چهارشنبهسوری امروزی؛ «تفريح» يا «تحريف»؟
به گزارش یزدرسا؛ تجربه تلخ حوادث سالهای گذشته در مراسم چهارشنبه آخر سال، همواره موجب دغدغه و نگرانی خانوادهها در آستانهی ایام نوروز است.
برخورد قاطعانه با افراد معدودی که با رفتارهای غیرقانونی، ناهنجار و پرخطر، ایجاد راهبندان، سد معبر، ایجاد مزاحمت و پرتاب موادمحترقه و آتشزا، نظم و امنیت عمومی شهرها را مختل میکنند و مطالبه به حق آحاد مردم از وظیفه متولیان اصلی برقراری نظم و امنیت است.
با این حال وقتی همه آنچه گفته شد، به تدریج تبدیل به ارزش و فرهنگ شود، اصلاح آن به تنهایی از عهده نیروی انتظامی و هیچ نهاد و سازمان دیگری برنخواهد آمد؛ از اینرو وظیفه تمام اقشار جامعه است که با عزمی راسخ و با نیتی خالصانه با این پدیده ناهنجار به مقابله برخیزند.
در آداب و رسوم کهن چهارشنبهسوری، هیچکس موجب آزار دیگری نمیشد؛ زبان هیچ کودکی از ترس بند نمیآمد؛ جان هیچ بیماری به خطر نمیافتاد؛ هیچ زن بارداری جنین خود را سقط نمیکرد؛ هیچ چشمی بیفروغ و هیچ عضوی قطع نمیشد و ....
در چهارشنبه سوری قدیم شادی میکردند اما اکنون لذت شادی و هیجان این شب، با ترس و دلهره و اندوه و حسرت درآمیخته است که این موضوع در دین ما نه جایگاهی دارد و نه شایسته فرهنگ کهن ایرانی ما است و در یک جمله میتوان گفت این موضوع با عزت و سربلندی ملت ما در تضاد است.
این که مسؤولان در مقابل استفاده از ترقهها و وسایل آتشبازی به اصطلاح بیخطر و مجاز، از خود ملایمت و نرمی نشان میدهند، دلیلی بر مجاز بودن این وسایل و این رفتارها در معنای حقیقی نیست؛ واقعیت این است که این رفتارها و استفاده شایع از این وسایل، «بد»ی هستند که در مقابل «بدتر» ترجیح داده شدهاند.
دلیل عقلی این ادعا، آسیبهایی است که به روح و روان شهروندان وارد میشود، صداهای مهیبی که در کوچهها و مناطق مسکونی تولید میشود، شاید زخمی بر بدن کسی ایجاد نکند، شاید تخلیه چشمی را به دنبال نداشته باشد، اما آیا سوهانی هم بر اعصاب سالمندان ما نیست؟ آیا موجب وحشت مادری که در انتظار تولد نوزاد خود است نیز نمیشود؟ آیا ترس را بر کودکی خردسال مستولی نمیکند؟ اصلاً آیا میتوان ضمانت داد که مرگ هیچ بیمار قلبی را در پی نداشته باشد؟ پلیس هرگز شادی و تخلیه هیجان را در نسل جوان جامعه نکوهش نمیکند؛ اما زمانی که پای آزردن دیگران و تخریب اموال عمومی و بر هم زدن نظم و امنیت به میان میآید، مسئله فرق میکند و انتظار آحاد مردم نیز از پلیس چیزی جز برخورد قاطعانه نیست؛ چرا که پلیس مجری قانون است و در قانون مجازات اسلامی نیز برای افراد مخل نظم و امنیت، مجازات در نظر گرفته شده است، قانونی که هر فرد عاقلی اجرای آن را برای برقراری امنیت لازم دانسته و استثنایی برای آن قائل نیست.
روزگاری شهدا برای ما عزت و افتخار آفریدند؛ امروز وظیفه همه ماست که عزت و افتخار خود را پاس بداریم و نگذاریم رفتارهای پرخطر، بیهوده و مغایر با عقلانیت، به آیینی تبدیل شود که مایه تأسف دوستان و تمسخر ما توسط دشمنانمان باشد.
انتهای پیام/
مرکز اطلاع رسانی پلیس یزد