کاربافی در شهرستان اشکذر احیا شد
به گزارش یزد رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، سیدمحمد جعفر میرجلیلی اظهار داشت: احیای صنعت کاربافی که از صنایع دستی سنتی مربوط به دوران تیموری بوده و نمونه دارهای قدیمی آن در شهرستان اشکذر نشان از قدمت ۱۵۰ ساله این صنعت دارد، با هزینهکرد اعتبارات آموزش صنایع دستی اشکذر به ثمر نشست.
وی عنوان کرد: کاربافی یکی از صنایع نساجی سنتی است که قدمت آن به دوران تیموریان و قرن نهم هجری باز میگردد و پارچههای کارباف، با دارهای ساده ساخته شده از چوب و نی بافته شده است.
میرجلیلی بیان کرد: این دارها بر روی چالهای به عمق ۷۰ سانتیمتر برپا میشود که اغلب در صفه، ایوان و یا اتاق نشیمن مستقر میشود.
وی خاطرنشان کرد: بافنده این هنر دستی برای بافت، پشت چاله مینشیند و با ابزار داخل آن کار میکند به همین دلیل به آن کار چاله نیز میگویند.
میرجلیلی یادآور شد: چرخهای پنبهریسی و ماسوره پرکنی از جمله دستگاههای جانبی است که هر کارباف در کنار دار کاربافی خود دارد.
وی افزود: رونق کاربافی در گذشته به حدی بود که در هر خانهای حداقل یک یا دو چاله کاربافی وجود داشت و محصولات این هنر دستی به سایر شهرهای کشور صادر میشد اما متاسفانه در طول دهههای اخیر به دلیل ورود ماشینهای بافت پارچه به منطقه و جایگزین شدن تولیدات آن، کاربافی رونق بازار خود را از دست داده بود که به همت معاونت صنایع دستی و نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان اشکذر و با جلسات متعدد و تشویق علاقمندان به این صنعت و فعالان عرصه صنایع دستی پس از ۳۵ سال صنعت کاربافی در این شهرستان رونق گرفت.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اشکذر تصریح کرد: با تشویق کاربافان و اعطای وام به آنها با همکاری و تفاهمنامهای که با صندوق کارآفرینی امید منعقد شده است، چاله کاری در چند خانه قدیمی روستای شمسی دایر شده است.
Related Assets:
- کارگاه آموزش «کاربافی» در میبد راه اندازی شد
- سیاستگذاریها رهبر انقلاب باید سرلوحه «فرهنگ کار» شود/متأسفانه جوان امروز «کار و صنایع دستی» را ننگ میداند
- افتتاح کارگاه گلیم بافی در خانه دکتر صالحی هرات
- افتتاح مرکز آموزش صنایع دستی در خانه وقفی مروست
- مرکز آموزش صنایع دستی در خانه وقفی مروست افتتاح شد
- جای خالی حمایت دولت و دلسردی صنعتگران صنایع دستی یزد!
- مهمترین چالش صنایع دستی؛ پیدا کردن «بازار فروش» است/ لزوم حمایت جدی دولت از صنایع دستی خاتم
- گزارشی از تلاش بانوی میبدی برای احیای «کاربافی»