کشور را با تغییرات اتوبوسی نمیشود اداره کرد/ توافق ژنو منجر به ایجاد شکاف عمیق میان اعضای ۱+۵ شد
به گزارش یزد رسا، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم اختتامیه دهمین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک با اشاره به مذاکرات ایران با گروه 1+5، گفت: مسئله هستهای را پشت سر خواهیم گذاشت اما در مذاکرات اخیر ژنو شاهد دستاوردهایی بودیم.
"به آقایان روحانی، ظریف و دوستانشان تبریک میگویم و حداقل دستاورد مذاکرات اخیر ژنو این بود که شکاف عمیقی در ائتلافی که علیه ما ایجاد شده بود، به وجود آمد".
وی افزود: برای نمونه یکی از دستاوردها، شکاف عمیق میان اعضای 1+5 بود به این ترتیب که وزیر خارجه روسیه اذعان داشت که ایران حق غنیسازی پیدا کرده است، اما وزیر خارجه آمریکا خلاف این را میگفت و اکنون اینها یک حرف نمیزنند و آمریکا و اسرائیل هم دچار اختلاف شدهاند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: درهرحال از ظرفیت جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات بهخوبی استفاده شد و برای ما دستاورد داشت.
رضایی با بیان اینکه خود آمریکاییها آمادگی داشتند وارد مذاکره شوند، تصریح کرد: آمریکاییها اگر جلوی اسرائیل ایستادهاند نه بهخاطر دموکرات بودن آنهاست، بلکه راهی جز این ندارند.
وی با اشاره به تحولاتی که از بابت انقلاب اسلامی ایران در منطقه رخ داده است، اظهار داشت: حتی تیم اردوغان در ترکیه پیرامون خود حوادثی شکل داد و پس از تحولاتی مانند بیداری اسلامی از دیگران پیشران بود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص نگرانیهایی که ایران را تهدید میکند، افزود: اگر میبینیم که در دریاچه ارومیه، بختگان، زایندهرود و کارون با مشکلاتی مواجه شدهایم اینها به این سبب است که از همه ظرفیتهایمان در مدیریتها استفاده نکردهایم.
رضایی اضافه کرد: صد سال ملت ایران بهدنبال پیشرفت و توسعه است اما من در اینجا بنا ندارم از بلایی که رضاخان بر سر اقتصاد کشور آورد سخن بگویم و یا اینکه اشکالات دولتهای پس از انقلاب را کالبدشکافی کنم.
وی با بیان "درهرحال ما هنوز به کشوری توسعه یافته تبدیل نشدهایم و خود مسئله عقبماندگی برای ما حادثهساز است"، افزود: موضوع بیکاری از نتایج عقبماندگی است که نتیجه آن اعتیاد و به هم ریختگی فرهنگی است.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: نگرانی دوم ما ادامه تقابلهای نظام بین الملل علیه ماست، چرا که مسئله ایستادگی در مقابل ملت ایران جدی است.
رضایی خاطرنشان کرد: همانطور که 70 سال است ترکیه را وارد اتحادیه اروپا نمیکنند و نخواهند کرد، همین دکترین در غرب وجود دارد که نباید در شمال خلیج فارس، تمدنی بزرگ شکل بگیرد و ساختن این تمدن فقط از عهده ایران برمیآید.
وی با بیان "با این حال ما دو امتیاز مهم داریم" به تشریح این امتیازها پرداخت و گفت: امتیاز نخست این است که مردم ما تشنه پیشرفت هستند و به زندگیهای ساده قانع نمیشوند و با آرمانهای بلندشان میخواهند جهش کنند. امتیاز دوم ما این است که هر تحولی در اطراف ما رخ میدهد، بهنفع ما تمام میشود که نمونه آن سقوط صدام و طالبان است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت: منابع زیادی در کشور داریم که بهره برداری خوبی از آن صورت نمیگیرد و نیروها و استعدادهای عظیم کشورمان نیز یکپارچه نمیشوند و این نبود یکپارچگی و ضعف در بهره برداری به نبود راهبرد مربوط است.
