کسی مسئولیت برق زمین های مزرعهنوی اردکان را گردن نمی گیرد
به گزارش یزد رسا به نقل از اردکان گویا؛ یکی از روستاهای شهرستان اردکان در استان یزد که فاصله آن تا شهر اردکان 55 کیلومتر و تا یزد مرکز استان 110 کیلومتر مزرعه نو روستایی زنده و در حال حرکت رو به جلو و به گواه تاریخ آن و آنچه دیده می شود روستایی جوان با قدمتی حدوداً 250 سال پویا و و درحال توسعه و پیشرفت.
مسئولین این روستا تا کنون با فراهم اوردن امکانات و برنامه های مختلف توانسته اند نه تنها ساکنان روستا را از رفتن به شهر منصرف کنند بلکه بسیاری از ساکنان مهاجرت کرده را به سمت روستا نشینی سوق داداند. یکی از امکاناتی که مسئولین برای برای مردم فراهم آورده اند، تحویل زمین های بنیاد مسکن با کمترین قیمت است که با استقبال خوب مردم مواجه شده است اما متاسفانه متولیان این زمین ها در ساخت زیرساز این زمین ها کوتاهی کرده و هر یک از مسئولین وظایف خود را به دوش دیگر نهادها می اندازد. با تماس های مکرری که از سوی مردم روستای مزرعه نو داشتیم وارد این موضوع شدیم تا پاسخ مسئولین را در این رابطه بشنویم.
رئیس شورای دهیاری روستای مزرعه نو: باید پول دریافت شده از مردم صرف زیر ساخت می شد
در ابتدا به سراغ رئیس شورای دهیاری این روستا رفتیم تا از کم و کیف کار باخبر شویم که هادی حدادنیا رئیس شورای دهیاری گفت: تامین زیرساخت های شهرک بیناد مسکن از عهده اعتبارات روستایی خارج است. طی این چندسال پیگیریهای زیادی از ادارات مختلف و بخصوص بیناد مسکن و اداره برق برای اجرای شبکه برق شهرک کردیم ولی هر کدام این کار را وظیفه دیگری می دانند و مشکل مردم را پس از 4سال هنوز حل نشده است در صورتی که بیناد مسکن مبلغی که طی این دوسال از متقاضیان دریافت کرده را می بایست برای زیرساخت های این شهرک به خصوص برق آن هزینه کند و اداره برق نیز این موضوع را بیان می کند.
شهروندان مزرعه نویی: بدون زیر ساخت از ما توقع ساخت دارند
بعد از صحبت با این مقام مسئول به سراغ مردم رفتیم که در پاسخ گفتند: بنیاد مسکن درازای گرفتن مبلغی حدود 3 میلیون تومان بابت زمین هایی که به ما واگذار کرده تنها یک قرارداد به ما تحویل داده آن هم با تعهد 18 ماهه برای شروع ساخت، ولی این زمین ها که هنوز هم زیرساخت های اولیه ساختن را ندارد و ما متقاضیانی هم با توجه با لوله کشی آب و گاز خواستیم زمین ها را با همین وضعیت بسازیم بابت پایان تعهد 18 ماهه باید جریمه نقدی حدود یک میلیون تومان به بنیاد مسکن بدهیم که این واقعا بی انصافی است که زمین هایی را که هنوز هیچونه زیرساختی نداشته به ما دادند حال هم که می خواهیم با همین وضعیت بسازیم باید جریمه تاخیر بابت نساختن آنها بدهیم.
رئیس اداره برق: اداره برق وظیفه ای برای تامین برق این زمین ها ندارد
بعد از صحبت با مردم به سراغ میرفخرالدینی مسئول اداره برق رفتیم که در پاسخ به عدم اجرای شبکه برق در روستا گفت: در خصوص زمین هایی که در اردکان یا حومه توسط بنیاد مسکن واگزار می شود، در مصوبه ای که در سال 1387 در هیئت وزیران نوشته شده است، زمین هایی که واگزار می شود متولی برق رسانی آن نیز خود آن ادارات هستند، اگر بنیاد مسکن واگزار کرده است مسئول آن بنیاد مسکن و اگر شورا واگزار کرده است مسئول آن خود شورا است و اداره برق وظیفه ای برای تامین برق این زمین ها ندارد.
مسئول بنیاد مسکن: اداره برق مسئول تامین برق زمین های روستا
با توجه به گفته های مسئول اداره برق به سراغ مسئول بنیاد مسکن اردکان رفتیم تا ببینیم که آیا بنیاد مسکن روستایی متولی اجرای شبکه برق روستا است که مسعود جدیدی در این باره گفت: هزینه هایی که بنیاد مسکن از متقاضیان برای خرید زمین دریافت می کند خرج آماده سازی و جدول بندی و آسفالت می شود و آب و برق و گاز این زمین ها هم بر عهده متولی و اداره برق و گاز است و این که این ادارات بودجه دارند یا ندارد، بنده نمیدانم.
