ID : 26641335
معاون توسعه اداره کل ورزش و جوانان استان یزد:

کمبود بودجه، مهم‌ترین دلیل عدم مدال‌آوری یزدی‌ها در المپیک/ برآورد هزینه دو میلیاردی برای یک مدال/ باشگاه‌های خصوصی انگیزه ای برای سرمایه‌گذاری ندارند


معاون توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان استان یزد گفت: هزینه‌ای که برای کسب مدال در المپیک برآورد شده است، بالغ بر یک تا دو میلیارد است که متأسفانه در یزد این سرمایه‌گذاری انجام نمی‌شود.

به گزارش یزد رسا ؛ معاون توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با بیان اینکه يزد هنوز موفق به كسب هيچ مدال آسيايی و المپيكی در رشته‌ها ورزشی نشده است، اظهار کرد: برای اینکه یک ورزشکار بتواند در المپیک مدال آوری داشته باشد باید حداقل 8 تا 10 سال در رشته ورزشی خود به صورت حرفه‌ای کار کرده باشد و هزینه‌ای که برای کسب مدال در المپیک برآورد شده است، بالغ بر یک تا دومیلیارد است که متاسفانه در یزد این سرمایه‌گذاری انجام نمی‌شود.

ابوالفضل کارگر برخوردار نبودن مردم استان یزد از فرهنگ غنی ورزشی را دلیل دیگری از سهم نداشتن یزدی در مدال آوری در المپیک عنوان کرد و ادامه داد: با وجود اینکه یزدی‌ها در زمینه‌های علمی و کاری فرهنگ بالایی دارند اما فرهنگ غنی ورزش ندارند و  حاضر نیستند در زمینه ورزش سرمایه‌گذاری داشته باشند و برای صنایع و معاون استان نیز سرمایه‌گذاری برای ورزش جز اولویت‌ها نیست.

وی با بیان اینکه استعدادیابی در پنج رشته شمشیر بازی، دوچرخه سواری، تیراندازی با کمان، ژیمناستیک و سوارکاری در استان شروع شده و دو رشته بسکتبال و تکواندو نیز به ان اضافه شده است، گفت: کمیته بازی‌های آسیایی در استان تشکیل شده و کمیته بازی‌های المپیک نیز در حال تشکیل است و در حال برنامه‌ریزی برای بازی‌های آسیایی جاکارتا و المپیک 2020 هستیم.

کارگر تصریح کرد: برای رسیدن به مسابقات آسیایی جارکارتا حداقل 25 نفر شناسایی شدند و برای آنکه 5 تا 6 نفر را در این مسابقات داشته باشیم باید برای حداقل برای هر نفر 100 میلیون هزینه کنیم اما چون هنوز زیرساخت‌های بودجه‌ای برای وزارت ورزش به درستی تعریف نشده است، بودجه وزارتخانه نسبت به سایر وزاتخانه‌ها کمتر است و بودجه ورزشی استان نیز نسبت به سایر استان‌ها کمتر است.

وی با اشاره به فعالیت 47 هیئت ورزشی در استان گفت: این هیئت‌ها دارای بیشتر از 150 زیرشاخه هستند و این زیرشاخه‌‌ها نیز در سبک‌های مختلف و برخی دارای دو بخش بانوان و آقایان فعالیت دارند که متأسفانه بودجه‌ای که اداره کل می‌تواند برای آنها هزینه کند شاید کمتر از 200 میلیون در سال است که به هر هیئت مبلغی ناچیز می‌رسد در حالی که به هر هیئت برای اعزام ورزشکاران، به کارگیری مربیان نخبه، برپایی اردو‌های آمادگی خارج از کشور و ... باید حداقل 100 تا 150 میلیون در سال تعلق گیرد.

کارگر با بیان اینکه برای اولین بار کمیته‌ای برای بازی‌های آسیایی جاکارتا در استان تشکیل شده است، ادامه داد: به عنوان نمونه به احتمال بالای 60درصد،  17 نفر از معلولین استان در بازی‌های جارکارتا حضور دارند که شرایطی را می‌طلبد؛ دو سال برای این بازی‌ها فرصت داریم؛ برخی از این‌ افراد باید به مسابقات بین المللی بروند تا سهمیه کسب کنند، برخی فدراسیون‌ها قوی هستند و خود هزینه اعزام را به عهده می‌گیرند اما در برخی از فدراسیون‌ها، ورزشکاران باید با هزینه شخصی این کار را انجام دهند که این امکان برای آن‌ها وجود ندارد و اداره کل نیز بودجه‌ای برای اعزام ندارد.

معاون توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان استان با بیان اینکه باید از معادن و صنایع استان برای حمایت از ورزش کمک بگیریم که این کار چندان در اولویت آنها نیست، افزود: باید روی تعداد زیادی ورزشکار سرمایه‌گذاری انجام شود تا تعدادی از آنها بتوانند سمهیه کسب کنند و به المپیک بروند تا رکوردی برای استان باشد اما شرایط مالی کار را عقیم کرده است اگر شرایط مالی فراهم شود ورزشکاران یزدی می‌توانند به مسابقات اعزام شوند و سهمیه کسب کنند.

کارگر با بیان اینکه در ورزشکاران یزدی این استعداد وجود دارد که بتوانند موفقیت‌های چشمگیری در مسابقات داشته باشند، گفت: چنانچه شرایط مالی مهیا باشد، پیش بینی می‌شود تقریبا برای  50 درصد از هیئت‌های ورزشی استان استعداد مدال آوری ورزشکاران وجود داشته باشد و طبق آمایش بندی، مدال آوری یزدی‌ها در رشته‌های مختلف خوب است.

وی خاطرنشان کرد: ورزش یک پدیده اجتماعی و مردمی است و نمی‌تواند به دلیل هزینه بر بودن وابستگی زیادی به بودجه‌های دولتی داشته باشد بنابراین با توجه به گستردگی ورزش و رقابت در استان‌ها و حتی کشورهای مختلف نمی‌توان به نتیجه قهرمانی رسید مگراینکه ارگان‌های دیگر مثل صنایع و شهرداری و .. از آن حمایت کنند.

وی تاکید کرد:  اگر بخواهیم ورزشکاران مستعد بسازیم باید بدانیم ورزشکاران قهرمان المپیک و جهانی یافتنی نیستند بلکه ساختنی هستند که این کار حداقل به 8 سال وقت، برنامه‌ریزی و هزینه نیاز دارد که یزد این پتانسیل را دارد، مانند فوتبال ساحلی گلساپوش که ده سال سرمایه‌گذاری کرد و تیم‌های برتر کشور یزدی هستند.

کاگر تصریح کرد: باید بخش خصوصی و باشگاه‌های ورزشی وارد شوند و سرمایه‌گذاری کنند و مسئولینی نیز که برای باشگاه‌ها هزینه می‌کنند انگیزه‌های لازم را به وجود بیاورند الان چند باشگاه از جمله گلساپوش و پیشگامان که به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد فعالیت دارند بقیه باشگاه‌ها، تنها اسم باشگاه را به یدک می‌کشند و به دلیل اینکه به عناوین مختلف مورد بی‌مهری دستگاه‌ها قرار می‌گیرند تمایل ندارند اسمی از آنها برده شود.

 

انتهای پیام/ف




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.