کاری مشکل تر از فرهنگ سازی نیست/اجازه ندهیم جوانان در جهل مرکب بمانند
به گزارش یزد رسا به نقل ازخبرنگار یزدبانو، اولین نشست تخصصی جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه دینی استان یزد روز گذشته با حضور 25 نفر از زنانی که به دعوت سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد عضو این نشست شده اند در سالن جلسات تبلیغات اسلامی تشکیل شد.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری یزد به عنوان یکی از اعضای جدید این نشست هفته بزرگداشت مقام زن را تبریک گفت و از مدیر کل تبلیغات اسلامی که ریاست این نشست را برعهده دارد خواست تا تا مقدمات آشنایی تمام فرهیختگان زن یزدی را برای شرکت دراین برنامه جهت فعالیت گسترده تر و اثرگذاری بیشتر فراهم سازند.
خامسی در مورد سختی کار فرهنگ سازی گفت: وقتی جوان ما الفبای برخی چیزها را نمی داند روز به روز دورتر می شود و کاری مشکل تر از فرهنگ سازی نیست و تمام تلاش ما باید نهادینه کردن و اجرایی نمودن مصوبات باشد.
وی با اشاره به ضعف این نشست ها اظهار داشت: معمولا در نشست هایی که برگزار می کنیم همه اش درد را می گوییم و می شنویم و یا از ندانسته ها می گوییم و این در حالی است که ما درمان را می خواهیم و بدنبال تبدیل ندانسته های خانواده ها به د انسته ها هستیم.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری یزد با تأکید بر این مطلب که مباحث دینی را بروز رسانی کنیم اظهار داشت: اگر قرار باشد فقط با زبان خودمان با مردم حرف بزنیم جوابی نمی گیریم بلکه طبق زبان خودشان حرف بزنیم تا جذب شوند و باید پی درمان بود تا دردها.
وی با بیان این مطلب که در دین اسلام، مشاوره بالاترین کار است خاطر نشان کرد: با فراهم کردن مقدمات آشنایی اقشار صاحبنظر و فعال در این برنامه ها مؤثر تر و گسترده تر عمل کنیم.
مدیر کل امور بانوان استانداری با بیان این نکته که ما نیاز به راه کار عملی داریم تصریح کرد: باید نتیجه این جلسات راه کارهای مصوبی باشد که از طریق کارگروه خانواده و زنان بصورت همگانی در آید و اگر هدف خدمت است ارزش عمل از هر چیز بالاتر است..
خامسی افزود: اکثرجوانان ما نمی دانند و نمی دانند که نمی دانند و ما نباید اجازه دهیم که در جهل مرکب بمانند .
*زنان جمعیت فرهیختگان استان یزد چه دغدغه هایی دارند؟
*راغبیان کارشناس ارشد ژنتیک گیاهی و کارشناس ارشد علوم قرآنی که با فرزند شیرخوار خود در این نشست شرکت کرده بود با اشاره به مقوله فرهنگ گفت: جامعه شناسان 50 روش برای فرهنگ تعریف کرده اند .
وی استفاده از اشکال مختلف هنر را مورد تدکید قرار داد و افزود: ما باید بتوانیم ارزش فرهنگ بومی را به مردم بشناسانیم و خودباوری فرهنگی ایجاد کنیم.
*فرح طالعی مشاور امور بانوان و خانواده تبلیغات اسلامی و دبیر این نشست گفت: هدف این نشست بررسی مسائل، آسیب ها و نیازهای زنان و دختران یزدی با ارائه طرح و راه کار و همکاری با سایت این جمعیت است.
*منصوره قیاسی مدیر حوزه علمیه خواهران حضرت زینب(س) یزد اظهار داشت: انشاءالله به فضل الهی با تبلیغ صحیح و تلاشی که طلاب دارند انجام می دهند و همکاری آنها با این برنامه و سایت کارها مؤثر واقع خواهد شد زیرا با وجود وضعیتی که دشمن بر علیه اسلام ایجاد کرده است جوانهای بسیار خوبی داریم.
*خانم وفاییان دبیر کمیته فرهنگی وپیش گیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در این نشست گفت:مجموعه تلاشها بخشی از نیازهای جامعه بانوان و آسیب های آنان را برطرف کرده است. اگر سواد همسری و مادری ایجاد شود و بانوان با وظایف خود در حفظ خانواده آشنا شوند مؤثر واقع خواهد شد.
