کرونای انگلیسی ارمغان مسافران نوروزی برای استان یزد
به گزارش یزدرسا، هرچند تعداد مبتلایان و فوتیهای کرونا در ایران در مقایسه با بسیاری از کشورها به ویژه آمریکا و کشورهای اروپایی بسیار کمتر بوده و مدیریت بهتری صورت گرفته است. اما تردیدی نیست که در موارد ضعف های جدی وجود داشته و اگر مدیریت حساب شده تر بود، یقینا در مدیریت کرونا به مراتب موفق تر بودیم.
به عنوان مثال در شرایطی که کرونای انگلیسی کشور را فراگرفته و به گفته وزیر بهداشت در همه کشور پخش شده است، هنوز تصمیم قاطعی درباره سفرهای نوروزی اتخاذ نشده است و به گونه ای این مورد موضع گیری می شود کأنه مردم به راحتی و همچون شرایط عادی امکان سفر دارند.
استدلال مسئولین مربوطه این است که هرچند با ویروس کرونا مواجه هستیم اما از آن طرف هم ممانعت از سفر نیز، ضررهای اقتصادی زیادی به همراه خواهد داشت.
تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی چندی قبل گفت: «وزارت گردشگری، اعضای ستاد کرونا را برای انجام سفرها در قالب تورهای مسافرتی و نیز با رزرو مراکز اقامتی شامل هتلها، مهمانپذیرها و بومگردیهای دارای مجوز، متقاعد کرده است. پیش از این بخش گردشگری در گروه دوم و سوم قرار داشت، اما اکنون به واسطه پیگیریها و تلاشهای صورت گرفته در راستای حمایت از فعالان گردشگری، این حوزه در گروه اول یعنی در کنار مراکز دارای فعالیت ضروری، قرار گرفته است.»
ضرر اقتصادی فقط یا به خطر انداختن سلامت مردم و ضرر اقتصادی باهم؟
ضررهای اقتصادی کرونا قابل انکار نیست، اما باید توجه داشته باشیم که ابتلای مردم به کرونا و درمان آن ها علاوه بر مشکلات اجتماعی و روانی که برای جامعه و خانواده ها دارد؛ از نظر اقتصادی نیز هزینه های هنگفتی بر دولت تحمیل می کند.
به عنوان نمونه، انجام روزانه تنها 25 هزار تست کرونا، بالغ بر 6 میلیارد تومان هزینه برای دولت در بر دارد و طبق اعلام سازمان بیمه سلامت، میانگین هزینه هر بیمار کرونایی در بیمارستان دولتی 5 میلیون و 400 هزار تومان است که 90 درصد هزینههای آن توسط بیمه سلامت و 10 درصد توسط مردم پرداخت میشود.
به عبارتی اگر محدودیت های کرونایی موجب ضرر اقتصادی می شود اما عادی انگاری ضرر اقتصادی و به خطر انداختن سلامت مردم هر دو را به دنبال دارد.
مسافرت عامل کرونای انگلیسی در یزد
یقینا سفرهای نوروزی آن هم در شرایطی که کرونای جهش یافته انگلیسی در کشور در حال گسترش است، نمی تواند اقدام منطقی باشد و انتظار می رود به طور جدی در این زمینه محدودیت اعمال شود.
احمد ترحمی جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا استان یزد نیز از شناسایی اولین مورد کرونای انگلیسی در یزد خبر داد.
وی در این رابطه گفت: با وجود همه تذکرها و توصیه های مسئولان و کارشناسان حوزه سلامت در زمینه وضعیت شکننده استان و امکان بروز موارد ویروس جهش یافته کرونا، متاسفانه اولین مورد بیمار مبتلا به این ویروس جهش یافته در استان شناسایی شد. بیمار مورد نظر از کارگران شاغل در یکی از واحدهای تولیدی شهرستانی است که به دلیل مسافرت به استان خوزستان به این بیماری مبتلا شده است.»
سفرهای نوروزی یعنی شیوع کرونای انگلیسی در یزد و کشور
وقتی مسافرت یک نفر به استانی دیگر موجب بروز کرونای انگیسی در استان می شود، یقینا ورود هزاران نفر از استان های مختلف به یزد و برعکس، شیوع گسترده این ویروس را به دنبال خواهد داشت.
سیدعلیرضا ناجی، عضو کمیته ملی واکسن کووید-19 در این ارتباط گفت: «با توجه به شرایطی که وجود دارد با هرگونه سفر نوروزی مخالف هستم. اگربا همان حالتی که سال گذشته این زمان اتفاق افتاد جلو برویم و از سفرهای نوروزی و جابهجایی جلوگیری کنیم میتوانیم توفیق داشته باشیم. الان با توجه به گسترش ویروس کرونای انگلیسی که میتوان احتمال داد در تمام کشور پخش شده و سرعت انتقال زیادی که دارد و این که احتمال وجود واریانتهای دیگر نیز هست، هر کاری که بتوانیم با آن محدودیت ایجاد کنیم تا گردش ویروس کم شود مطمئنا کار بهصلاحی است. به غیر از این به صلاح نیست، من شدیدا مخالف سفرهای نوروزی و مجوزهای مربوط به آن هستم.»
ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت نیز معتقد است «۹۰ درصد سفرهای نوروزی طبق گروهبندی ستاد کرونا نباید انجام شود.»
رئیسجمهور نیز در این ارتباط میگوید: «عید امسال چیزی مشابه عید پارسال است. شاید از نظرهایی باید بیشتر از پارسال مراعات کنیم. پارسال میگفتیم از دست ویروس وهان چه کار کنیم. امسال از مار غاشیه به افعی پناه بردیم. حالا میگوییم به ویروس ووهان پناه ببریم و ویروس انگلیسی سراغمان نیاید. شرایط سختتر شده است. مردم عزیز و بزرگوار ما که طی این ۱۳ ماه همیشه لطف و همکاری کردند انشاءالله این ایام هم رعایت میکنند.»
همه این موارد نشان میدهد، ممانعت از سفرهای نوروزی و اعمال محدودیت در این زمینه، منطقیترین و عاقلانه ترین تصمیم ممکن در شرایط کنونی است.
انتهای پیام/