کارگاه تجزیه و تحلیل هنرهای تجسمی در استان برگزار شد+ تصاویر
به گزارش یزد رسا به نقل از یزدهنر؛ کارگاه تجزیه و تحلیل هنرهای تجسمی با حضور استاد مراثی و تعدادی از فعالان این عرصه هنری به همت بسیج هنرمندان استان در تاریخ 19شهریور ماه در محل کتابخانه امام علی(ع) برگزار شد.
در این کلاس که با استقبال خوبی از طرف هنرمندان و علاقمندان به هنرهای تجسمی روبه رو شد استاد مراثی از ناقدان هنری به روش های نقد هنری و چگونگی تحلیل و بررسی یک اثر هنری اشاره کرد.
اثر هنری مجموعه ای نشانه ها ست و دریافت انسان از واژه ها، نشانه ها و نمادها در زمان ها و مکان ها کاملا متغیر است پس با این تفاسیر برای توصیف یک اثر هنری باید به تمام قوانین و قواعد آن آشنا باشیم.
کسی که می خواهد نقد هنری بنویسد باید سواد هنری داشته باشد اگر علاقمندان تجسمی مبانی هنرهای تجسمی را نمی دانند و اصول سازماندهی تصویر را یاد نگرفتند نمی توانند فرم را توصیف و تجزیه و تحلیل کنند.
فردی که خواهان این است که یک منتقد هنری باشد باید مراحلی را از جمله توصیف، تفسیر و ارزیابی سپری کند و با شیوه های درست این مراحل آشنا باشد که هنگامی که با اثر روبه رو می شود بتواند به درستی این مراحل را اجرا کند.
بخشی از توصیف به فرم باز می گردد و توصیف فرم به کمک زبان بصری انجام می شود یعنی شما باید عناصر تجسمی، روابط بین آنها و کارکرد آنها را بشناسد و در مورد ترکیب بندی و انواع آن نیز مطالعه کافی داشته باشید.
در مورد رنگ ها نیز به همین شکل می باشد که هنگامی که شما می خواهید در مورد رنگ ها مطلب بنویسید باید تمام اصول سازماندهی تصویر را جداگانه در مورد رنگ ها به هم وصل کنید همچنین در مورد روانشناسی رنگ ها که یکی از مهمترین اصول نقد هنری در مورد رنگ ها می باشد هم باید مطالبی نوشته شود ودر نهایت از اثر هنری یک تفسیر جامع و کاملی ارائه شود و یک ارزیابی که ارزیابی خود می تواند جزیی باشد که همزمان در کنار توصیف فرم می تواند بکار گرفته شود.
کسی با اطلاعات مقدماتی و در سطح ابتدایی نمی تواند دست به قلم ببرد و نمی تواند خود را با مطالعه اندک و کلاس های ابتدایی به نقد یک اثر هنری بپردازد، به همین علت چون هنر از شاخه های متنوع و گوناگونی تشکلیل شده نمی شود بدون داشتن اطلاعات کامل از آن اثر به نقد آن پرداخت و فرد برای این کار باید با مطالعات زیاد و آشنایی با نوع آن هنر با چگونگی توصیف و نقد آن آشنا شود.