ID : 39766072
سفر رئیس‌جمهور به یزد از نگاهی دیگر؛

چرا باید به دولت رئیسی امیدوار بود


طبق آخرین نتایج نظرسنجی ایسپا -نهاد افکارسنجی نزدیک به اصلاح‌طلبان-، ۶۶.۷ درصد مردم سیاست‌ها و اقدامات رئیسی را تأیید می‌کنند.

یزدرسا گزارش می‌دهد؛ حسن روحانی در دوران هشت ساله ریاست جمهوری خود دو سفر استانی به یزد داشت که هر دو آن سفر نه تنها آورده اقتصادی چندانی برای مردم یزد نداشت بلکه بیش از هر چیز با حواشی سیاسی همراه بود.

سیاسی‌بازی؛ ارمغان روحانی برای یزد

در سفر اول که اسفندماه سال 94 بود سخنرانی روحانی در یزد با حواشی زیادی همراه بود و موجب خشم مردم شد. سفر دوم وی نیز که آبان‌ماه سال 98 انجام شد نیز خالی از حواشی نبود و باز هم روحانی با اظهارات خصمانه خود و حملات ناجوانمردانه به قوه قضائیه، این بار حتی صدای منتقدام خود را هم در آورد.

البته از حسن روحانی که طی هشت سال گذشته همواره به تخبتر با مردم برخورد می‌کرد و انواع اهانت‌ها را به منتقدان خود حواله می‌داد، انتظاری جز این نبود.

آیت‌الله، «روحانی» نیست

اما آیت‌الله ابراهیم رئیسی که امروز سکان‌دار دولت سیزدهم است رویه‌ای کاملا متفاوت با روحانی دارد. رئیسی هرچند بخاطر مشکلات عدیده‌ای که دولت روحانی بر کشور تحمیل کرده، در شرایط بسیار سختی کشور را تحویل گرفته است اما رویه او و نوع مواجهه‌اش با مردم و مسائل کشور موجب شده تا مردم علیرغم وجود مشکلات عدیده، نسبت به اقدامات دولت جدید امیدوار باشند.

سفر ابراهیم رئیسی و تعدادی از اعضای کابینه به استان یزد، یکی از مصادیقی بود که بار دیگر امیدواری نسبت به دولت جدید را افزایش داد و بار دیگر نشان داد که می‌توان به دولت جدید امیدوار بود.

اصلاح‌طلبان هم تمجید کردند

این موضوع حتی مورد توجه منتقدان دولت نیز قرار گرفت. علیرضا کریمی سردبیر روزنامه آفتاب یزد در این رابطه نوشت: «رئیس‌جمهور در بازدید‌های میدانی و در میان مردم معقول و مناسب رفتار می‌کند. برای نمونه حضور رئیسی در برخی مغازه‌ها و گپ زدن با فروشنده‌ها و کسبه در مورد قیمت‌ها و میزان فروش اطلاعات بی‌واسطه خوبی را برای رئیس دولت به ارمغان می‌آورد.»

وی اضافه کرد: «بخش جذاب این سفرها مواجه نزدیک و رودر روی مردم با رئیس‌جمهور است. مردم غالبا با فریاد وبغض با رئیس دولت از گرفتاری‌های شان می‌گویند. این نشان می‌دهد مردم درد زیادی دارند و همین که یک مقام عالی را از نزدیک مشاهده کرده و حرف خود را به او می‌رسانند تا حدودی درد مذکور تسکین می‌یابد.هر چند این موضوع موقتی باشد اما مهم و مفید است. این سفرها حتما باگ‌هایی دارد ولی انجام آن لازم به نظر می‌رسد. شکاف میان قدرت و جامعه زیاد است و چنین سفرهایی اگر منتج به نتیجه شود می‌تواند این شکاف را در حد زیادی ترمیم کند.»

محمدعلی ابطحی فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در واکنش به سفرهای استانی رئیسی نوشته بود: «من قبول ندارم سفرهای آخر هفته اقای رئیسی پوپولیستی است. دیدار مستقیم مردم نقاط دور افتاده با رئیس‌جمهور کشور یک اتفاق تاریخی در زندگی آن مناطق است.»

مهدی زارع نماینده دانشجویان یزدی که در دیدار رئیس‌جمهور با نخبگان، فرصت بیان نقطه نظراتش را پیدا نکرد، در این باره نوشت: «جناب آقای رئیسی، جنبش دانشجویی علیرغم همه انتقادات و مطالبات، از روحیه مردمی و شمیم مردم سالاری دولت شما تشکر و قدردانی می کند... شمیم دولت کریمه از دولت جنابتان استشمام می‌شود.»

بانیان وضع موجود تخریب‌ها می‌کنند اما مردم امیدوارند

طبق آخرین نتایج نظرسنجی ایسپا -نهاد افکارسنجی نزدیک به اصلاح‌طلبان-، ۶۶.۷ درصد مردم سیاست‌ها و اقدامات رئیسی را تأیید می‌کنند و در مقابل ۲۱.۷ درصد گفته‌اند تأیید نمی‌کنند. ۱۱.۷ درصد نیز به این سوال پاسخ نداده‌اند.

البته بانیان وضع موجود و کسانی که طی هشت سال گذشته مشکلات عدیده‌ای را بر مردم تحمیل کردند تلاش زیادی می‌کنند تا کابینه دولت را ناکارآمد جلوه دهند. درست است ابراهیم رئیسی برخلاف حسن روحانی -که مدام تلاش می‌کرد مشکلات کشور را به دولت قبل از خود نسبت دهد-، رویه‌ای متفاوت را پیش گرفته است اما مگر می‌توان نقش ناکارآمدی‌های دولت روحانی در اوضاع امروز کشور را نادیده گرفت؟ یقینا خویشتن‌داری رئیس‌جمهور دلیلی بر نادیده گرفتن ضربات سهمیگن دولت روحانی به کشور نخواهد بود.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.