چه کسانی عضو اتاق فکر اصلاح طلبان شدهاند؟
به گزارش یزدرسا، جهانبخش خانجانی از اعضای جبهه اصلاحات و نیز محکوم فتنه سال 88 در مصاحبه با ایلنا از اتاق فکر جبهه اصلاحات رونمایی کرده و آن را نیاز زمانه خوانده است. خانجانی در بخشی از این گفتگو از علی لاریجانی؛ ناطق؛ حسن روحانی و خاتمی(لیدر افراطی های جبهه اصلاحات) به عنوان اعضای این اتاق نام برده است. در ادامه بخش های مهم این گفتگو را می خوانید:
با جریان مبارزه مسلحانه فاصله داریم
** جریان اصلاحطلبی به دلیل این که مبنای جریانیاش تعامل و توسعه یافتگی است و یک فرآیند رو به رشد و اصلاح در درون را مدنظر دارد و در عین حال جزماندیشی در آن حاکم نیست، میتواند جریانات و افرادی که از آن حلقه سخت کنده میشوند را به سمت خودش جذب کند.
** برای این که جریان اصلاحات از یک سو جریان دوراندیش و مصلحت اندیش است و از یک سوی دیگر جریان توسعهگرای دموکراتیکخواه است، مشاهده میکنیم صرف نظر از جریانات برانداز و جریاناتی که جنگ مسلحانه با نظام جمهوری اسلامی کردند (که آنها با هر دو گروه اصلاحطلبان و اصولگرایان زوایه دارند) افراد هرچقدر از جریان معقول و منطقی اصولگرایان جدا شوند، به اصلاح طلبان نزدیک میشوند؛ برای همین است که مشاهده میکنید از آقایان ناطق نوری و هاشمی رفسنجانی گرفته تا جناب آقای لاریجانی و امثالهم که خودشان متعلق به یک جریان هستند، به حلقه اصلاحطلبان متصل و یا نزدیک میشوند که نتیجهاش این میشود.
از خط رهبر انقلاب جدا شدیم؛ این اشتباه بود
** از اشتباهات اصلاح طلبان به نظر من چه زمانی که حضرت آیت الله خامنهای به رهبری رسیدند و چه بعداز فوت مرحومهاشمی این بود که فاصلهشان بین رهبری و خودشان را افزایش دادند و هرچقدر این فاصله بیشتر شد آن وقت جزمیت و یا دفعیت طرفینی افزایش پیدا کرد؛ یعنی هرچقدر اینها کمتر رفتن، در نتیجه در یک چنین فرآیندی این نتیجه اتفاق افتاد.
اتاق فکر لازم داریم
** ضرورت دارد اتاق فکری با حضور آقایان ناطق نوری، خاتمی، لاریجانی، روحانی و لاریجانی برای برون رفت از مشکلات موجود تشکیل شود. گفتوگو هم به دانش نیاز دارد و هم به تئوریهای جدید نیازمند است و من معتقدم صرفا جریان اصلاح طلبی راهگشا نیست و اگر بخواهیم یک نوع اصلاح گرایی را پیش بگیریم باید یک اتفاق سیاسی _فرهنگی در جریان اصلاح طلبی و اصولگرایان معقول منطبق بر توسعه گرایی شکل بگیرد که یک جریان حافظ منافع به وجود بیاید، حال اگر به نام اصلاح طلبان باشد یا به نام مصلحت اندیشان یا یک نام دیگری فراگیرتر باشد که بتواند هم اصولگرایان معقول و هم اصلاح طلبان را گرد هم بیاورد که اینها بتوانند هم با حاکمیت گفتوگو کنند و هم در جریانات سیاسی تاثیرگذار باشند و هم در فرآیند انتخاباتی بتوانند نقش آفرین باشند.