشان داد. با وجود اینکه ویروس کرونا خیلی دیرتر به کشورهای اروپایی و ایالات متحده رسید اما در این کشورها شیوع گسترده ای پیدا کرد به طوری که براساس آمارها تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا از مرز۲۷۰ نفر هم گذشته و از بیست کشوری که بیشترین آمار ابتلا را دارند هیجده کشور در قاره اروپا و آمریکای شمالی قرار دارند.
عمق ناتوانی کشورهای غربی در مدیریت بحران کرونا زمانی آشکار شد که خبر اعزام پزشکان کوبایی برای کمک به ایتالیا و همچنین مخالفت وزارت خارجه آمریکا با دریافت کمک پزشکی از کوبا در صدر اخبار جهان قرار گرفت.
تصویری که همیشه از غرب، اروپا و آمریکا، برای مردم ما و به طور کلی غیر غربیها، ساختهاند کشورهایی پیشرفته و مردمی متمدن که در اوج تکنولوژی زندگی می کنند و با تکیه بر توانایی و عقل خودبنیاد با استفاده از ابزارهایی که برای تسلط بر طبیعت ساختهاند بر هر مشکلی چیره خواهند شد. از طرفی دیگر تصویری که از ایران و کشورهای غیر غربی نشان داده میشود عقب ماندگی، کمبود امکانات، فقر فرهنگی و اقتصادی، توحش و بربریت بوده است.
اما بحران کرونا و ناتوانی کشورهای غربی در کنترل آن زمینه خوبی را برای بازنگری در نوع نگرش مردم ما به غرب و شناخت چهره واقعی بهشت دروغینی که از طریق رسانه و تصویرسازی همواره برای ما تبلیغ می شود فراهم کرده است. امیدواریم شاید با خواندن این گزارش آن دسته از افرادی که به قول جلال آلاحمد دچار بیماری غرب زدگی و خودتحقیری شدهاند به خود آمدند و واقعیتهای دنیای امروز را خارج از سلطهی امپراطوری رسانهای غرب قبول کردند هرچند که بیماری غربزدگی در بعضی افراد آنقدر شدید است که هیچ راهی برای درمان آن وجود ندارد.
دزدی دریایی به سبک مدرن
این روزها بحران کرونا باعث شده تا کشورهای اتحادیه اروپا به یکدیگر هم رحم نکنند و پیدرپی محمولههای ماسک و مواد بهداشتی و مراقبتی که از دیگر کشورها برایشان ارسال میشود را غارت کنند.
برای اولین بار جمهوری چک در یک اقدام حیرتآور ماسک های اهدایی چین به ایتالیا را ،درست زمانی که ایتالیا در شرایط بسیار بحرانی به سر می برد و نیاز شدید به مواد بهداشتی و مراقبتی داشت، غارت کرد و در پاسخ به موج انتقادات اعلام کرد که این ماسکها توسط توسط افرادی دزدیده شده است. پس از این اقدام جمهوری چک روزی نیست که خبری از دزدی و غارت ماسک های اهدایی به کشورهای اروپایی شنیده نشود.
بعد از جمهوری چک نوبت به لهستانی ها رسید تا مانع از صدور هزاران بطری ژل ضدعفونیکننده به نروژ بشوند. پایگاه اطلاعاتی "the local" دراینباره نوشت «شرکت نروژی "Norenco" از طریق سرمایهگذاری مشترک محلی خود کارخانه وسایل بهداشتی در کشور لهستان تأسیس کرده است و اقلام بهداشتی مورد نیاز کشور نروژ از طریق این کارخانه تأمین میشود. حال دولت لهستان مانع صدور اقلام بهداشتی به کشور نروژ شده است؛ دولت این کشور خواستار آن است که این شرکت بهعوض، این محصول را برای استفاده در بیمارستانهای لهستان ارسال کند.»
ششم فروردین ماه نیز محموله وسایل پزشکی کشور تونس در دریا توسط ایتالیا به سرقت رفت. محمد المسیلینی، وزیر بازرگانی تونس، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی تونسی «الحوار» درباره این دزدی دریایی گفت: «آنچه برای این کشتی روی داد، شبیه به سرقت رفتن کشتی حامل ماسک ارسالشده از سوی چین به ایتالیا جهت کمک به مبارزه با ویروس کرونا توسط کشور چک بود. تمام کشورهای اروپایی بهدلیل نگرانی شیوع این ویروس دچار اختلالات روحی و روانی شدهاند و همگی آنها در همین رابطه اقدام به سرقت لوازم پزشکی مورد نیاز جهت مقابله با کرونا میکنند.»
اما داستان دزدی دریایی کشورهای اروپایی به همین جا ختم نمیشود و با ورود رئیسجمهور سرمایهدار آمریکا به این عرصه سبک جدیدی از دزدی تجهیزات پزشکی ابداع میشود. روز گذشته بیبیسی گزارش داد که مقامهای دولت محلی در برلین آلمان میگویند با دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به شرکت M۳، تولیدکننده ماسکهای تنفسی، ۲۰۰ هزار ماسک سفارش پلیس برلین در بانکوک و پیش از بارگیری به سوی آلمان، متوقف و به سوی آمریکا تغییر مسیر داده است. مقامهای برلین این اقدام دولت آمریکا را «دزدی دریایی مدرن» خواندند.
قبلتر هم المیادین به نقل از منابع آگاه فرانسوی گزارش داده بود که آمریکاییها ماسکهای سفارش شده از سوی فرانسه را مستقیما در باند فرودگاههای چین به سرقت میبرند و تاجران آمریکایی در فرودگاه شانگهای پولهای هنگفتی با خود دارند تا محموله ماسکهای سفارشی از سوی کشورهای اروپایی را قاپ بزنند.
