کارآفرینی جوان هراتی در بیکارترین شهرستان استان یزد
به گزارش یزدرسا به نقل از طنین خاتم؛ در چند سال اخیر واژه ی "اقتصاد مقاومتی" به ادبیات اقتصادی کشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث قرار گرفت است. "اقتصاد مقاومتی" یعنی اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنی ها و خصومت های شدید می تواند تعیین کننده ی رشد و شکوفایی کشور باشد.
امروزه با توجه و تاکید رهبر انقلاب بر تحقق عملی اقتصاد مقاومتی در کشور، بسیاری از مردم برای لبیک به ندای ولایت و حرکت در جهت رشد و توسعه اقتصادی خود وارد عمل شده و صحنه های زیبا از تحقق این الگوی اقتصادی را به نمایش گذاشته اند.
یکی از افرادی که سعی کرده است قدم های مهمی در راستای تحقق عملی اقتصاد مقاومتی بردارد مهدی چاهمورتنی از جوانان هراتی است. وی که اکنون به عنوان یکی از پرورش دهندگان کبک در شهرستان خاتم مطرح است در مصاحبه با خبرنگار ما در خصوص چگونگی ورود به عرصه اقتصاد مقاومتی گفت: برای لبیک به فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر تحقق اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی، پس از مشورت و تحقیقات فراوان تصمیم به ورود به عرصه تواید کبک گرفتم.
چاهمورتنی در خصوص چرایی انتخاب پرورش کبک برای فعالیت اقتصادیش اظهار داشت: کبک یکی از پرندگانی است که هم به لحاظ غذایی و درمانی از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار است و با توجه به استقبال مردم از گوشت و تخم این پرنده از لحاظ اقتصادی نیز سود خوبی دارد. کبک ها پرندگانی عادت پذیرند و خود را با شرایط مختلف وفق می دهند؛ اما با این حال باید حداقل امکانات را برای آنها فراهم کرد.
این فعال اقتصادی افزود: کبک تخم گذار، نیاز به 16 ساعت تاریکی و هشت ساعت روشنایی دارد و بعد از دوماه شروع به تخم گذاری می کند که هر کبک در مدت سه ماه، حدود 55 قطعه تخم می گذارد. جوجه کبک، بعد از سه ماه و 15 روز تبدیل بالغ می شود و طول عمر مفید یک کبک چهارسال و عمرغیرمفید آن هفت سال است.
این پرورش دهنده کبک خاطرنشان کرد: در ابتدا با 80 میلیون تومان فعالیتم را شروع کردم ولی در ادامه با مراجعه به بسیج سازندگی وگرفتن وام سیصد میلیونی تسهیلات از بسیج، توانستم کارم را گسترش دهم.
چاهمورتنی درخصوص وضعیت درآمد حاصل پرورش کبک گفت: از لحاظ درآمد از این طرح راضی هستم و چرخ زندگیم می چرخد، ولی در زمینه تهیه خوراک و نبود کشتارگاه با مشکلاتی روبه رو هستیم که امیدواریم مسئولین در این زمینه اقداماتی اساسی انجام دهند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با توجه و حمایت مسئولین بتواند با گسترش فعالیتش زمسنه اشتغال افراد بیشری را در بیکارترین شهرستان استان یزد فراهم کند.
گفتنی است بر اساس آمارها شهرستان خاتم بیکارترین شهرستان استان یزد و یکی از مناطق محروم این استان به شمار می رود.
انتهای پیام/آ
Related Assets:
- نبود بازار فروش مشکل کسب و کارهای خانگی/ غفلت مسئولان از نقش تاثیرگذار بانوان در اقتصاد مقاومتی
- تجلی «اقتصاد مقاومتی» با پرورش شترمرغ / مزرعه شترمرغی که با سرمایه اولیه 20 میلیونی راهاندازی شد
- تصاویری از فعالیت بانوی کشاورز نمونه
- نبود کشتارگاه،بازار فروش و عدم حمایت مسئولین،مشکل عمده تولید گنندگان بلدرچین در خاتم
- همت مادر و پسر یزدی به کمک تحقق اقتصاد مقاومتی آمد/ زیرزمین خانه، محلی برای اشتغال جوان یزدی
- عدم خرید شیر از دامداران به قیمت واقعی و گرانی خوراک؛مهمترین مشکل دامداران / حمايت دولت از گاوداران بايد افزايش يابد