ID : 37791746
نویسنده و پژوهشگر حوزه مهدویت تشریح کرد

چه عواملی مانع ظهور امام زمان (عج) شده است؟


مرتضی میرزابیگی نائینی گفت: چرا 11 امام قبل غایب نبودند اما امام ما امامت‌شان در غیب مدیریت می‌شود، خدا به ما امام نداده که از ظهورش بی‌بهره باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی میرزابیگی نائینی، محقق، پژوهشگر و نویسنده مهدویت در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: امام زمان (عج) در سال 255 هجری قمری متولد شدند و از آن تاریخ، 1186 سال می‌گذرد، 5 سال بعد از آن تاریخ یعنی 1181 سال قبل امامت این امام عزیز شروع شده اما با وصف غیبت؛ خیلی مناسب است که در این ایام و مخصوصا شب و روز ولادت حضرت بقیه‌الله، از خودمان این سئوال را داشته باشیم که چه شده است که همچنان امام ما در غیبت به سر می‌برند؟

خدا به ما امام نداده که از ظهورش بی‌بهره باشیم

وی افزود: چرا 11 امام قبل غایب نبودند اما امام ما امامت‌شان در ایام غیب دارد مدیریت می‌شود، خدا به ما امام نداده که از حضور و ظهورش بی‌بهره باشیم اما چرا اینقدر غیبت طولانی شد و چرا 1112 سال است که غیبت کبری اتفاق افتاده است؟

استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: از دوران امامت حضرت حجت (عج)، 69 یا 70 سال آن غیبت صغری بوده است و چهار نائب خاص بوده‌اند و شیعیان و ارادتمندان امام زمان به واسطه این چهار نائب می‌توانستند ارتباطی با امام داشته باشند اما از سال 326 هجری قمری یعنی از 1112 سال قبل غیبت کبری حضرت آغاز شده و دیگر نائب خاصی وجود ندارد که ما بتوانیم ارتباط ظاهری با امام داشته باشیم؛ مناسب است که از خودمان سئوال کنیم چرا این همه سال ما از ظهور امام بی‌بهره هستیم؟

میرزابیگی نائینی با بیان اینکه پاسخ این سئوال در داستان دیدار علی ابن مهزیار با امام زمان(ع) هست، عنوان کرد: علی ابن مهزیار که در اهواز زندگی می‌کرد عاشق امام زمان (ع) بود و به قصد اینکه امام زمانش را زیارت کند هر سال ایام حج بصورت پیاده همراه کاروان‌هایی که مکه می‌رفتند به حج بیت‌الله الحرام مشرف می‌شد به امید آنکه در ایام حج بتواند امام زمان (عج) را زیارت کند آن هم نه یک یا دو سفر بلکه علی‌ابن‌مهزیار 19 سفر به مکه رفت اما نتوانست امام زمان علیه‌السلام را ببیند.

وی ادامه داد: وقتی دفعه بیستم پیاده به مکه مشرف شد، در روزهای پایانی سفر، پیک حضرت حجت(عج) رسید و او را به محضر حضرت در بیرون از شهر مکه شرف‌یاب کرد؛ وقتی علی‌ابن‌مهزیار بعد از بیست سال پیاده رفتن به آن مقصد خودش رسید، تا خدمت امام زمان (عج) شرف‌یاب شد خودش را روی پاهای حضرت انداخت، حضرت بلندش کردند؛ اولین سئوال امام زمان علیه‌السلام از علی ابن مهزیار این است که «علی‌ابن‌مهزیار ما شب و روز منتظر تو بودیم، چرا تا الان نیامدی پیش ما چرا اینقدر تأخیر افتاد»؟

محقق و پژوهشگر حوزه مهدویت اضافه کرد: علی‌ابن‌مهزیار درونش آشوب شد «من 20 سال به نیت دیدن امام زمان آمده‌ام حضرت از من سئوال می‌کنند شبانه روز منتظر تو بودم چرا نیامدی؟» لذا برگشت گفت «آقاجان کسی نبود که من را به شما راهنمایی کند و نشان بدهد که شما کجا هستید تا من خدمت شما برسم». تا این جمله را گفت امام زمان (ع) تأملی کردند سه تا نکته را فرمودند: اینطور نبود که تو دنبال کسی باشی که راه را به تو نشان بدهد، بلکه مانعی بر سر راهت بود که نمی‌توانستی به سمت ما بیایی، میدانی چرا مانع وجود داشت و نمی‌توانستی به من امام زمان برسی؟ چون شما دنبال ازدیاد مال خودتان بودید دنبال مال‌اندوزی خودتان رفته بودید، امام زمان را فرموش کرده بودید!

