کارنامه درخشان دولت یازدهم در بازگرداندن عزت به «پاسپورت ایرانی»!
به گزارش یزد رسا به نقل از عصرسیاست، دکتر روحانی پیش از آن که بر صندلی پاستور تکیه بزند در شعار های انتخاباتی خود با چاشنی سیاه نمایی طوری سخن می گفت که انگار غرور و عزت ملی در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد خدشه دار شده است و با انتخاب وی عزت دوباره به ایران باز می گردد اما شد پس از تصدی روحانی بر سکان ریاست جمهوری خیلیها زود به این نتیجه رسیدند که دولت یازدهم در این مسیر با اشتباه محاسباتی فراوانی رو به رو است.
حسن روحانی در شبکه جام جم، گفت: «اگر روابط ما با کشوری، قارهای یا کل جهان صمیمی و بر مبنای احترام متقابل و منافع متقابل، روابط گرمی شد، آنوقت شهروند ایرانی در آن کشور جایگاه دیگری پیدا میکند، در آن صورت چهره ایرانی را که میبینند، بهعنوان چهره دوست نگاه میکنند و پاسپورت هم جایگاه خود را پیدا میکند». او با همین مقدمه قول داد که «احترام را به پاسپورت ایرانی» را برگرداند.
حال با گذشت دوسال از عمر دولت یازدهم این وعده دکتر روحانی نه تنها عملی نشده بلکه در این مدت تساهل و عدم موضعگیری صریح باعث شده است تا عزت ایرانی قربانی سیاست بازی شود.
حال به این موارد اشاره میکنیم.
1_ دولت یازدهم ۱۰ فروردین ۹۳ حمید ابوطالبی را بهعنوان نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد و بهعنوان جایگزین «محمد خزاعی» معرفی کرد اما سنای آمریکا در اقدامی خلاف قوانین بینالملل، ورود وی را به خاک این کشور به دلیل آنچه دست داشتن در گروگانگیری سفارت آمریکا در سال ۵۸ در تهران عنوان شده و از «تروریستهای شناختهشده» بهشمار میرود! ممنوع کرد و اجازه نداد نماینده ایران وارد خاک آمریکا شود.(لینک کامل خبر)
سرانجام در ۸ بهمن ۹۳ و پس از نزدیک به ۴۰۰ روز خالی بودن کرسی جمهوری اسلامی در سازمان ملل، دولت تسلیم تصمیم خلاف حقوق و کنوانسیونهای بینالمللی آمریکا شد و «غلامعلی خوشرو» را جایگزین ابوطالبی کرد.
2_ ضرب و شتم بانوان ایرانی در فرودگاه استانبول.(لینک کامل خبر)
3_ تأیید تجاوز پلیس سعودی به دو نوجوان ایرانی؛ دو مامور پلیس عربستان به بهانه بازرسی بدنی در گیت خروجی به دو نوجوان ایرانی را مورد تجاوز قرار دادند.(لینک کامل خبر)
4_ پلیس امنیت ملی نروژ روز ۲۸ فروردین ۹۳ در تلویزیون رسمی این کشور، از اخراج ۶۴ دانشجوی ایرانی در رشتههای هستهای و فناوریهای نوین خبر داد. اصلیترین علت اخراج این دانشجویان، تحصیل آنها در رشتههای فیزیک هستهای و فناوریهای نوین مرتبط نظیر الکترونیک، متالوژی و مکانیک اعلام شد.(لینک کامل خبر)
علاوه بر این، دانشجویان یادشده در اقدامی سیاسی و غیرقانونی و بدون مستندات، به تلاش برای دستیابی به اطلاعات مرتبط با توسعه و بهینهسازی سلاحهای کشتارجمعی و پیشبرد برنامه هستهای ایران متهم شدند!
وزارت امور خارجه نیز ترجیح داد این موضوع در سکوت خبری به گذر زمان سپرده شود و در گرماگرم مذاکرات ۱+۵ چنین مصادیق حاشیهای بر آن سایه نیندازد.
5_ بهانهگیری ماموران گمرک و پلیس ترکمنستان در برخورد با رانندگان تریلی و مسافران ایرانی و دریافت مبالغ بالا و بدون ضابطه برای تردد آنان در مرز هودان ترکمنستان.
6_ لغو صدور ویزای آنی کشورهای مالزی و عمان برای شهروندان ایرانی (پس از سفر سلطان قابوس به تهران!)، سختگیری شدید کشورهای گرجستان، اندونزی و مصر در ماههای اخیر برای دادن ویزا به ایرانیان و برخوردهای نامناسب با مسافران ایرانی در فرودگاههای قطر، امارات و بویژه کانادا نیز از جمله مصادیق بازگرداندن احترام و عزت گذرنامه ایرانی مدنظر رئیسجمهور است.(لینک کامل خبر)
7_ پاسداشت عزت گذرنامه ایرانی؛ اینبار در جیبوتی!
