ID : 40890420
حال و هوای نسل طلایی دوچرخه‌سواری ایران چگونه است؟

چوب بی‌پولی لای چرخ قهرمانان دوچرخه‌سواری یزد/ ۱۳ سال انتظار قهرمانانه برای راه‌اندازی یک پیست


یزد در سال‌های نه چندان دور، قهرمان بلامنازع دوچرخه‌سواری ایران بود و نسل طلایی آن مدال‌های بسیاری را در رشته پیست به دست آورد و این قهرمانی‌ها در حالی به دست آمد که ورزشکاران این استان سال‌هاست در انتظار تکمیل پیست دوچرخه‌سواری شهر هستند.

به گزارش یزدرسا، شهر یزد در گذشته به شهر دوچرخه‌ها معروف بوده است و با توجه به بافت تاریخی یزد و کوچه‌های آشتی کنانی که عبور وسایل نقلیه را سخت می کرده، مردم با داشتن یک دوچرخه عبور و مرور را برای خود آسان می‌کردند.
 
شهر دوچرخه‌ها گرچه سالهاست دیگر این عنوان اصیل را همراه خود نمی‌کشد اما اصالت آن هرگز فراموش نشده و با وجود اینکه دوچرخه‌سواری به عنوان یک ورزش قهرمانی در استان یزد با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بوده است اما ورزشکاران این دیار به ویژه در شهرهای مهریز و یزد، دوچرخه سواری را در قالب ورزش، آن هم ورزش حرفه‌ای دنبال کردند.
 
دوچرخه‌سواری یزد دوباره به راه افتاد
 
دوچرخه‌سواری استان یزد تقریبا تا سال ۹۸ بر مدار پیشرفت قرار داشت به گونه‌ای که تیم دوچرخه‌سواری یزد تیمی کاملا بومی شده بود و دوچرخه‌سواران یزدی حتی بدون بهره‌مندی از پیست، در این سال به قهرمانی کشور دست یافتند اما دقیقا چند ماه پس از این قهرمانی با ایجاد مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت دلار و هزینه‌ها، شرایط به گونه‌ای رقم خورد که هیئت دوچرخه‌سواری برای نگهداشتن این ملی‌پوشان نتوانست کاری انجام دهد و نسل طلایی دوچرخه‌سواری یزد از بین رفت و به جز یک ملی پوش یزدی همه قهرمانان این رشته این ورزش را کنار گذاشتند تا اینکه از مهرماه سال گذشته مسئولیت هیئت دوچرخه‌سواری بر عهده «محمدحسین سنجیده» گذاشته شد و با روی کار آمدن وی ورزش دوچرخه‌سواری یزد تقریبا از صفر کار خود را شروع کرد.
 
 
تمرکز هیئت دوچرخه‌سواری یزد بر رده‌های پایه
 
رئیس هیئت دوچرخه‌سواری استان یزد در این زمینه در گفتگو با یزدرسا، گفت: از زمانی که مسئولیت هیئت دوچرخه سواری به بنده محول شد، ابتدا آماده سازی سنین پایه از جمله نونهالان و نوجوانان و بومی‌سازی کردن تیم را به عنوان مهم‌ترین برنامه هیئت، در دستور کار قرار دادیم چرا که با کار کردن روی این رده سنی می‌توان در سال‌های آینده امیدوار بود که نتایج خوبی را در رده جوانان بگیریم.
 
وی افزود: دور‌ه‌های استعدادیابی نوجوانان در دوچرخه‌سواری با همکاری آموزش و پرورش یزد برگزار شده که استقبال خوبی از سوی دانش‌آموزن صورت گرفت و قصد داریم استعدادیابی دختران را نیز در ابتدای مهر ماه و با آغاز سال تحصیلی انجام دهیم و این روند مستمر ادامه خواهد داشت.
 
سنجیده گفت: دوچرخه‌سواری جزو هفت ورزش مزیت‌دار قهرمانی تعریف شده در استان یزد است و همچنین به دلیل همگانی بودن آن، گروه‌های مختلف ورزشی و محلی در سطح شهر روزانه و هفتگی به اجرای این ورزش می‌پردازند.
 
 مهریز فعال‌ترین شهرستان در ورزش دوچرخه‌سواری
 
وی ادامه داد: اکنون هیئت دوچرخه‌سواری در چهار شهرستان مهریز، یزد، خاتم و بافق در حال فعالیت است و با توجه به وجود اسپانسر و  حامی مالی خوب، ۱۸ دوچرخه سوار در قالب ۳ تیم در مهریز فعالیت دارند و در یزد و  خاتم نیز استعدادهای فراوانی در این رشته وجود دارد و یک تیم در این شهرستان‌ها فعال است و با اقداماتی که در حال انجام است امیدواریم اتفاقات خوبی در رده سنی پایه رقم بخورد و دیگر شهرستان‌های استان را نیز بتوانیم فعال کنیم.
 
 
کسب ۳۰ مدال آسیایی توسط دوچرخه‌سواران یزد
 
رئیس هیئت دوچرخه‌سواری استان یزد با اشاره به وضعیت مدال‌آوری و افتخارآفرینی یزدی‌ها در دوچرخه‌سواری با بیان اینکه استان یزد تقریبا بیش از ۳۰ مدال آسیایی در این رشته کسب کرده است، عنوان کرد: خوشبختانه به دلیل اینکه استعداد دوچرخه‌سواری از قدیم‌الایام در مردم یزد وجود داشته است مدال‌های خوبی توسط استان بدست آمده که امیدواریم بااستمرار استعدادیابی و شرکت در مسابقات ادامه دهنده راه ۱۲ قهرمان یزدی در آسیا و جهان باشیم.
 