سه مانع ظهور امام زمان (عج) از دیدگاه خود حضرت

میرزابیگی نائینی تأکید کرد: پس چرا غیبت طولانی شده؟ خود حضرت به علی‌ابن‌مهزیار فرمودند شما به دنبال دنیای خودتان بودید به فکر امام زمان‌تان نیستید؛ چرا غیبت اینقدر طولانی می‌شود چون ما گرفتار دنیای خودمان شده‌ایم. این روزها شما ببینید یک بلایی کل عالم را گرفته است با اینکه تمام دنیا با این ویروس منحوس تکان خورده یک عده بازهم دنبال مال‌اندوزی خودشان هستند و بازهم با سواستفاده از سلامت مردم اقلام بهداشتی را احتکار می‌کنند تا بر مال خودشان بیفزایند.

وی عنوان کرد: نکته دوم، امام فرمود «آقای علی‌ابن‌مهزیار مانع دیگر این است که شما نسبت به ضعفا و مستصعفین تکبر دارید و رسیدگی به کار آن‌ها نمی‌کنید»؛ در این ایام حمله ویروس منحوس کرونا، خیلی‌ها یادشان رفت مستضعفینی هستند که کسب و کارشان کساد شده و نمی‌توانند سر کار بروند و اصلا به فکر آن‌ها نبودند که مانع ظهور امام زمان(ع) همین چیزها است.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اما یک عده -که خوش به حالشان- در همین ایان حرکت جهادی راه انداختند، به فکر فقرا بودند و در خانه فقرا می‌رفتند و برای آن‌ها ارزاق و مایحتاج‌شان را تهیه می‌کردند این‌ها هستند که می‌توانند برای ظهور امام زمان کاری بکنند و یقنیا کسی که طالب ظهور امام زمان است به امور مستضعفین رسیدگی می‌کند.

میرزابیگی نائینی خاطرنشان کرد: نکته سوم امام فرمودند «شما صله رحم را قطع کردید» یعنی این مسئله بزرگ در جامعه فراموش شده است که غیبت اینقدر طولانی شده است؛ امسال ایام نوروز امکان دید و بازدید نبود اما آیا ما تلفنی احوال اقوام و خویشاوندان را پرسیدیم؟ بعد حضرت فرموند «الان علی ابن مهزیار این سه تا صفت را کنار گذاشتی، توانستی به ما برسی».

وی یادآور شد: ایام نیمه شعبان در عین حالی که بخاطر ولادت امام زمان (عج)، خوشحال هستیم از خودمان سئوال کنیم چرا اینقدر غیبت طولانی شده است؟ خود امام زمان نامه‌ای دارند می‌فرمایند اگر شیعیان ما در مسیر اطاعت حرکت کنند و دل‌هایشان را متحد می‌کردند و در مسیر وفای به عهدی که با ما اهل بیت داشتند قدم برمی‌داشتند از میمنت و برکت دوران ملاقات ما یعنی همان دوران ظهور بی‌بهره نمی‌شدند.

در بلای کرونا مردم ارتباط ویژه‌ای با خدا برقرار کردند

نویسنده و پژوهشگر مهدویت گفت: اگر می‌خواهیم غیبت تبدیل به ظهور شود باید با امام زمان و اهل بیت علیهم‌السلام وفای به عهد کنیم؛ ما عهد و پیمان داریم با امام زمان ما شیعه‌ای هستیم که امام صادق(ع) به ما یاد داده هر روز بعد از نماز صبح تا زمان ظهور دعای عهد بخوانیم یعنی با امام زمانمان عهد و بیعت داریم و ان‌شاالله در شب و روز عید نیمه شعبان به عهد و پیمانی که با امام زمان بسته‌ایم اهتمام بورزیم تا زمینه ظهور حضرت فراهم شود.

میرزابیگی نائینی اظهار داشت: امسال ارتباط ویژه‌ای مردم در این بلای کرونا با خدا پیدا کردند؛ خیلی‌ها اهل دعا نوبدند، اهل دعا و ذکر و ارتباط شدند، اهل مستحبات شدند؛ مخصوصا دیدم که عده‌ای آمدند از شب نیمه شعبان استغاثه جهانی راه انداختند خداخواهی و معنویت خواستند می‌گویند به مدت 40 روز حرکت می‌کنیم هرکسی اهل هر دعا و ذکری هست و اهل هر عمل مستحبی هست و مثلا روزه مستحبی می‌خواهد بگیرد تا ماه رمضان که  به روزه واجب می‌رسیم ادامه دهد.

وی تأکید کرد: ان‌شاالله بتوانیم از شب نیمه شعبان شروع کنیم تا شب 24 ماه مبارک رمضان، 40 روز برای خدا خالص شویم و ان شاالله خداوند متعال بیشتر به ما تفضل کند و عنایات امام زمان را بیشتر بتوانیم به خودمان، خانواده‌مان، جامعه‌مان و کشورمان و دنیامان جلب کنیم و ان‌شاالله در ایام ولادت امام زمان (عج) کاری کنیم که موانع ظهور امام برطرف شود.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.