ID : 10631958
یکهزار و 800صندلی سینما برای شهروندان یزدی وجود دارد

کم لطفی یزدی ها به هنر هفتم


سینما که از آن به عنوان هنر هفتم یاد می شود از جمله شاخص های فرهنگی است که نقش بسزایی در پر کردن اوقات فراغت مردم و بویژه قشر جوان دارد.

به گزارش یزد رسا، سینما که از آن به عنوان هنر هفتم یاد می شود از جمله شاخص های فرهنگی است که نقش بسزایی در پر کردن اوقات فراغت مردم و بویژه قشر جوان دارد.
به گزارش ایرنا، سینما یا هنر هفتم یکی از شاخصه های مهم رشد و توسعه فرهنگ و هنر در هر کشوری محسوب می شود، تعداد تولید فیلم، مخاطبان و تعداد سالن های سینما سه پارامتر مهم در این ارزیابی ها بشمار می رود.

آمارها نشان می دهد، استانداردهای جهانی به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک سالن سینما است در حالی که در ایران به ازای هر ۳۰۳ هزار نفر یک سالن سینما وجود دارد.

یکهزار و 800 صندلی سینمایی برای یک میلیون و 50 هزار یزدی در مقایسه باسرانه کشوری مناسب نیست، با این وجود صندلی های خالی سینماهای یزد در انتظار شهروندان هنردوست یزدی است.

فیلم های ارزشمند، پر جاذبه و پر مخاطب، می تواند جامعه و بخصوص جوانان را از درگیر شدن با بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی رهایی بخشد.

امروزه متاسفانه دغدغه های فکری و اقتصادی و مشغله های شغلی موجب شده تا فقط بخش کوچک و البته خاصی از مردم به سینما روی آورند.

استان یزد یک میلیون و 58 هزار نفر جمعیت دارد اما فقط دو سینما در آن فعال است که باید دید آیا مخاطب، کم است یا مردم رغبتی به رفتن به سینما از خود نشان نمی دهند.

دو سینمای یاد شده هم در مرکز استان دایر است و متاسفانه شهرستان ها که بخش قابل توجهی از جمعیت استان را شامل می شوند از این نعمت بی بهره هستند.

یک شهروند یزدی در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: هنر هفتم جایگاه خاص خود را دارد اما اگر مخاطبی در کار نباشد وجود آن بی معنی است.

علی رضایی افزود: هر چند مشکلات روزمره موجب شده تا بسیاری از مردم رغبت زیادی به سینما رفتن از خود نشان ندهند اما این هنر هنوز هم مخاطبان خاص خود را دارد.

وی اظهار داشت: خیلی ها معتقدند دو سینما برای استان یزد ناکافی است اما سالن های همین دو سینما نیز در برخی مواقع خالی از تماشاگر است.

یک جوان دانشجو هم گفت: یزد با گستره جغرافیایی زیاد نیاز به سالن های سینمای بیشتر دارد و این در حالیست که دو سینمای موجود در دو نقطه متفاوت و دور از هم واقع شده ولی باز هم بخش قابل توجهی از مردم از آن بی بهره هستند.

'محمد دهقان' خواستار توجه مسوولان فرهنگی به این بخش و ساخت سینماهای جدید در استان و شهرستان ها شد.

وی ادامه داد: علاوه بر مرکز استان، شهرستان های پر جمعیت و محروم این خطه نیز باید به سالن های سینما مجهز شوند.

 

***دیدگاههای مدیران سینمای یزد

مدیر سینما 'تک' یزد با بیان اینکه این سینما در سال 88 ساخته شده گفت: این سینما پنج سالن دارد که یکی از آنها مربوط به فیلم های کودکان است.

'احسان شوق الشعرا' با بیان اینکه این سینما در زمره سینماهای مدرن و ممتاز کشور است، افزود: روزانه حداقل پنج تا هفت فیلم از ساعت 17 عصر تا 23 شب در سالنهای این سینما اکران میشود که گاهی تا نیمه شب هم اکران ادامه دارد.

وی در زمینه استقبال مردم از فیلم ها اظهار کرد: استقبال مردم نسبت به قبل بهتر شده بخصوص وقتی فیلم های اجتماعی به نمایش در می اید.

این مدیر با ببان اینکه 'استقبال مردم یزد در مقایسه با دیگر نقاط کشور کشور، قابل توجه نیست'، اضافه کرد: با توجه به نظرسنجی های انجام شده از مردم، آنها اگر فیلم جالبی به نمایش در آید استقبال می کنند و لذا در همه موارد سلایق مخاطب مد نظر ماست.

وی قیمت بلیط سینما در یزد را 50 هزار ریال اعلام کرد و گفت: در روزهای سه شنبه، این مبلغ به نصف قیمت عرضه می شود.

