ID : 34994699
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مطرح کرد

کمبود 700 هکتاری فضای سبز در شهر یزد/بازچرخانی آب نیازمند تعامل دستگاه‌های اجرایی


عضو شورای شهر یزد گفت: در حال حاضر و با این وضعیت خشکسالی چاره ای جز بازچرخوانی آب از پساب ها وجود ندارد و این موضوع در استان یزد، امری حیاتی است که اراده، همت و تعامل مسئولان و دستگاه های اجرایی استان یزد را می طلبد.

به گزارش خبرنگار یزدرسا، امروزه مفهوم شهرها بدون فضای سبز موثر در اشکال گوناگون آن دیگر قابل تصور نیست؛ پیامدهای توسعه شهری و پیچیدگی های معضلات زیست محیطی آنها موجودیت فضای سبز و گسترش آن برای همیشه اجتناب ناپذیر کرده اند.

اما کمبود آب و خشکسالی های متوالی در اوضاعی که تامین آب شرب برخی استان را با مشکل مواجه کرده است نه تنها  گسترش و افزایش فضای سبز را به بحران جدی تبدیل بلکه حتی حفظ فضای سبز موجود را با چالش روبرو کرده است.

شهر یزد به جهت قرارگیری دراقلیمی خشک و بیابانی با معضلات و مشکلات بی پایانی در حوزه خشکسالی و کم بود آب مواجه است که باید دید مسئولان شهری یزد برای حفظ فضای سبز موجود چه تدابیری اندیشده اند؟

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، گفت: سرانه فضای سبز در دوره چهارم شورای شهر 2/13 مترمربع به ازای هر فرد بوده این مقدار در پایان دوره چهارم یعنی شهریور ماه 1396 به 2/15 مترمربه به ازای هر نفر رسیده است.

« مهدی کاشفی زاده»اذعان داشت: نکته ای مهمی که در این رابطه مغفول مانده،  تعریف فضای سبز است به عنوان مثال شاید ما بگوئیم استان مازندران به خاطر جغرافیا اقلیمی خود بیشترین فضای سبز را دارد اما منظور از فضای سبز و سرانه ای که از آن اعلام می شود، فضای سبز تحت اختیار و مدیریت شهرداری است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بین 600 تا 700 هکتار فضای سبز در شهر یزد کم داریم، ادامه داد: سرانه فضای سبز شهر یزد وضعیت خوبی دارد اما برای رسیدن به میزان استاندارد  ما کمبود حدود 700 هکتاری مواجه هستیم.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر یزد، حفظ فضای سبز موجود سیاست اصلی شهرداری است، اذعان داشت: ما در این حوزه تلاش خود را در حفظ فضای سبز موجود قرار دادیم اما در عین حال باید برای افزایش فضای سبز و رسیدن به معیار مطلوب نیز برنامه ریزی کنیم.

کاشفی زاده، با بیان این چالش که« آیا ما با این کمبود آب و خشکسالی میتوانیم فضای سبز جدید اضافه کنیم و یا حتی فضای سبز موجود را حفظ کنیم؟»، تاکید کرد: در این حوزه شهرداری چندین اقدام مانند بازگرداندن پساب فاضلاب به چرخه، اختصاص یک کنتور آب چاه در کنار آب شرب، استفاده از شیوه های نوین آبیاری و کاشت گیاهان کم آبخواه را در دست پیگیری دارد.

وی در رابطه با روند بازگرداندن پساب فاضلاب، خاطرنشان کرد: طبق مصوبه که استانداری یزد در سالیان گذشته داشته است بنابراین بوده که از مجموع پساب فاضلاب، 30 لیتر بر ثانیه به شهر یزد، 9 لیتر بر ثانیه به شهر شاهدیه و 9 لیتر به شهر زارچ اختصاص یابد که با مخالفت وزارت نیرو این موضوع از دستور کار خارج شده است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر یزد اضافه کرد: از آنجا که این پساب فاضلاب باید تصفیه شود وزارت نیرو اعلام کرده اگر کسی بنایی بر استفاده از این پساب را دارد باید بر روی آن سرمایه گذاری کرده، تصفیه خانه ساخته و در نتیجه از پساب آن استفاده کند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر و با این وضعیت خشکسالی چاره ای جز بازچرخوانی از آب های پساب وجود ندارد و این موضوع در استان یزد، امری حیاتی است که  اراده، همت و تعامل مسئولان و دستگاه های اجرایی استان یزد را می طلبد.

کاشفی زاده خاطرنشان کرد: مجموع سیاست گذاری باید به سمتی برود که هرجا متجمع آپارتمانی، بیمارستان ها، هتل ها و ... وجود دارد الزام برای ساخت تصفیه خانه نیز ایجاد شود.

عضو شورای شهر یزد ادامه داد: نکته دومی که وجود دارد، استفاده از فاضلاب شهری یزد است؛ طبق اعلام ریاست آب و فاضلاب شهری یزد، فاضلاب کشی تمام شهر یزد، نیازمند زمانی بین 3 تا 4 سال و اعتباری حدود 700 میلیارد تومان است.  

وی با بیان اینکه غالب آبیاری فضای سبز شهر یزد توسط آب چاه ها انجام می شود، گفت: بخش کمی از فضای سبز شهر یزد با آب شرب آبیاری می شود با این حال هم چندین کنتور آب شرب شهرداری بسته و به آبفای شهری تحویل داده شده است.

انتهای پیام/م*




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.