ID : 10677964

چهارم دی در آینه تاریخ معاصر ایران


امروز پنج شنبه چهارم دی 1393 هجری خورشیدی، دوم ربیع الاول 1436 هجری قمری، بیست و پنجم دسامبر 2014 میلادی است. 91 سال پیش در چنین روزی، هیات دولت نسبت به شرایط اقامت اتباع بیگانه در ایران مصوبه ای را در 12 ماده تصویب کرد.

به گزارش یزدرسا به نقل از ایرنا، مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:


4 دی 1375

حسن پورصناعی هنرمند طراح، قلم کار و نقشه‏پرداز ایرانی در 85 سالگی درگذشت. آثار وی همواره زینت‏بخش حسینیه‏ها، تکایا و اماکن مذهبی شهرهای ایران بوده است.


4 دی 1366

مسلمانان جهان در تظاهرات گسترده ای، حمایت خود را از قیام اسلامی مردم فلسطین اعلام کردند.



4 دی 1357

دانش آموزان در تهران تظاهرات گسترده ای را علیه محمدرضا پهلوی برگزار کردند، در جریان تیراندازی نیروهای حکومت به طرف آنان، 12 تن از دانش آموزان کشته شدند.



4 دی 1357

تظاهرات مردمی علیه رژیم پهلوی در کرج، سقز و بابل به درگیری با نیروهای ضد شورش و کشته شدن تعدادی از تظاهر کنندگان منجر شد. خبرگزاری ها از حادثه این روز با عنوان تظاهرات خونین یاد کردند.



4 دی 1351

منوچهر بهنام به مقام سفیر کبیر ایران در امارات متحده عربی تعیین و معرفی شد.



4 دی 1347

محمدرضا پهلوی برای شرکت در کنفرانس سران کشورهای عضو پیمان نظامی سنتو به پاکستان رفت.



4 دی 1345

لایحه هفت ماده ای توسعه و تکمیل امور دانشگاه تهران با طرح موضوع تشکیل و وظایف هیات امنای این دانشگاه، با هدف تامین توسعه و پیشرفت فعالیت های علمی و تعیین تکلیف بودجه آن جهت تصویب به هیات دولت ارسال شد.



4 دی 1331

یک فروند هواپیمای کوچک که از شیراز عازم تهران بود، در منطقه ی یافت آباد سقوط کرد و 22 مسافر آن جان باختند.



4 دی 1321

حسین علاء مدیر کل وقت بانک ملی ایران، در کابینه قوام، وزیر دربار شد.



4 دی 1317

طرح قانون تاسیس بانک رهنی ایران به مجلس شورای ملی ارایه شد. این بانک در بیست و پنجم دی ماه 1317 هجری خورشیدی با همکاری و مشارکت بانک ملی و وزارت دارایی بانک ملی ایران با سرمایه 200 میلیون ریال به عنوان بانکی تخصصی در امر مسکن و ساختمان تشکیل شد.



4 دی 1306

آیت الله حاج آقا نورالله اصفهانی از علمای برجسته عصر مشروطیت درگذشت، وی در جریان قیام تنباکو فعالانه شرکت داشت و در زمینه مسایل اقتصادی بر حمایت از تولیدات داخلی و تلاش برای استقلال اقتصادی کشور تاکید می ورزید و در جریان جنبش مشروطه و مهاجرت کبرا به جمع مهاجرین و متحصنین قم پیوست.



4 دی 1306

ابوالقاسم ناصرالملک، از سیاستمداران دوره قاجار و نایب السلطنه احمد شاه در 71 سالگی در تهران درگذشت، او در دوره ی فعالیت سیاسی خود علاوه بر نیابت سلطنت، پست هایی چون نخست وزیری، وزیر مالیه و نمایندگی مجلس را برعهده داشت.



4 دی 1302

هیات دولت نسبت به شرایط اقامت اتباع بیگانه در ایران مصوبه ای را در 12 ماده تصویب کرد. در ماده 6 این مصوبه آمده است که اتباع خارجه پس از ورود به خاک ایران مکلفند ظرف 48 ساعت تذکره خود را در نظمیه محل توقف به ثبت برسانند و در ماده هفتم آمده است که مهمانخانه ها موظفند ورود مسافران تبعه خارجه را به اداره نظمیه گزارش دهند.



4 دی 1300

بیماری آبله در کشور افزایش یافت، با توجه به آنکه واکسن آبله در تهران وجود نداشت، با پیگیری امیراعلم رییس مجلس حفظ الصحه دولتی تا اندازه ای لوازم مورد نیاز فعالیت انستیتو پاستور فراهم شد و دکتر منار رییس انستیتو پاستور مشغول تهیه واکسن آبله و بعضی سرم های دیگر شد تا در شهرها و روستاها آبله کوبی ادامه یابد.



4 دی 1290

مطبوعات از زخمی شدن والتر اسمارت کنسول جدید انگلیس در شیراز خبر دادند، او در حالی که راهی محل ماموریت خود بود در منطقه تنگ شاپور (در حوالی شهر کازرون) مورد حمله چند ناشناس قرار گرفت. در این حمله 2 تن از همراهان وی کشته شدند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.