چرا پروژه کمربند سبز تا کنون اجرایی نشده است؟/ کاهش آلایندگی کارخانجات کار چندان دشواری نیست
به گزارش یزدرسا؛ محمدرضا دشتی رئیس مجمع نمایندگان استان یزد با اشاره به معضل آلودگی هوای شهرستان اردکان عنوان کرد: ما اکنون نمیتوانیم کارخانهها و صنایع را تعطیل کنیم لذا باید از تکنولوژیهای جدید، ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و همچنین پارکهای علم و فناوری برای کاهش آلایندگی ها بهره ببریم.
نماینده اردکان افزود: علی رغم همه حساسیت ها هنوز اخبار ضد و نقیضی می شنویم که صنایع در روز فیلترها را روشن و در شب آن ها را خاموش می کنند. توصیه دارم کارخانجات حتماً از صنایع جدید و فیلترهای مورد نیاز استفاده کنند.
وی ادامه داد: ما هنوز در استان سند آمایش نداریم. از ۲۰ سال گذشته آمدیم کارخانه را در کل استان تاسیس کردیم و امروز مانده ایم چه باید بکنیم. امیدوارم صنایع آمایش و سند آمایش صنعتی استان به زودی تهیه شود تا ما بدانیم که در استان یزد باید چه کاری انجام دهیم. اکنون استان یزد از لحاظ آلودگی هوا و خاک حال خوبی ندارد.
چرا پروژه کمربند سبز تا کنون اجرایی نشده است؟
سیدجلیل میرمحمدی نماینده تفت و میبد نیز اظهار کرد: متاسفانه با گذشت زمان آلایندگی صنایع نیز بیشتر شده است. خب صنایع موجود را که نمیشود تعطیل کرد، بخش عمده آن ها نیز قابل انتقال نیستند. لذا باید همه دست به دست هم بدهیم و مجموعه های تحقیق و توسعه صنایع را فعال کنیم. صنایع همیشه نباید به دنبال پرداخت سود بیشتر به سهامداران باشند بلکه بخش عمده ای از سود صنایع باید به اقدامات اصلاحی اختصاص یابد.
وی ادامه داد: ما در چند واحد فولادی کارهای اصلاحی انجام دادیم و جواب گرفتیم. توانستیم با راه اندازی اتاقک مکش آلایندگی را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم.
میرمحمدی تاکید کرد: بحث آمایش استان باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد. صدور مجوزهای جدید را باید در یک پهنه ببریم که فاصله قابل توجهی از شهرها داشته باشد.
وی اضافه کرد: متاسفانه امروز به راحتی از بحث کمربند سبز گذشته ایم در حالی که جزو تعهدات است و باید انجام شود. می دانیم آلاینده اصلی تمام صنایع گاز مونوکسید کربن است بهترین چیزی که میتواند این گاز را جذب کند فضای سبز است که از انجام آن غفلت شده است.
نماینده تفت و میبد افزود: راهکار این است که اگر صنایع آلاینده جریمه می شوند مبالغ اخذ شده برای خود صنعت و برای اقدامات اصلاحی هزینه شود. استفاده از فیلتر نیز کار درستی است به شرط اینکه به اصل نظارت نیز توجه شود.
وی تصریح کرد: اینکه فقط به استفاده از فیلتر اکتفا کنیم مسیر درستی نیست. راه های متعدد دیگری نیز در این زمینه داریم که حتما باید به آن توجه داشته باشیم. به عنوان مثال سوخت آجرپزی ها را از نفت به گاز تغییر دادیم و با همین کار آلودگی کاهش بسیاری داشت. اینکه آلایندگی صنایع کاشی و فولاد از وضعیت موجود نزدیک به ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کند امکان پذیر است.
میرمحمدی به صدور بی حد و حساب مجوز صنایع نیز اشاره کرد و افزود: اکنون صنایعی در حاشیه شهر میبد مجوز گرفته اند که ۲۰ سال قبل مجوز فعالیت داشتند، آن زمان زمین گرفتند ولی هیچ تغییری روی آن انجام ندادند.
انتهای پیام/