کاهش ۱۶درصدی میزان هدر رفت آب استان یزد در سال گذشته
«سياوش پاکدل» مدير دفتر مديريت مصرف شركت آب و فاضلاب شهري استان يزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، تصریح کرد: اصلاح و بازسازي شبکههای فرسوده، زون بندي و مديريت فشار در شبکه و نشتیابی در شبکههای توزيع ازجمله اقداماتی است که شركت آب و فاضلاب استان يزد جهت جلوگيري از هدرروي آب انجام داده است.
وی با بیان اینکه اقدامات یادشده جهت جلوگيري از هدرروي آب باعث شده تا ميزان هدر رفت آب در شبكه توزيع به حدود 9.5 درصد كاهش يابد، افزود: شركت آب و فاضلاب استان يزد در سال 96 با اتخاذ تدابیر مناسب توانست رتبه نخست کشوری در این زمینه را به خود اختصاص دهد. یزد توانسته است میزان هدر رفت واقعي و ظاهري آب در استان را به 16 درصد تقلیل دهد.
پاکدل در رابطه با لزوم مدیریت مصرف آب در استان یزد خاطرنشان کرد: كمبود منابع آب و بخصوص كمبود شديد بارندگي، بحران ناشي از خشکسالی شديد، برداشت بیشازحد از سفرههای آب زیرزمینی و افت ساليانه و شديد سفره آبي دشت يزد-اردكان، درجه حرارت بسيار بالا در تابستان و در پی آن افزایش میزان مصرف آب، محدوديت منابع مالي و حتي طبيعي در افزايش منابع توليد آب استان و از همه مهمتر وابستگي استان به آب انتقالي از دلايل رويكرد ويژه شركت آب و فاضلاب استان يزد به بحث مديريت مصرف در طي دهه گذشته بوده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه امسال كاهش شديد ميزان بارندگي در كشور مشكلات فراواني را درزمینهٔ تأمین آب پيش روي ما گذاشته است، ادامه داد: این مسئله از روی شواهدی چون میزان آب ذخیرهشده در سدها و همچنين كمبود برف در کوهها نمايان است؛ درنتیجه اعمال روشهایی كه بتواند با كاهش ميزان مصرف از وقوع بحران آب جلوگيري نمايد بیشازپیش اهميت خود را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه بيشتر مصارف آب به كمك وسايل مختلفي مانند شير آب، سردوشي حمام و فلاش تانك صورت میگیرد، اذعان کرد: بسته به طراحي اين وسايل، ميزان آب مصرفي براي انجام يك فعاليت خاص، كم يا زياد میشود.
وی ادامه داد: يكي از روشهاي حفظ و صرفهجويي آب، ترغيب مصرفكنندگان به استفاده از وسايل و شيرآلاتي است كه كممصرف طراحیشدهاند. از اين طريق آب كمتري براي انجام يك كار معين موردنیاز است، بدون آنكه مصرفکننده متوجه تغيير خاصي در خروجي آب شود.
انتهای پیام/ش