ID : 27668104

ژست اشرافی‌گری و ضربه بزرگی که برخی مسؤولین به کشور زدند


همین مسئله است که موجب می‌شود فلان مدیر دولتی به راحتی برای خود حقوق چند ده و چند صدمیلیونی تعیین کند و از سوی دولت عزمی برای برخورد با چنین مدیری وجود نداشته باشد.

یزدرسا؛ بررسی بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدارهایی که با اعضای مجلس خبرگان دارند، نشان می‌دهد که یکی از سخنرانی‌های مهم ایشان در همین دیدارها بیان می شود. در دیدار اخیرشان با اعضای مجلس خبرگان که چند روز قبل برگزار شد بار دیگر مطالب مهمی را بیان داشتند که انتقاد از اوضاع اقتصادی و معیشتی کشور و عدم اجرای اقتصاد مقاومتی یکی از اصلی‌ترین آن‌ها بود.

افزون بر این، انتقاد ایشان از اشرافی‌گری مسئولین را باید از دردناک‌ترین بخش بیانات ایشان دانست، آنجا که فرمودند: «مسئولين طوری عمل کردند که افرادی هم كه جزو طبقات پايين جامعه هستند، میل پیدا کرده‌اند در مسافرت، لباس پوشیدن و... ژست اشرافی‌گری به خود بگیرند.»

هرچند اشرافی‌گری و فساد اقتصادی دو مقوله‌ای هستند که تا حدی با یکدیگر هم‌پوشانی دارند. اما شاید بتوان گفت اشرافی‌گری از فسادهای اقتصادی و اداری و اختلاس هم خطرناک‌تر و دارای پیامدهای بدتری است. چرا که هنوز هم مفسدین اقتصادی و کسانی که دست به اختلاس می‌زنند مذموم و منفور هستند و کسی تلاش نمی‌کند به تقلید از آن‌ها دست به فساد بزند اما اشرافی‌گری مقوله‌ای است که در حال فراگیر شدن در جامعه است و مع‌الأسف شرایط به گونه‌ای شده که عموم افراد جامعه سعی می‌کنند از رقابت نمایش اشرافی‌گری عقب نیفتند و دوست دارند ژست اشرافی‌گری به خود بگیرند!

فساد اقتصادی و اداری مذموم است اما اشرافی‌گری از آن هم مذموم‌تر است، چون اگر فساد بخش محدودی از افراد را شامل می‌شود اما اشرافی‌گری همه‌گیر است و حتی اقشار پایین دست جامعه هم حالا دیگر به آن مبتلا شده‌اند. فساد و اختلاس بیش‌تر مسئله‌ای اقتصادی است اما اشرافی‌گری بیش از آنکه مقوله‌ای اقتصادی باشد معضلی فرهنگی است که نمایش آن توسط برخی مسئولین و موثرین موجب شده بخش‌های عظیم جامعه درگیر آن شوند و در حال نهادینه شدن در کل جامعه است. حتی می توان گفت یکی از عوامل و سرچشمه‌های فسادهای اقتصادی و اداری مبتلا بودن به همین مشخصه اشرافی‌گری است.

همین مسئله است که موجب می‌شود فلان مدیر دولتی به راحتی برای خود حقوق چند ده و چند صدمیلیونی تعیین کند و بعد از افشای این مسئله باز هم از سوی سران دولت عزمی برای برخورد با چنین مدیری وجود نداشته باشد. همین مسئله است که موجب می‌شود روزنامه‌های زنجیره‌ای از حقوق‌های نجومی حمایت کنند و آن را حق مدیران حرفه‌ای دولت بدانند!

در واقع همان‌گونه که گفته شد، خوی اشرافی‌گری و فسادهای اقتصادی دو مقوله مرتبط به هم هستند و کسانی که مبتلا به خوی اشرافی هستند و سعی کرده‌اند این خصلت را در جامعه رواج دهند و از بیت‌المال برداشت‌های نامشروع و حرام می‌کنند. اینکه اقشار پایین دست جامعه هم سعی می‌کنند ژست اشرافی‌گری به خود بگیرند بیش از هر چیز معلول عملکرد تأسف‌بار بخشی از مسؤولین است؛ همان مسؤولینی که خیلی راحت به آرمان‌ها و اصول انقلاب اسلامی و حضرت امام(ره) پشت پا زدند و اصلی‌ترین اولویت‌شان جمع کردن ثروت و برداشت از بیت‌المال است.

وحید سالار




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.