چگونه متوجه شویم چه کسی از اینترنت ما استفاده می کند؟
به گزارش باشگاه خبرنگاران، آیا کسی بدون اجازه از اینترنت ما استفاده می کند؟ آیا رمز اینترنت ما را پیدا کرده اند؟ و سوال هایی از این نوع احتمالا تا به حال بارها از ذهن هریک از ما گذشته و موجب نگرانی ما شده و دلیل آن هم همان طور که اشاره شده، امنیت کم آن است.
بنابراین یکی از لازمه های داشتن یک اینترنت بی سیم امن، شناخت راه هایی است که از آن طریق بدانیم چه کسانی از اینترنت ما استفاده می کنند و در صورت استفاده غیرمجاز چگونه امنیت اینترنت خود را بالا برده و مانع استفاده از آن شویم.
چه کسانی از اینترنت ما استفاده می کنند؟
یک روش کاملا مطمئن برای پیداکردن افرادی که از اینترنت مودم شما استفاده می کنند (چه بی سیم و چه باسیم)، واردکردن آی پی روتر در مرورگر است.
هرچند بعضی از روترها این اطلعات را به شما نمی دهند که البته تعداد آنها خیلی کم است. برای این کار با وارد کردن IP روتر خود در صفحه مرورگرتان، وارد آن شوید. اگر در این مورد نمی دانید، ابتدا (http://۱۹۲.۱۶۸.۰.۱) را بررسی کنید. اگر کار نکرد، در دفترچه راهنمای مودم به دنبال آن بگردید. گاهی اوقات این اعداد روی خود مودم نوشته شده اند. وقتی IP را وارد کردید، باید نام کاربری و پسورد یا گاهی اوقات فقط پسورد را وارد کنید. چنانچه پسورد را نمی دانید، به دفترچه راهنمای مودم مراجعه کنید و اگر آن را تغییر داده اید اما به یاد نمی آورید، با ISP (شرکت خدمات دهنده اینترنت) خود تماس بگیرید، مطمئنا آنها به شما کمک خواهندکرد.
زمانی که وارد شدید، به دنبال عبارت هایی مانند Attached device یا Device list یا Client list یا چیزهایی شبیه با این ها بگردید. توجه کنید این گزینه احتمالا در زیرشاخه های مختلف و در تب های مختلف پیدا می شود، بنابراین انتظار نداشته باشید خودش را سریع به شما نشان دهد. وقتی آن را پیدا و روی آن کلیک کردید، می توانید فهرستی از IPها و دستگاه هایی را که از اینترنت شما استفاده می کنند یا کرده اند مشاهده کنید.
مشخص است که همه دستگاه ها حتما اسم ندارند و درواقع همیشه مشخص نیست چه رایانه هایی از اینترنت شما استفاده می کنند. منظور این است که نباید انتظار داشت که همیشه در قسمت Host name نام دستگاه ها مشخص باشد.
پس در این مواقع باید چه کرد؟ باید IP دستگاه خودتان را پیدا کنید. برای این کا در منوی استارت CMDو Enter را تایپ کنید و در پنجره باز شده تایپ کنید IPCONFIG و سپس Enter را بزنید. می بینید که در قسمت IPv۴address آدرس IP شما نوشته شده است.
وقتی که IP های سارقان را پیدا کردید می توانید آنها را در قسمتی با نام IP filtering (یا مثل این) وارد کنید تا آنها را فیلتر کنید و اجازه دسترسی به آنها را ندهید.
اما به هر حال تغییر IP کار بسیار ساده ای است و نباید از این روش مطمئن بود، پس بهتر است به ادامه این متن هم توجه کنید.
چطوراینترنت بی سیم را امن کنیم؟
* تغییر WEP به WPA یا WPA۲
ابتدا باید وارد روتر خود شوید. حال به قسمت تغییر تنظیمات Wireless بروید که این مورد معمولا با نام Wireless setting مشاهده می شود. حال Security mode یا Security options را به WPA یا WPA۲ تغییر دهید.
اگرچه WPA۲ امنیت زیادی دارد، اما ممکن است در بعضی از دستگاه ها کار نکند. اگر بعد از تغییر به WPA۲ توانستید با دستگاه های مورد استفاده خودتان به اینترنت متصل شوید که بهتر است از همین Security mode استفاد کنید؛ در غیر این صورت این گزینه را به WAP یا در صورت موجود بودن به WPA۲، WPA تغییر دهید.
* SSID خود را مخفی کنید
شما می توانید نام مودم خود را مخفی کنید، در این صورت نام شما دیگر هیچ گاه نمایش داده نمی شود و درواقع خودتان باید به صورت دستی آن را وارد کنید. برای این کار باید به دنبال گزینه ای با نام Hide SSID در تنظیمات Wireless بگردید و آن را تیک بزنید.
* MAC filtering
این روش از روش IP filtering که در بالا گفته شد، بسیار بهتر و امن تر است؛ چرا که این یک آدرس منحصر به فرد است. شما می توانید در تنظیمات Wireless به دنبال عبارت MAC filtering بگردید و MAC Address سارقان را در آن وارد کنید.
MAC Address در هنگام نمایش فهرست استفاده کننده ها که در بالا بیان شد وجود دارد. یا اینکه می توانید کاری کنید که فقط دستگاه های خودتان امکان استفاده از Wireless را داشته باشند! مثلا به تصویر زیر نگاه کنید در قسمت Filter action باید تعیین کنیم که با MAC Address های داده شده چه کاری انجام داده شود. اگر روی گزینه Allow کلیک کنیم، باعث می شود این اجازه فقط به آنها داده شود.
Related Assets:
- راه اندازی «وای فای» در مکانهای عمومی یزد آغاز شد
- مجتهد سایبری؛ نیاز امروز فضای مجازی
- شبكه های اجتماعی را فیلتر نمیكنیم/معرفی ۲شبكه اجتماعی بومی/تعرفه اینترنت افزایش نمییابد
- جوان چینی انگشتانش را به خاطر اعتیاد به اینترنت قطع کرد
- مراحلی از فیلترینگ هوشمند انجام شده است/ پیگیر راهاندازی اینترنت ملی هستیم
- تصویب تعرفه جدید اینترنت موبایل/ هر کیلو بایت تبادل داده 2.5 ریال
- پاسخ وزیر ارتباطات به کندی اینترنت در کشور