چرا شیر مادر بهترین تغذیه است؟
آذر ربیعی به مناسبت روز جهانی تغذیه با شیر مادر در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا گفت: امسال هفته جهانی شیر مادر با شعار «توانمندسازی والدین، تغذیه با شیر مادر، حال و آینده» نامگذاری شده است.
مشاور تغذیه شیر مادر مرکز بهداشت شهرستان یزد در این باره اظهار داشت: علیرغم استوار بودن عزم و اتحاد جهانی بر اصل ترویج فرهنگ شیردهی و اهمیت تغذیه انحصاری کودک با شیر مادر ، آمارهای موجود نشان می دهد صرفاً نزدیک به ۳۰ درصد شیرخواران به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه می کنند.
وی گفت: شير مادر، يكي از غذاهاي آماده و عاملي بسيار مهم، براي تغذيه شيرخواران از بدو تولد تا 2 سالگي است . شيرخوار تا 6 ماه تمام، فقط بايد از شيرمادر تغذيه كند و به عبارت ديگر « تغذيه انحصاري با شير مادر » داشته باشد.
ربیعی تاکید کرد: در 6 ماه اول تولد كودك، شير مادر، تمام نيازهاي كودك را تامين ميكند به طوري كه شيرخوار، نياز به هيچيك از مواد غذايي ديگر، حتي آب ندارد. تنها چيزي كه به جز شير بايد به كودك داده شود، ويتامين دي است كه بايد از روز سوم تا پنجم تولد، حتما به كودك داده شود.
وی اعلام کرد: معمولاً 3 تا 4 روز ماده اي به نام آغوز از شير ترشح ميشود.« آغوز » ماده اي بسيار حياتي براي كودك است و مادران، حتما بايد اين ماده غذايي را تا قطره آخر به نوزاد بدهند. آغوز، سبب ايمني نوزاد در برابر انواع بيماريها ميشود چرا كه هم مقوي و هم مغذي است.
مشاور تغذیه شیر مادر مرکز بهداشت شهرستان یزد اضافه کرد: در ساعات اول تولد نوزاد و بلافاصله بعد از زايمان، مادر حتما باید شير دهي را آغاز كند. اين مهم هم براي مادر و هم براي نوزاد مزاياي بسيار زيادي دارد. نوزاد آرامش ميگيرد چرا كه نياز به آغوش مادر دارد و مادر هم براي شير دهي مطلوب، خوب و اثر بخش و همچنين آماده شدن براي زندگي طبيعي، حتما بايد به شيردهي اقدام كند.
وی گفت: نوزاد بعد ازتولد، حداقل بايد 8 تا 10 بار، شير بخورد. روند شيردهي، ساعتي نيست. هر وقت نوزاد تقاضا كرد و مادر احساس كرد كه نوزاد نياز به شير دارد، باید این کار انجام شود.
عضو کمیته ترویج تغذیه با شیرمادر مرکز بهداشت یزد درباره مزاياي تغذيه با شير مادر هم چنین افزود: كودكاني كه از شير مادر تغذيه ميشوند، بدلیل تقویت سیستم ایمنی و دفاعی شیر خوار در برابر انواع بيماريها مصون هستند. كودكاني كه از شير مادر تغذيه ميكنند، كمتر دچار بيماريهاي اسهال، سرماخوردگي، عفونت های تنفسی و گوش میانی، می شوند.
وی ادامه داد: تحقیقات نشان داده، افزایش بهره هوشی در کودکان نارسی که از شیر مادر تغذیه می کنند به نسبت کودکانی که با شیرهای مصنوعی تغذیه میشوند بیشتر است. همچنین كودكاني كه از شير مادر تغذيه ميكنند، در بزرگسالي، كمتر دچار اضافه وزن، ديابت، فشار خون و حتي سرطان و ديگر بيماريها ميشوند.
ربیعی بیان داشت: بیماریهایی همچون سرطان سینه و تخمدان، استرس، خونریزی و به تبع آن کاهش وزن مادر بعد از زایمان، پوکی استخوان و بسیاری از موارد دیگر در مادران شیرده کمتر مشاهده می شود. به علاوه بيماري حساسيت غذايي كه امروزه رو به افزايش است، در كودكاني كه از شير مادر تغذيه مي كنند بسيار كمتر است.
این متخصص افزود: نوزادان و كودكاني كه از شير مادر تغذيه ميكنند، چون آرامش بيشتري دارند، كمتر دچار دلدرد ميشوند.
وی با توجه به شعار سال (2019) خاطر نشان کرد: تلاش دستگاههای دولتی، گروههای مردم نهاد و خانواده ها در راستای « توانمند سازی والدین و حمایت از مادران شیرده » مساله ای ضروری و غیر قابل انکار تلقی می شود. از این رو مرکز بهداشت شهرستان یزد، همسو با دیگر نهادها، برنامه های مشاوره ای و اقدامات متنوعی را در دست اجرا دارد که هریک به نوبه خود در جهت دستیابی به جامعه ای سالم، پویا و با نشاط، یاری دهنده مادران ،کودکان وخانواده ها خواهدبود.
ربیعی ضمن اطلاع رسانی و نوید بخش دانستن افتتاح بانک شیر در بیمارستان شهیدصدوقی یزد، به معرفی مراکز مشاوره شیردهی در یزد « مرکز خدمات جامع سلامت اکبری صفائیه و کلینیک امام علی علیه السلام »پرداخت و تصریح کرد: مرکز اکبری صفائیه همه روزه (به جز روزهای یکشنبه) و کلینیک امام علی (روزهای سه شنبه)آماده ارائه هرگونه خدمات مشاوره ای و حمایتی رایگان به مادران می باشد.
انتهای پیام/
Related Assets:
- تولید 285 هزار تن شیر در استان یزد/ عدم رعایت قیمت مصوب در استانهای همجوار، مشکل ساز شده است
- حاملگی یک کودک 3 ساله +عکس
- یزد جزو سه استان پرمصرف شیرخشک است/شير مادر تنها غذاي كامل براي نوزادان
- ساز ناکوک دستگاههای متولی قیمت شیر در میبد صدا مردم را درآورد/تکلیفی برای قیمت شیر نیست
- بی وجدانی عرضه کنندگان لبنیات در یزد!/مسئولان همچنان توپ نظارت را به زمین مردم پاس می دهند
- بالاخره قیمتها صاحبان صنایع لبنیات را راضی نگه داشت!/کاهش مصرف لبنیات در یزد