البته دولت فرانسه نیز خود قبلا اقدام به دزدی ماسک کرده بود. چند روز پیش هم فرانسه ۴میلیون ماسک اهدایی سوئد به ایتالیا و اسپانیا را هنگام عبور از شهر لیون تملک کرده بود که با واکنش شدید دولت سوئد روبهرو شد.
اخراج کادر درمانی بیمارستانها در آمریکا
«یوجین جو» پزشک آمریکایی در پیامی در توئیتر به شرایط پزشکان و پرستاران آمریکایی در مقابله با شیوع ویروس کرونا نوشت: «بیمارستانها در حال اخراج پزشکان و پرستارانی میباشند که در رسانههای اجتماعی درباره شرایطی که آنها در مقابله با ویروس کرونا با آن مواجه هستند، صحبت میکنند. این موضوع به این دلیل میباشد که بیمارستانها نمیخواهند مردم واقعیت را بدانند. صرفهجویی در هزینه و سود بیش از زندگی انسانها در بیمارستانها و شرکتهای دارویی آمریکا اهمیت دارد.»
روز گذشته نیز بلومبرگ گزارش داد که بیمارستانهای آمریکا کارمندان بخش درمانی را تهدید میکنند در صورتی که شرایط کاری خود در دوره شیوع ویروس کرونا را اعلام کنند اخراج خواهند شد و در چند مورد نیز این اتفاق افتاده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ در شیکاگو یک پرستار به دلیل ایمیل کردن این موضوع به همکاران خود که می خواهد ماسک حفاظتی بیشتری سر کار استفاده کند از کار اخراج شده است.
همچنین در نیویورک سیستم درمانی این ایالت به کارمندان هشدار داده در صورتی که بدون مجوز به مصاحبه بپردازند از کار اخراج خواهند شد.
تلفات گسترده کشورهای انگلیس و آمریکا
رويترز در گزارشی درباره وضعیت کرونا در انگلستان اعلام کرد: بدترین سناریوی مطرح در دولت انگلیس در صورت رعایت نکردن فاصلهگذاری اجتماعی، ثبت ۵٠ هزار قربانی در اثر کرونا در این کشور است. دولت جانسون که تحت فشار شدید قرار دارد وعده داده تا پایان ماه، روزانه ١٠٠ هزار تست کرونا از مردم این کشور بگیرد.
التبه وضعیت بحران کرونا در آمریکا وخیم تر است و بلومبرگ گزارش داد که «آژانس مدیریت اضطراری فدرال طی نامهای ۱۰۰ هزار کیسه حمل اموات درخواست کرده و پنتاگون به دنبال خرید بیشتر از این نوع کیسه حمل جسد است. این درخواست به آژانس لجستیک دفاعی رفته است که بر توزیع کیسه اموات پنتاگون نظارت دارد.»
بر اساس گزارش بلومبرگ، پنتاگون در انبارهای خود فقط ۵۰ هزار کیسه حمل اموات دارد و این درخواست پس از آن صورت گرفت که کاخ سفید هشدار داد ممکن است ۲۴۰ هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست بدهند.
ادعای کمک به ایران
با وجود وضعیت بحرانی در ایالات متحده، رئیسجمهور پوپولیست آمریکا که جان مردم کشورش برای او هیچ ارزشی ندارد در نشست خبری خود، عصر پنجشنبه، گفته بود اگر ایرانیها درخواست کمک داشته باشند به آنها کمک میکنیم! ترامپ در اظهاراتی بی پایه و اساس گفت: [ایران] یکی از بدترین جاهای درگیر[بحران کرونا] در زمین است.
ترامپ در حالی ایران را بدترین نقطه زمین از نظر همهگیری کرونا معرفی کرد که آمریکا رتبه نخست مبتلایان به کرونا را دارد و تا این ساعت بیش از ۲۷۰ هزار نفر در آمریکا به کووید-۱۹ دچار شدهاند.
یازده فروردین پایگاه خبری ایندیپندنت نوشت «پرستاران و پزشکان بیمارستانهای شهر نیویورک آمریکا به دلیل کمبود لباسهای محافظتی، مجبور به استفاده از کیسه زباله شدند.»
بر اساس گزارش ایندیپندنت یکی از پرستاران بیمارستان «مونت سینا وست» به نام کریس کلی به دلیل استفاده از کیسه زباله بجای لباس محافظتی، جان خود را از دست داده است.
روز گذشته هم پرستاران آمریکایی در محله برانکس نیویورک با شعارهایی همچون «اگر ما در خطر باشیم بیماران هم در معرض خطر قرار می گیرند» و «ما را بدون اسلحه به این جنگ نفرستید، ما به تجهیزات نیاز داریم» به کمبود تجهیزات پزشکی در بیمارستان های این کشور اعتراض کردند.
بحران کرونا با وجود تمام مشکلاتی که بوجود آورده است، به خصوص برای اقشار ضعیف و مستضعف، درس خوبی برای همهی کسانی است که چشم به کمک غربیها میدوزند. این بحران و ناتوانی غربیها در کنترل آن نشان داد که نمیتوان بر روی کمک غربیها حساب بازکرد و دقیقا آن زمانی که شما نیاز به کمک دارید این کشورها نهتنها هیچ کمکی به شما نمیکنند بلکه برای منفعت خودشان حقوق شما را نیز زیر پا میگذارند.
منبع: رجانیوز