ID : 37834641
کارشناس ارشد تغذیه تشریح کرد

چطور سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم؟


مهدیه مصلایی پور گفت: یکی از مهمترین منابع تقویت کننده سیستم دفاعی بدن انواع ویتامین ها شامل ویتامین های C،D ،E و Aهستند.

مهدیه مصلایی پور در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا، پیرامون منابع غذایی تقویت کننده سیستم دفاعی بدن گفت: یکی از مهمترین منابع تقویت کننده سیستم دفاعی بدن انواع ویتامین ها شامل ویتامین های C،D ،E و Aهستند که مهمترین آن ها ویتامین c بوده و باید در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.

کارشناس ارشد تغذیه افزود: در خصوص منابع غنی ویتامین C می توان به انواع مرکبات نظیر لیموترش،پرتقال،نارنگی،نارنج و....همچنین  گیاهان برگ دار مانند کاهو،کلم،گل کلم  و انواع جوانه ها مانند جوانه عدس،ماش،گندم،جو  و پیاز اشاره کرد.

وی در خصوص میزان ضروری مصرف ویتامین c هم اظهار داشت: میزان مصرف منابع ویتامین C باید روزانه بین 3 تا 4 واحد باشد  که هرعدد به عنوان یک واحد محسوب می شود البته نکته قابل توجه در مصرف گیاهان سبزبرگ دار مانند کاهو این است که هرچقدرمیزان تیرگی رنگ سبز این گیاهان بیشتر باشد از ویتامین c غنی تری برخوردار است.

مصلایی پور در ادامه با اشاره به نیاز بدن به ویتامین های A و E  هم اظهار داشت: ویتامین A در میوه های زرد نگ و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و در منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیرو لبنیات دیده می شود که البته بهتر است مصرف لبنیات از نوع لبنیات کم چرب یعنی با چربی 1.5 درصد باشد.

کارشناس ارشد تغذیه انواع روغن ها را مهمترین منابع ویتامین E دانست و ابراز داشت: روغن های زیتون، کنجدو و کانولا از بهترین نوع روغن ها هستند اما نکته مهم این است که هر واحد(یک قاشق مرباخوری)از روغن، 9 کالری انرژی در بدن آزاد می کندبنابراین نباید در مصرف آن ها زیاده روی کرد.

مصلایی پور در زمینه نحوه مصرف ویتامین ها در ایام ماه مبارک رمضان هم گفت: توصیه می شود درایام روزه داری ویتامین ها به صورت خام و تازه در ساعات سحر و افطار یا مابین افطار تا سحر مصرف شوند چرا که آبگیری و یا بخارپز کردن فیبر غذایی این منابع را از بین می برد.

وی خوردن آش و سوپ را در ایام روزه داری توصیه کرد و افزود: خوردن این نوع از خوراکی ها در شرایط فعلی نیز بسیار مفید خواهد بوده و در تقویت سیستم دفاعی بدن نقشی موثر دارد.

کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه در زمان استفاده از سبزیجات و میوه ها حتما باید آن ها را ضدعفونی کرد اظهار داشت: این مواد باید طی چهار مرحله ضدعفونی شوند ابتدا شستشو با آب برای از بین رفتن  گرد وغبار و گل و لای، سپس شستشود با مایع ظرفشویی به این صورت که مواد را در یک ظرف حاوی 3 تا 5 لیتر آب قرار داده و به ازای هر لیتر 3تا 5 قطره مایع ظرفشویی به آن اضافه کنند پس از 5 دقیقه و با از جداشدن انگل ها(در سبزیجات)،آن ها را آبکشی کنند در مرحله سوم به ازای 5 لیتر آب از یک قاشق مرباخوری محلول ضدعفونی یا آب ژاول(مایع سفیدکننده)10درصد و یا دو قاشق مرباخوری آب ژاول(مایع سفیدکننده)5 درصد استفاده کرده و در مرحله آخر مواد را آبکشی و مصرف کنند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.