این سینما دار، یکی از مشکلات سینما داران یزدی را فروش فوری فیلمها در مراکز عرضه محصولات فرهنگی دانست و گفت: در استان یزد نگاه جامعی در مورد سینما وجود ندارد و حتی برخی مسوولان نیاز به سینما را احساس نمی کنند.

وی خاطرنشان کرد: برای تبلیغ فیلم، اجازه نصب عکس بازیگران فیلم در شهر را نداریم که این ضعف در استان یزد وجود دارد و نمی توانیم بصورت گسترده تبلیغ کنیم.

مدیر سینما جام جم یزد هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: این سینما در سال 82 ساخته شده و هم اکنون دارای 600 صندلی و یک سالن اکران است.

'محمدحسین علیرضایی' در مورد کیفیت استقبال مردم از فیلمهای این سینما افزود: اگر فیلم های مخاطب پسندی نمایش داده شود استقبال هم خوب و بیشترین استقبال هم در روزهای آخر هفته است.

وی، با بیان اینکه دخل و خرج کار در سینما ما با هم همخوانی ندارد، اظهار داشت: فقط در ایام عید وضعیت فروش بهتری داریم.

علیرضایی با اشاره به اینکه متاسفانه در یزد مردم وقت زیادی برای سینما رفتن نمی گذارند، تاکید کرد: اکران فیلم ها ر این سینما به روز است.

 

*** یکهزار و 800 صندلی سینما برای شهروندان یزدی

معاون هنری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد تعداد سینماهای استان را دو مورد اعلام کرد و گفت: پنج سینمای چهار بعدی نیز در پارک کوهستان، پارک هفت تیر، مجتمع ستاره، مجتمع مهنور یزد و شهرستان اردکان فعالیت دارند.

هادی ورشویی افزود: هم اکنون سینمای 'تک' با پنج سالن و 'جام جم' با دو سالن در استان فعال هستند که مجموع صندلی های آنها یکهزار و 800 عدد است.

به گفته وی یکهزار و 200 صندلی از این تعداد مربوط به سینما تک است.

وی گفت: مقدمات ساخت یک باب سینما در ابرکوه فراهم شده و یک درخواست هم از شاهدیه برای ساخت سالن سینما دریافت شده است.

ورشویی خاطرنشان کرد: همه فیلم های سینماهای استان 'به روز' و انتخاب نوع فیلم هم به عهده صاحب سینما است.

این مسوول ادامه داد: پارسال همزمان با اولین جشنواره فیلم فجر استان یزد همه سالن های سینماهای استان مجهز به سیستم دیجیتال شدند که تا پیش از آن به سیستم آپارات مجهز بودند.

معاون هنری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد با بیان اینکه دو سینمای قدیمی یزد طی سال های اخیر تعطیل شده افزود: سینماها پس از 20 سال فعالیت می توانند تغییر کاربری دهند که سینما 'فرهنگ' این کار را انجام نداده است.

به گفته وی سینما 'ایران' هم تعطیل شده و از مالک آن هم هیچ اطلاعی در دست نیست.

ورشویی اضافه کرد: پیگیر هستیم تا تفاهم نامه ای میان استان یزد و سازمان سینمایی کشور در راستای رونق بیشتر سینما در یزد منعقد شود که یکی از بند های آن تجهیز سالن های مجتمع های فرهنگی به سیستم دیجیتال است.

وی افزود: در این زمینه شهرستان هایی که متقاضی باشند سالن های سینمای آنها به دیجیتال مجهز می شود.

این مسوول گفت: اینکه گفته می شود به دلیل ماهواره، اینترنت و تلویزیون، مردم به سینما نمی روند را درست ندانست و گفت: مردم از فیلم های خوب استقبال می کنند.

ورشویی با بیان اینکه خانواده ها و جوانان از فیلمها استقبال خوبی دارند، اضافه کرد: تعداد سینماهای استان در وضعیت فعلی جوابگو است.

وی ادامه داد: اگر در دیگر شهرستانهای استان سینمایی فعال نیست به دلیل آن است که خود آن شهرستان متقاضی نداشته است.

این مسوول، با بیان اینکه قوانین موجود، از ساخت سینما در کشور حمایت می کند، افزود: بهره مندی زمین از تعرفه فرهنگی، تسهیلات و تجهیز سالنها از جمله حمایت های وزارت ارشاد از متقاضیان ساخت سینما است بطوری که

به ازای متراژ سینما فضای تجاری در اختیار سینما دار قرار می گیرد.

وی مشکلات سینماداران استان را مشکلات مالی و کمبود در آمد بیان کرد و گفت: هزینه ها با فروش بلیط تامین نمی شود و باز پرداخت تسهیلات ارائه شده به سینماها سنگین است.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.