چرا رهبر انقلاب خواستار«همدلی» است؟
به گزارش عصر فرهنگ، رهبر انقلاب سال 94 را به عنوان سال همدلی و همزبانی دولت و ملت نامگذاری کردند. مطابق رسم هر ساله انتخاب شعار سال جدید توجه مردم و مسئولین را به خود معطوف کرد. براستی کدام اتفاق سال 94 همدلی دولت و ملت را می طلبد؟
دولتِ مذاکره
بعد از 24 خرداد 92 سیاست دولت سمت و سوی جدید و کاملاً متفاوتی به خود گرفت. در رویکرد جدید تمام مشکلات ایران ناشی از عدم ارتباط با آمریکا و متحدانش انگاشته شد. از این رو سرنوشت کشور با مذاکرات تیم هسته ای جدید ایران به ریاست شخص ظریف گره خورد.
حل تمام مشکلات اقتصادی که تا کنون از ضعف مدیریتی ناشی می شد این بار بستگی به رفع تحریم ها داشت. سامان دادن وضعیت صنعت هم با این دید که ایران «جز در پخت آبگوشت بزباش و قورمه سبزی در هیچ صنعتی برتری ندارد» به زمانی بعد از تعامل با دنیا موکول شد.
تیم هسته ای ایران به قدری در اعطای امتیاز و تعطیلی صنعت هسته ای پیش رفت که موفق شد ظرف مدت کمتر از 100 روز به توافق با قدرت های جهانی دست یابد، توافقی که تبدیل به افتخار روحانی در روز ارائه گزارش عملکرد 100 روزه دولت شد!
دولت که علی رغم تاکیدات مکرر رهبر انقلاب مبنی بر عدم خوشبینی به مذاکرات باآمریکا سودای رابطه با کدخدا را در سر می پروراند، هر چه «بد مستان» غربی کردند، به چشم کرمش زیبا بود. هر چند توافق ژنو بارها و بارها از سوی غرب و اتحادیه اروپا نقض شد و نه تنها تحریم ها لغو نشد بلکه تحریم های جدید نیز بر آنها افزوده شد.
با گذشت حدود یک سال و نیم از عمر دولت و توافق ژنو به نظر می رسد دولت هم اندکی واقع بین شده است. گویا بالاخره دولتی ها دریافته اند که با هر توافقی نمی توان به سر منزل مقصود رسید.
روحانی که تا کنون توافق ژنو را به معنای «تسلیم قدرتهای بزرگ دربرابر ملت ایران» می دانست اکنون در دیدار با نخست وزیریایتالیا خواستار برداشته شدن همه تحریم ها در «یک لحظه» شد.
البته همانطور که واضح است دلسوزی منتقدین دلواپس، بیسواد، بزدل و ... ارتباطی با این واقع بینی جدید دولت نداشته و ندارد و دلایل این سیاست جدید را باید در اظهارات طرف غربی، به خصوص آمریکا، جستجو کرد.
برای روشن تر شدن مساله تنها به ذکر چند نمونه از این اظهارات در یک ماه اخیر اکتفا می شود.
جنیفرساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: اگر توافق فراگیر 1+5 با ایران تا پیش از مهلت مقرر، منعقد شود، این توافق برای تایید، به شورای امنیت ارسال خواهد شد اما رای شورا برای لغو تحریمهایش، تاثیری بر تحریمهای امریکا نخواهد داشت. برچیده شدن تحریم ها بسته به تصمیم کشورهای عضو دائم شورای امنیت دارد.
جان برنان رئیس سازمان جاسوسی آمریکا در گفتگو با فاکس نیوز نیز گفت: ما امیدواریم برنامه اتمی ایران را متوقف کنیم . اما چه توافق هسته ای حاصل شود و یا نشود ایران حامی تروریسم دولتی است و فشار بر ایران باید ادامه یابد تا این کشور نتواند کشورهای منطقه را بی ثبات کند.
