کاهش 54 درصدی تصادفات منجر به فوت در یزد/ دلیل شلوغی مرکز تعویض پلاک خودرو
به گزارش یزدرسا، سرهنگ مهدی زارع رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان یزد صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: پرسشگری رسانهها و انتقال مطالبات مردم به مسئولین توسط آنها، موجب آگاهی ما نسبت به مشکلات و به تبع آن افزایش رضایتمندی شهروندان میشود.
کاهش 54 درصدی تصادفات منجر به فوت در یزد
وی با تشریح عملکرد پلیس راهور استان یزد در سال جاری، افزود: در چهار ماه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته، تصادفات منجر به فوت 54 درصد کاهش داشته، این در حالی است که میانگین میزان کاهش تصادفات فوتی کشور 12 درصد است؛ میزان تصادفات منجر به جرح در استان یزد نیز، 27 درصد کاهش داشته است.
رئیس پلیس راهور استان یزد اظهار داشت: 21 درصد از تصادفات منجر به فوت را اتباع غیرایرانی و 79 درصد را ایرانیها و همچنین 24 درصد تصادفات منجر به جراحت را اتباع غیرایرانی و 76 درصد را ایرانیها شامل میشوند.
زارع خاطرنشان کرد: در تصادفات منجر به فوت، 32 درصد عابران پیاده، 47 درصد راکبین موتور سیکلت و 21 درصد هم سایرین و در تصادفات منجر به جرح، 20 درصد عابران پیاده، 69 درصد راکبین موتور سیکلت و 11 درصد سایرین هستند.
وی تأکید کرد: بیشترین متوفیان تصادفات را موتورسواران تشکیل میدهند که این نشان میدهد نیاز به فرهنگسازی استفاده از موتور سیکلت و کلاه ایمنی داریم.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان یزد عنوان کرد: بیشترین میزان (42 درصد) فوتیها در اثر تصادفات، بین سنین 20 تا 30 سال هستند و همچنین 21 درصد سنین 30 تا 40 سال را شامل میشوند و 16 درصد نیز در سن بالای 50 سال هستند.
عدم رعایت حق تقدم دلیل اصلی تصادفات
زارع بیان کرد: بیشترین علت تصادفات عدم رعایت حق تقدم است که این مسئله هم بیشتر مربوط به ورود از راههای فرعی به اصلی است؛ عدم توجه به جلو در رتبه بعدی است که بیشتر به خاطر استفاده از تلفن همراه است.
وی تصریح کرد: بیشترین معابر یزد که تصادف در آن رخ میدهد خیابانها با 36 دصد و بلوارها با 31 درصد است که بیشتر در خیابانهای دوطرفه به خاطر گردشها و انحرافها و در بلوارها نیز به خاطر سرعت بالا ت تصادف اتفاق میافتد.
رئیس پلیس راهور استان یزد با بیان اینکه سرعت در معابر شهری یزد بسیار بالاتر از حد مجاز است، عنوان کرد: میانگین سرعت در معابر شهری یزد 90 کیلومتر بر ساعت است، در حالی که سرعت مجاز 60 کیلومتر بر ساعت است.
زارع با بیان اینکه جهت کاهش سرعت تدابیری مانند افزایش دوربینهای کنترل سرعت اتخاذ شده است، اضافه کرد: در سال جاری با توجه به مصوبات شورای ترافیک هفت دستگاه دوربین کنترل سرعت در معابر نصب شده و تعداد دوربینهای یزد به 67 عدد رسیده است؛ همچنین در این مدت نه دوربین نظارتی نیز نصب شده و تعداد دوربینهای نظارتی به 90 عدد رسیده است.
وی ادامه داد: ما به تخلفات و استفاده از دوربینها به چشم منبع درآمدزا نگاه نمیکنیم بلکه هدف صرفا کاهش تخلفات و تصادفات است.
برخورد با رانندگان پرخطر
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان یزد اظهار داشت: طرح برخورد با رانندگان پرخطر با هماهنگی دادستانی در دست اجرا است که طبق این طرح رانندگان پرخطر خودرویشان توقیف میشود و راننده در مدتی که خودرویش توقیف است حق رانندگی ندارد.
زارع گفت: تا کنون 235 دستگاه از رانندگان پرخطر توقیف شده است که نتیجه این برخوردها کاهش تصادفات بوده است؛ البته بیش از 90 درصد رانندگان ما به قانون احترام میگذارند و میزان تصادفاتی که رخ میدهد بخاطر تخلفات رانندگی تعداد کمی از رانندگان است.
وی افزود: ترخیص موتور سیکلتها ازطریق پلیس 10+ جهت کاهش فرایند ترخیص و افزایش رضایت شهروندان، یکی دیگر از طرحهایی است که در حال اجرا است.
مرکز تعویض پلاک خودرو از ساعت 11 به بعد خلوت است
رئیس پلیس راهور استان یزد عنوان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و محدودیتهایی که ستاد ملی کرونا اعمال کرد، شاهد صفهای طولانی در مرکز تعویض پلاک خودرو در یزد بودهایم که ما جهت کاهش این شلوغیها و افزایش رضایت شهروندان اقداماتی را انجام دادیم.
زارع ادامه داد: احداث یک غرفه جدید جهت خدماتدهی از جمله اقدامات برای افزایش سرعت در مرکز تعویض پلاک یزد بود که در حال حاضر تعداد غرفههای خدمات دهی به هفت عدد رسیده است.
وی اضافه کرد: همچنین جهت اطلاعرسانی مردم، سامانه تلفنی با چهار شماره راهاندازی شده که شهروندان قبل از مراجعه حضوری به مرکز تعویض پلاک، میتوانند تماس بگیرند و اطلاعات لازم و مدارک مورد نیاز را کسب کنند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی یزد در پاسخ به اینکه با وجود ایجاد غرفه جدید باز هم شاهد صف های طولانی در مرکز تعویض پلاک خودرو هستیم، اظهار داشت: تعویض پلاک در واقع تعویض مالکیت خودرو است و باید هشت مرحله را طی کند لذا طبیعی است که این فرایند زمانبر است و نمیتوان دقت را فدای سرعت کرد چرا که کاهش دقت به ضرر مالیکن خواهد بود.
زارع افزود: البته مرکز تعویض پلاک خودرو توسط بخش خصوصی اداره میشود و تناسب بین میزان درآمد و میزان هزینه مرکز برای مدیریت آن موضوعیت دارد، لذا اگر افزایش غرفهها منجر به میزان کاهش درآمد شود برای آنها به صرفه نیست.
وی ادامه داد: در حال حاضر در مرکز تعویض پلاک خودرو یزد هفت غرفه در حال خدماتدهی هسنند که میانگین خدماتدهی هر غرفه 30 خودرو در روز است در حالی که در کشور میانگین هر غرفه 50 خودرو است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی یزد تأکید کرد: البته علت صفهای طولانی در مرکز تعویض پلاک خودرو یزد، مراجعه مردم از اول صبح و یا حتی از شب قبل است، در حالی که اگر فرد ساعت 11 به بعد مراجعه کند هیچ صفی نیست.
زارع با اشاره به عزاداری ایام محرم، یادآور شد: جابجایی هیئتها و همچنین برپایی ایستگاههای صلواتی در ایام محرم ممنوع است و فقط توزیع لوازم بهداشتی آن هم با رعایت مسائل ترافیکی محاز است.
انتهای پیام/