ID : 24666767

کاهش 26 درصدی صادرات محصولات کشاورزی استان یزد


بر اساس آمارهای رسمی جهاد کشاورزی در سال گذشته 4 میلیون و 617 هزار و 888 کیلوگرم از محصولات کشاورزان استان یزد به کشورهای مختلف صادر شده است که نسبت به سال قبل از آن بیش از 26 درصد کاهش داشته است.

به گزارش یزدرسا به نقل از آوای‌اقتصاد، استان یزد با دیرباز به خشکی و کم ‌آبی دست و پنجه نرم می کند اما همت، خلاقیت و سخت‌کوشی کشاورزان آن به کم‌آبی مجال نداده و وضع کشاورزی را به جایی رسانده که اکنون در تولید تعدادی از محصولات کشاورزی پیشتاز است و توانسته جایگاه مناسبی را در زمینه تولید محصولات کشاورزی کسب نماید.

علی رغم آن که استان یزد از کم بارش‌ترین استان‌های کشور می‌باشد و یک استان کویری است اما این استان در بخش کشاورزی نیز تامین کننده نیازهای کشور است. استان یزد از حدود 121 هزار هکتار سطح زیر کشت برخوردار بوده که کمتر از یک درصد اراضی کل کشور را شامل می‌شود و قریب به 39 درصد از این اراضی ، زراعی و بیش از 61 درصد آن اراضی باغی می باشد.

بر اساس آمارهای رسمی جهاد کشاورزی در سال گذشته 4 میلیون و 617 هزار و 888 کیلوگرم از محصولات کشاورزان استان یزد به ارزش 31 میلیون و 157 هزار و 89 دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.

صادرات محصولات کشاورزی استان در سال 94 نسبت به سال قبل از آن از نظر وزنی بیش از 26 درصد و از نظر ارزشی با 19 درصد کاهش مواجه بوده است.

خیارسبز گلخانه‌ای، پسته، انار دانه و حنا عمده محصولات صادراتی استان یزد را تشکیل می‌دهند و از آن ‌جایی که این محصولات از کمرگات متعدد در کشور صادر می‌شوند به دست آوردن آمار تفکیکی محصولات دشوار است.

عمده مقاصد صادراتی محصولات کشاورزی استان را کشورهای روسیه، عراق، ترکیه، پاکستان و امارات متحده عربی تشکیل می دهد.

با وجود آن که یزد ظرفیت بسیار عظیمی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی دارد اما فراهم نبودن زیرساخت‌ها در حوزه‌های مختلف این ظرفیت‌ها را تحت تاثیر قرار داده و آن ها را دور از چشم قرار داده تا جایی که فراهم نبود زیرساخت‌های حمل و نقل برای صادرات، موجب شده محصولات کشاورزی یزد از گمرکات استان‌های مرزی به کشورهای دیگر صادر شود.

علاوه بر وجود مشکلات در حوزه حمل و نقل، نبودتجهیزات و صنایع مدرن برای بسته‌بندی و فرآوری محصولات کشاورزی و همچنین نبود پایانه صادراتی از دیگر مشکلات حوزه صادرات محصولات کشاورزی است.

رفع مشکلات موجود،  ارتقا و فراهم کردن ساز و کارهای صادرات هوایی و تسهیل در حمل و نقل می‌تواند  عایدات زیادی را از صاردات محصولات کشاورزی نصیب استان و کشور نماید که توجه ویژه مسئولان را در این حوزه می‌طلبد.

انتهای پیام/ق




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.