ID : 7573956

کلینتون: ایران حق غنی‌سازی ندارد/ اعتراضات به اسرائیل «ناعادلانه» است


هیلاری کلینتون در مصاحبه با آتلانتیک ضمن انتقاد از ظهور یهودستیزی در اعتراض به اقدامات رژیم اسرائیل، حماس را به اشتباه جلوه دادن واقعیات جنگ غزه متهم کرد.

به گزارش یزد رسا، «هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه سابق آمریکا و نامزد احتمالی پست ریاست‌جمهوری آمریکا در انتخابات آینده در مصاحبه خود با آتلانتیک، حمایت قاطع خود از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه را اعلام کرد و مسئولیت مرگ همه کودکان و افراد غیر نظامی در خلال این جنگ را متوجه حماس دانست. وی در ادامه از برنامه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای در دست گرفتن کنترل کرانه باختری در سال‌های آتی حمایت کرد.

کلینتون همچنین در این مصاحبه بر مسئولیت آمریکا در مبارزه با آنچه تحت عنوان «تروریسم اسلامی» از آن یاد کرده تاکید نموده است. وی رویکرد اوباما در بحران سوریه را مورد نقد قرار داده و مدعی شده است که آمریکا باید در نخستین مراحل بحران سوریه با کمک به مخالفان دولت بشار اسد، مانع از گسترش بحران و برآمدن نیروهای تروریستی جدید می‌شد. وی در ادامه انتقادات خود از سیاست خارجی آمریکا، رویکرد اوباما در این عرصه را بسیار محتاطانه خوانده است.

کلینتون در ادامه، حملات رژیم صهیونیستی به مردم غزه را با بهانه دفاع از خود حق مسلم این رژیم خواند. وی اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی را پاسخ ناگزیر به راکت‌ها و تونل‌های حماس دانسته و حماس را مسئول تلفات غیرنظامی دانست.

وی از ظهور انگاره یهودستیزی در جریان اعتراض به اقدامات رژیم صهیونیستی بویژه در اروپا انتقاد کرد. کلینتون با اشاره به اعتراضات مدنی که در سراسر جهان علیه رژیم صهیونیستی صورت گرفته  و مقایسه آن با آمار کم اعتراض به اقدام روسیه در تصرف خاک کریمه، مدعی شده است که حماس با مدیریت اخبار و اطلاعات، فضایی را به‌وجود آورده است که خبرنگاران غربی نیز آنچه را که آنها می‌خواهند به سراسر دنیا مخابره کنند.

کلینتون در ادامه این مصاحبه با توجیه اقدام رژیم صهیونیستی در حمله به مدرسه سازمان ملل ادعا کرد که اگر چه کشتار کودکان بسیار وحشتاک بود، اما اخبار ضد و نقیضی وجود دارد  در مورد اینکه رژیم اسرائیل منطقه‌ای مجاور مدرسه مذکور که محل پرتاب راکت بوده است را هدف قرار داده است. کلینتون مدعی شده است که حماس برای افزایش نفوذ خود جنگ حاضر را به پا کرده است و کشتار کودکان و زنان بر عهده این گروه است. وی مدع شده است که حماس به دروغ خود را به عنوان حامی حقوق مردم فلسطین معرفی کرده است.

در طول سی و چند روزی که از آغاز عملیات رژیم‌صهیونیستی در نوار غزه می‌گذرد، تاکنون قریب به 2000 فلسطینی شهید و بیش از 10 هزار تن نیز زخمی شده‌اند. به گفته سازمان ملل، اغلب قربانیان حملات اسرائیل غیرنظامیان بوده‌اند.

«ایران حق غنی‌سازی ندارد»

وی در بخش دیگری از این مصاحبه در مورد مذاکرات هسته‌ای و موضعش در قبال حق ایران برای غنی‌سازی گفت: «من همیشه در اردوگاه کسانی بوده‌ام که می‌گفتند ایران حق غنی‌سازی ندارد. برخلاف ادعای آن‌ها (ایران)، چنین چیزی به عنوان یک حق وجود ندارد. این کاملا بی‌پایه و اساس است. چنین حقی وجود ندارد.»