ماجرای کشتی امدادرسان شاهد و ندادن ویزا به مسافران این کشتی برای بازگشت هوایی به کشور
کشتی «ایران شاهد» ماموریت خود را ۲۱ اردیبهشتماه آغاز کرده بود تا کمکهای ایرانیان را به بندر حدیده یمن برساند اما نزدیک آبهای یمن بود که مجبور شد برای بازرسی مسیر خود را به سمت جیبوتی تغییر دهد، با این حال قرار بود پس از تحویل بار کشتی به سازمان برنامه جهانی غذا، ۴۰ خبرنگار و فعال جنگی که در آن کشتی حضور دارند با هواپیما به تهران بازگردند اما اجازه این کار هم داده نشد.
جیبوتی از دادن ویزا به سرنشینان کشتی ایرانی و حتی کارکنان آن هم که پاسپورت دریایی دارند، خودداری میکند و علت این ممانعت را «خاص بودن کشتی ایرانی» اعلام میکند!
8_ سوء مدریت رژیم عربستان در موضوع اتفاقات منا و بدرفتاری با مجروحان این حادثه
دولت عربستان پس از فاجعه منا برای بررسی حادثه و پیگیری مجروحان و جان باختههای حادثه همکاری مناسبی را با مقامات حج کشورمان نداشته و از امدادرسانی تیم پزشکی ایران نیز جلوگیری کرد.
بر اساس گزارش های رسیده از عربستان تاکنون رفتارھای زنندهای با پزشکان ایرانی حاضر در عربستان صورت گرفته است و تیم پزشکی نه تنھا از رفتار پلیس سعودی ناراضی است بلکه نسبت به عواقب وخیم رفتارھای سعودیھا در به خطر انداختن جان مصدومان حادثه نیز ابراز نگرانی کردهاند.(لینک کامل خبر)
9_ عدم صدور ویزا برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط سفارت عربستان
پس از اتفاقات مصیبت بار منا در جلسه هیات دولت مقرر شد که هیاتی به سرپرستی علی جنتی، وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه حسن قشقاوی معاون پارلمانی و کنسولی وزارت امور خارجه و تعدادی دیگر از مدیران مربوط برای پیگیری وضع زائران ایرانی در فاجعه منا و بررسی علل این موضوع به عربستان اعزام شوند ولی تاکنون ویزای این هیات از سوی عربستان سعودی صادر نشده است.(لینک کامل خبر)
10_ درخواست وزیر خارجه ایران برای ملاقات وزیر خارجه سعودی رد شد
در روزھایی که ایران بشدت نسبت به بیکفایتی در وقوع فاجعه منا و ھمچنین رفتارھای زننده و غیرانسانی با زائران ایرانی، خشمگین است؛ شنیدن خبر نپذیرفتن درخواست جواد ظریف برای ملاقات با عادل الجبیر مانند نمکی است که بر زخم پاشیده شود.
سعودیها نه تنھا درخواست وزیر امور خارجه ایران برای ملاقات و گفتوگو درباره حادثهای که به احتمال زیاد جان قریب به 400 ایرانی را گرفته است، نپذیرفتند بلکه بلافاصله این عدم پذیرش درخواست ملاقات را رسانهای کردند!.(لینک کامل خبر)
باوجود موارد متعدد نقض حقوق ایرانیان رد خارج از کشور دولت یازدهم که کار خود را با شعار بازگرداندن عزت دوباره به ایرانی و پاسبرد ایرانی آغاز کرده است هنوز اقدام صریحی به نقض مکرر حقوق ایرانیان در ورای مرزها نشان نداده است. بیشتر کارشناسان حاکم بودن برخی از مسائل سیاسی را در عدم اتخاذ رویکرد صریح و انقلابی دولت یازدهم موپر می دانند. این انفعال و اهمال کاری دولت یازدهم در پیگیری حقوق ایرانیان تا بدان جا رسیده است که بسیتری از شخصیتها از جمله آیت الله شاهرودی انتقادات شدیدی را متوجه دولت کردهاند.
آیت الله شاهرودی، آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در ابتدای اولین جلسه درس خارج فقه و اصول خود در سال جدید تحصیلی پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی را در آغازین ساعات پس از این فاجعه عظیم، بسیار مهم و هوشمندانه ارزیابی کرد و با انتقاد شدید از موضع غیر فعال دولت در برابر این جنایت آل سعود، مسئولین دولتی را به اتخاذ مواضع انقلابی و همسو با اندیشه های تابناک امام و رهبری توصیه نمود.(لینک کامل خبر).