47 سناتور آمریکایی با ارسال نامه ای سرگشاده اعلام کردند: هرگونه توافق هستهای، بعد از پایان دوران ریاستجمهوری اوباما معتبر نیست. رئیسجمهور بعدی میتواند با یک حرکت قلم آن را ابطال کند.
اکنون و با این مقدمه به نظر می رسد مذاکره کنندگان با صرف وقت بسیار و قدم زدن های مکرر، دریافته اند که آمریکا قابل اعتماد نیست. از طرفی تجربه «افتضاحی» مانند سبد کالا (که به گفته رسایی، نماینده مردم تهران در مجلس، باعث کشته شدن چندین نفر از هموطنان هم شد) ثابت کرده است که دولت تدبیر شجاعت اعتراف به اشتباهات خود را ندارد.
این نکته را هم باید مد نظر داشت که شکست مذاکراتی که از ابتدای آغاز به کار دولت مهمترین فعالیت آن محسوب می شود شکست بسیار بزرگتری محسوب می شود، از این رو می توان شعار امسال را درخواست رهبر انقلاب از مردم و دولت دانست.
رهبر انقلاب در واقع در فرمانی انتظار دارند دولت با قبول اشتباه خود روند مذاکرات و باج دهی به غرب را متوقف کند و ملت ایران با عفو و گذشت خود راه را برای بازگشت دولت هموار کند.
برخورد منتقدین چه خواهد بود؟
افراد شاخص جریان اصولگرایی که منتقدین اصلی دولت محسوب می شوند از مدت ها قبل با درک وضعیت حساس کنونی برای بازگشت «فرزندان انقلاب» به آغوش ملت لحظه شماری می کنند.
حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی به عنوان یکی از منتقدین سرسخت سیاست خارجی دولت در تاریخ 24 بهمن 93 در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران گفت: یک عده هم ممکن است بگویند مذاکره کنندگان کشور را فروختند که این هم تفریط است آنها دیگر چندبار بگویند ما پیرو ولایتیم؟
علی لاریجانی رئیس مجلس در تاریخ 26 اسفند ماه و در نشست خبری گفت: اگر تیم مذاکره کننده هسته ای یک توافق خوب داشته باشد قطعا مورد حمایت مجلس خواهد بود.
عوض حیدر پور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در 27 اسفند ماه در گفتوگو با ایلنا، ضمن حمایت از تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان تأکید کرد:حمایت مجلس از تیم مذاکرهکننده و پیگیری فعالیتهای مربوط به مذاکرات هستهای٬ توسط نمایندگان ملت٬ عاملی برای حضور پر قدرت مذاکره کنندگان با پشتوانه ملت در مذاکرات خواهد بود.
آیتالله موحدی کرمانی خطیب موقت نماز جمعه تهران در آخرین نماز جمعه سال 93 در تاریخ 29 اسفند ماه، با تحسین ایستادگی هیأت مذاکره کننده ایرانی اظهار داشت: احسنت به هیأت مذاکرهکننده ایرانی که مقاوم ایستاده و از ایران دفاع میکند و زیر حرف زور نمیرود.
منتقدین دولت همراه با مجلس و قوه قضائیه پیش از این همدلی و همزبانی خود را اثبات کرده اند اکنون باید منتظر لبیک دولت به ندای رهبری ماند.
Related Assets:
- موزیک ویدیو فصل بهار ۲ از صادقی، پاشایی، علیزاده و...
- ضرورت بازبینی جدی دولتمردان در نوع مواجهه با منتقدان/ نقد سالم؛ زمینهساز تحقق همدلی بین دولت و ملت/ منتقدان دولت از حریم انصاف خارج نشوند
- همدلی کارگران و کارفرمایان، عامل توسعه بیشتر کارخانه کاشی کوثر ابرکوه
- دلالتهای نام سال «پسامذاکره»
- همدلی دولت و ملت باید در عمل محقق شود