رضایی افزود: نیروهای عظیم، کارشناسان قابل و استعدادهای فراوانی در کشور وجود دارد که بهجای اینکه طوفانهای فکری به وجود آورند و بهجای اینکه تجمیع شوند متفرق میشوند و از طوفان مدیریت نمیتوانند عبور کنند.
وی با اشاره به اینکه در بحث تکنیکها و استفاده از مقالات پیشرفتهای خوبی صورت گرفته است، گفت: با این حال مسائل اصلی کشور در بحث مدیریت روی زمین مانده است.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام سناریو سازی را در شرایط پیچیده کنونی در جهان الزامی دانست و افزود: حوادثی هم اکنون پیشِروی ماست و مهم این است که با چه آمادگی بهسمت آن برویم.
رضایی با اشاره به اینکه حوادث قبل از وقوع، علائم میدهند، گفت: اگر چشمانمان باز باشد میتوانیم همه حوادثی را که از برخی فنآوریها پیش میآید درک کنیم.
وی افزود: مشکل بزرگ انسان این است که با منابع محدود، اطلاعات ناقص، نبود اطمینان، پیچیدگی محیط و ناپایداری مواجه است و در چنین محدودیتهایی دیگر نمیتوانیم کشور را مانند ده سال پیش اداره کنیم.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان "بنگاهی که امروز داریم مانند ده سال پیش اداره نمیشود"، گفت: بهدلیل اینکه محدودیتها برای تصمیم گیری و مدیریت روز به روز بیشتر شده است و نیازمند سناریو سازی و شیوههای جدید هستیم.
رضایی در ادامه به سناریوهای آمریکا در بعد امنیت ملی و سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: گروهی هفتنفره از آمریکا سناریوهایی را علیه ایران تدوین کردهاند.
وی گفت : افزایش تحریمها، انزوا و محاصره دریایی در خلیج فارس، حمله تنبیهی، بمباران گسترده، تهاجم کامل و اشغال و تنشزدایی، همه عناوین این شش سناریو بود که چون هرکدام از این سناریوها برای آمریکا بهترتیب معادل 64 میلیارد دلار، 325 میلیارد دلار، 951 میلیارد دلار، 1100 میلیارد دلار، 2000 میلیارد دلار و 60 میلیارد دلار هزینه داشت تصمیم گرفتند که آخرین سناریو یعنی تنشزدایی را به جریان اندازند و مذاکرات اخیر ژنو نوعی تنشزدایی بود.
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان "ما در دنیای نامطمئن و پیچیده امروز با اطلاعات ناقص نمیتوانیم کشور را اداره کنیم"، اظهار داشت: ناچاریم از صدها کارشناس برای تجزیه و تحلیل حوادثی که ملت با آن مواجه است بهره برداری کنیم. اگر هواپیمای غولپیکر ملت ایران به پرواز درآید باید از همه کارشناسان کشور استفاده کرد نهاینکه اتوبوسی نیرو بیاوریم و یا بیرون اندازیم.
رضایی تأکید کرد: نیازمند تحول در مدیریت کشور هستیم و راهی جز استفاده از همه ظرفیتها نداریم.
منبع: تسنیم
Related Assets:
- باتوجه به كمبود آب در استان باید به سمت صنايع كم آبخواه حرکت کنیم/فناوري اطلاعات از محورهاي توسعه استان یزد
- نامه به گردانهای قسام را بر اساس وظیفه نوشتم
- ابرکوه می تواند قطب گردشگری طبیعی کشور باشد/ خروج از کشاورزی سنتی راهکار مقابله با بحران آب
- سخنرانی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام دریزد/700برنامه بصیرتی در استان یزد اجرا می شود/دعوت از همه مسئولان استان برای شرکت در مراسم