وی با اشاره به وضعیت تأمین تجهیزات و دوچرخه برای ورزشکاران این رشته گفت: هیئت دوچرخه‌سواری استان یزد در سال‌های مختلف اقدام به خرید تعدادی دوچرخه پیست و کورسی کرده است که متاسفانه مراقبت لازم از آن صورت نگرفته و تعداد زیادی از آنها قابل تعمیر نیست و از این دوچرخه‌ها، آنهایی که قابل استفاده هستند نیز هزینه تعمیر بالایی دارند بنابراین با توجه به هزینه‌های بالای خرید و نگهداری، هدف هیئت اعطای کمک بلاعوض و تسهیلات به ورزشکارن برای خرید دوچرخه شخصی است.
 
 
تامین امنیت دوچرخه‌سواران دغدغه خانواده‌ها
 
سنجیده با اشاره به مشکلات و نیازهای رشته دوچرخه‌سواری در استان یزد گفت: به دلیل اینکه دوچرخه‌سواری در سطوح جاده و خیابان انجام می‌گیرد امنیت ورزشکاران بزرگترین دغدغه خانواده‌هاست که این موضوع باید با در نظر گرفتن جاد‌ه‌های اختصاصی برای دوچرخه‌سواران تامین شود که تا حدودی این کار با ایجاد جاده سلامت در یزد تامین شده است با این حال دوچرخه‌سواران استان تنها مختص به شهر یزد نیستند و در شهرستان‌های دیگر نیز فعالیت دارند و از طرفی جاده سلامت تنها یک جاده است و هیچ امکانات دیگری ندارد و موتورسواران، خودروها و... نیز از آن استفاده می‌کنند که امیدواریم با همکاری ارگان‌ها و نهادهای دولتی این مطالبه به حق انجام شود.
 
پیست مهم‌ترین نیاز ورزش دوچرخه‌سواری یزد
 
وی با بیان اینکه در بیش از ۳۰ مدال آسیایی دوچرخه‌سواری در استان یزد تنها دو مدال در جاده به دست آمده و بقیه در مسابقات پیست به دست آمده است، تصریح کرد: مهم‌ترین نیاز این رشته ورزشی در استان یزد پیست دوچرخه‌سواری است چرا که استعداد ورزشکاران و ملی‌پوشان یزدی در پیست است.
 
سنجیده اضافه کرد: استان‌هایی چون خراسان، آذربایجان شرقی، خوزستان که بعد از یزد در رشته دوچرخه‌سواری فعال شدند صاحب پیست هستند اما پیشرفت فیزیکی پیست دوچرخه‌سواری یزد بعد از چندین سال همچنان ۲۰ تا ۳۰ درصد است و با وجود هزینه‌های زیادی که برای این پیست شده است به دلیل عدم پیگیری و ضعف نظارت بر تکمیل آن، این مجموعه ورزشی هنوز به جایی نرسیده است.
 
 
بلاتکلیف ماندن پیست دوچرخه‌سواری یزد پس از ۱۳ سال
 
وی با بیان اینکه بهترین و بیشترین کاری که برای دوچرخه‌سواری یزد می‌توان انجام داد تکمیل پیست دوچرخه‌سواری یزد است، تأکید کرد: چنانچه پس از ۱۳ سال، بودجه‌‌ای برای مجموعه پیست دوچرخه سواری که به دلیل عدم پیگیری و هزینه بالا  ناتمام مانده تامین کنیم قطعاً بزرگترین اتفاق برای دوچرخه سواری در سطح استان و ملی رقم خواهد خورد.
 
رئیس هیئت دوچرخه‌سواری استان یزد ادامه داد: با تکمیل و راه‌اندازی پیست دوچرخه‌سواری از آنجا که یک پیست سرپوشیده چوبی است می‌توانیم بسیاری از امکانات را از کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش دریافت کنیم و همچنین دیگر نیازی به برگزاری اردوهای خارجی برای تیم‌های ملی با هزینه‌هایی زیادی که دارد نیست و می‌توان این اردوها را در کشور و در همین یزد برگزار کرد.
 
برگزاری اردوهای کشورهای منطقه در یزد با تکمیل پیست دوچرخه‌سواری
 
با توجه به اینکه دوچرخه‌سواری از دیرباز با مردم یزد عجین شده است و این استان استعدادهای درخشانی در این رشته دارد لازم است مسئولان ورزش و کشور به این رشته بها دهند و مهم‌ترین نیاز این رشته که پیست دوچرخه‌سواری است را به سرانجام برسانند و این مجموعه ورزشی را تعیین تکلیف و از مستهلک شدن این سرمایه جلوگیری کنند در این صورت زمینه استفاده ورزشکاران برخی دیگر از رشته‌های ورزشی نیز فراهم می‌شود و حتی تیم‌های خارجی منطقه از جمله ترکیه و ترکمنستان که پیست دوچرخه ندارند می‌توانند در یزد اردو بزنند که در هر صورت اتفاق بزرگی برای ورزش یزد و کشور خواهد بود.
 
انتهای پیام/ع



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.