در این میان هر دو مسئول خبرنگار اردکان گویا را به قانون هایی رجوع دادند که در ظاهر باهم در تناقض بود.
رجوع به دو قانون در ظاهر متناقض!
در ماده پنج قانون ساماندهی و حمایت از تولید عرضه مسکن، شماره 691/14901 مورخ 1387/6/3 که مسئول اداره برق به آن رجوع کرده بود آمده است که: وزارت مسکن و شهرسازی و نهادهای واگذار کننده زمین موظفند تمهیداتی را فراهم آورند تا آماده سازی اراضی واگذاری شامل ( اجرای جوی ، جدول ، آسفالت ، شبکه های تاسیسات زیربنایی و احداث مساجد ) در کوتاهترین زمان ممکن انجام پذیرد شروع عملیات ساخت بناها متناسب با انجام آماده سازی مجاز می باشد و در طرحهای شهر های مربوط جانمایی خدمات روبنایی (مانند طرحها و پروژه های آموزشی ، بهداشتی و غیره ) صورت گرفته و زمین آن بر اساس ماده صد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت – مصوب 1380 – به دستگاههای مربوطه واگذار خواهد شد.
و در گفته های مسئول بنیاد مسکن که ما را به اساس نامه بنیاد مسکن رجوع داده بود به این مسئله رسیدیم که در بند 4 قانون این سازمان آمده است: دولت موظف است نسبت به تأمین آب ، برق ، راه ، مدرسه ، درمانگاه و دیگر نیازمندیهای عمومی این طرحها از طریق وزارتخانه ها و سازمانهای ذیربط اقدام لازم به عمل آورد .
در این دو قانون در نگاه اول نقض در قانون کشوری به چشم میخورد. بر همین اساس بازگشتی به رئیس شورای دهیاری این روستا زدیم تا وی به عنوان شخصی مطلع از قانون ما را از ابهام این قانون خارج کند.
رئیس شورای دهیاری روستای مزرعه نو: رئیس اداره برق بهآیین نامه اجرایی رجوع کند
هادی حدانیا در خصوص این قوانین گفت: پاسخ های رئیس محترم اداره برق مبنی بر مراجعه مردم به ماده پنج قانون ساماندهی و حمایت از تولید عرضه مسکن را در سایت شما خواندم و طبق بررسی و مطالعه ای که بنده بر روی قانون های گفته شده در مصاحبه باوي انجام دادم، در این قانون گفته نشده که اجرا و ساخت خدمات زیربنایی در زمین ها به عهده اداره واگذار کننده زمین است، بلکه گفته شده که بر عهده ادارات ذی ربط است، یعنی آب و برق و گاز بر عهده ادارات مربوطه است. این قانون یک آیین نامه اجرایی هم دارد که اگر مسئولین به آن رجوع کنند مشخص می شود که چه کسی متولی تامین برق و گاز و آب زمین هاست.چطور ممکن است اداره آب و گاز موظف به آماده کردن زیر ساخت باشند و این کار را برای زمین ها انجام داده اند ولی اداره برق تفسیر متفاوتی از این ماده قانونی دارند؟
قیمت امتیاز برق شهری برای زمین های روستایی!
با رفع شبهه خبرنگار اردکان گویا از این قانون مشکل دیگری از سوی رئیس شورای دهیاری مزرعه نو مطرح شد و آن؛ پیش فروش امتیاز برق به مردم روستا به قیمت امتیاز برق شهری است در حالی که قیمت امتیاز برق برای روستاییان 525 هزار تومان است که اداره برق با قراردادن امتیاز شهری مبلغی حدود یک میلیون و 600هزار تومان از مردم میخواهد.
در اینجا چند سوال مطرح می شود:
- پاسکاری مسئولیت اجرای شبکه برق از عدم اطلاع مسئولین حکایت دارد یا از عدم مسئولیت پذیری آنها؟
- پیش فروش برق به قیمت شهر برای روستاییانی که از بسیاری از امکانات شهری محروم هستند، درست است؟
- پرداخت جریمه عدم ساخت برای زمین های که زیرسازی آن آماده نشده بوده است آیا به جاست؟
- تا چه زمانی مردم به دلیل پاسکاری مسئولین باید برای ساخت خانه خود پا در هوا بمانند؟
انتهای پیام/ر