*مدرس و مشاورخانواده در مقطع ابتدایی اظهار کرد: دوره ابتدایی از جهت پایه ریزی برای دوره راهنمایی باید عمیق ترکار شود .مهمترین نیاز و سؤال والدین آشنایی با ویژگیهای رشد شخصیت، نیازهای کودک و آموزش و تربیت جنسی است .
وی افزود: در 20 مدرسه ابتدایی ای مادران با سه معضل بدحجابی،عدم سواد همسرداری وتک فرزندی روبرو بودند که با توجه به رشد فناوری اطلاعات آموزش در این زمینه ها به شدت نیاز است.
*شهسواری نماینده تشکل های مردم نهاد نیز مطالبی را در خصوص کمبود فضاهای تفریحی در نقاط مختلف شهر بیان کرد و افزود: زنانی که با انواع فشارهای زندگی روبرو هستند برای گذران اوقاتت فراغت خود از این فضاها محرومند ونیاز به تفریح دارند به همکاری شورای شهر برای بکارگیری زمینه حصارکشی زمین های افتاده که شاید به قیمت گرانی بعد ها فروخته شود نیاز است.
*سلطانی کارشناس زنان در آموزش وپرورش نیز خواستار فرستادن مبلغان دینی به توصیه پیشوایان دینی به مدارس شد.
*بنادکیان وکیل پایه یک دادگستری با تقدیر از سایت خبری یزدبانو اظهار داشت:بانوان یزدی از سایت زیاد استفاده نمی کنند و فرهنگ حقوقی بسیار پایینی دارند یعنی با حقوق خود آشنایی ندارند و جرایم و آسیب های اجتماعی گویای این حقیقت است .
*رمضانخانی پژوهشگر در فرهنگ دینی و یک ایده هم برای خانواده و زنان یزدی ارائه داده ام که
2 سال است جوابی نگرفته ام.
*یزدی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی) هم در این نشست گفت: 58 مؤسسه تحقیقاتی در آمریکا بصورت فعال مسائل ایران را بررسی می کنند و این تحقیق مربوط به 9 ماه پیش است که می گوید: (مفید ترین کاری که با فرستادن زنان به سوی مشاغل کردیم این بود که با یک تیر دو نشان زدیم با اختلال در شغل مردان چرخه اقتصاد را بدست گرفتیم و تک فرزندی ایجاد کردیم .)
وی پیشنهاد کرد: با راهنمایی دختران در انتخاب رشته مناسب فرهنگ دینی به آنها چگونه مادر و همسر خوب بودن را یاد می دهیم.
*حسینی مطلق کارشناس اداره کل کتابخانه ها و دانش کارشناس میراث فرهنگی نیز مطالبی را بیان کردند.
*عاقلی مشاور امور بانوان فرهنگ و ارشاد اسلامی به بحث الگوسازی دینی و اسلامی برای زنا هنرمند اشاره کرد و این سؤال را مطرح کرد که واقعا برای الگوسازی چه کرده ایم؟
*اسلامی دبیر شورای فناوری اداره کل ورزش و امور جوانان نیز از زنان فرهیخته دعوت کرد تا چکیده مقالات خود را برای انتشار در سایت این اداره ارسال کنند.
*زارع رییس بسیج جامعه زنان تلاش برای تحقق شعار سال در مورد اقتصاد و فرهنگ را خواستار شد.
هاشمی پور کارشناس ارشد فلسفه گفت: دانشجو نیاز به پرورش منطقی و تعقلی دارد خصوصا توجه به وضع خوابگاهای دانشجویی که مؤثر بر جوانان دیگر هستند باید مد نظر قرار گیرد.
*طباطبایی مدر س حوزه علمیه خواهران نیز کار تخصصی با خوابگاههای دانشجویی را می توان با تشکیل کمیته های اختصاصی و با ارائه گزارش و راه کار در فاصله زمانی انجام داد.
*یک بانوی کارشناس هم در مورد بالا بودن هزینه های تفریح که باعث فاصله گرفتن کار فرهنگی و دانشجو شده است مطالبی بیان کرد و افزود: جوان در قبال آنچه از او می گیری بهترش را می خواهد و مکانهای مناسب و امن و کم هزینه برای تفریح دختران کم است .
*شاکری مدرس حوزه علمیه خواهران نیز کار تخصصی روی اخلاق را مورد تأکید قرار داد و گفت: اخلاق را ماهواره دارد یاد می دهد و جامعه تلاشی نمی کند و در جامعه پیشرفته باید این رشته بصورت تخصصی گسترش یابد.