کلینتون که اصلی‌ترین گزینه دموکرات‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016 به شمار می‌آید، افزود: «می‌دانم که من سر دیگر میز مذاکره نیستم، اما فکر می‌کنم مهم است که سیگنالی روشن به همه کسانی که آنجا هستند بفرستیم که بدانند اگر محدودیت‌های روشنی برای ایران در نظر گرفته نشود، هیچ توافقی وجود نخواهد داشت. پیش فرض این است که هیچ غنی‌سازی نباید وجود داشته باشد. موضع جایگزین احتمالی هم باید این باشد که غنی‌سازی آنقدر محدود باشد که امکان گریز برای آن‌ها وجود نداشته باشد.»

ایران و گروه موسوم به 1+5 آذر ماه سال گذشته به توافق موقتی دست یافتند که موعد 6 ماهه آن آخر تیر ماه به پایان رسید. این توافق که برای 4 ماه دیگر نیز تمدید شده، وجود «یک برنامه غنی‌سازی» بر اساس نیازهای عملی ایران را تضمین کرده است. با این وجود آمریکا و تروئیکای اروپایی همچنان به محدود شدن غنی‌سازی ایران بر اساس «زمان گریز» (مدت زمانی که طول می‌کشد کشوری به ذخایر کافی اورانیوم با غنی نظامی برای ساخت یک بمب دست یابد) اصرار دارند.

وزیر خارجه سابق آمریکا در بخش دیگری از مصاحبه، در پاسخ به سوالی در مورد نظرش در رابطه با عملکرد تیم مذاکره‌کننده دولت «باراک اوباما»، با بیان این ادعا که «ایران... موضعی حداکثری در پیش گرفته»،‌ گفت: «برخی هم در کنگره ما و برخی از بهترین دوستانمان موضع متقابلی گرفته و می‌گویند نباید هیچ غنی‌سازی‌ای وجود داشته باشد. فکر می‌کنم در یک مذاکره، شما باید به صراحت بدانید که طرف مقابل به چه قیمت حاضر است موضع خود را تغییر دهد. فکر می‌کنم الان در تهران بحث‌های داغی در رابطه با اینکه آن‌ها چه کاری می‌توانند انجام دهند تا تحریم‌ها کاهش یابد، در جریان باشد. تصور من این است که 1+5 هنوز هم در مورد مسائل مختلف از جمله بازرسی‌های فشرده، محدودیت‌های بسیار روشن بر آنچه که آن‌ها می‌توانند در تأسیسات مجاز خود انجام دهند و همچنین نحوه حل مسئله غنی‌سازی، یعنی اینکه اینکار خارج از کشور صورت گیرد یا اینکه آیا می‌توان آن‌ را آنقدر محدود که با استانداردهایی که گفتم، یعنی غنی‌سازی بسیار ناچیز در حد صفر، منطبق شود، موضع واحدی دارد.»

وی در مورد «فاصله ایران تا بمب» نیز به «جفری گلدبرگ» خبرنگار «آتلانتیک» گفت: «من می‌خواهم که این زمان بیش از یک سال باشد. فکر می‌کنم این باید بیشتر از یک سال باشد. اگر کلا هیچ غنی‌سازی در کار نباشد، همه راحت‌تر نفس خواهند کشید. البته شاید بخواهند کمی برای رآکتور تحقیقاتی تهران یا کمی برای تحقیقات علمی این کار را انجام دهند، اما در هر حال نباید از 5درصد فراتر روند.»

کلینتون در مورد موضع برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس و اسرائیل نیز کفته می‌گویند نباید هیچ غنی‌سازی وجود داشته باشد و در پاسخ به سوال آتلانتیک که نظیر «باراک اوباما» این موضع را غیرواقع‌بینانه خوانده بود، گفت: «این موضعی غیرواقع‌بینانه نیست. فکر می‌کنم مهم است که حواس آن‌ها به این موضع باشد.»

بر اساس توافق تمدید «برنامه مشترک اقدام» که آخر تیر ماه به دست آمد، ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان تا سوم آذر سال جاری (سالگرد توافق ژنو) برای دستیابی به توافقی جامع زمان دارند.

منبع: فارس




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.