ID : 32534492
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان یزد خبر داد

کمبود شدید تجهیزات و نیروی انسانی در اورژانس استان یزد


رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان یزد گفت: حدود 50 درصد از پایگاه های امدادی که باید طبق برنامه پنجم و ششم توسعه ساخته و تحویل داده می شد، ساخته نشده است.

به گزارش یزد رسا؛ رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان یزد در خصوص آمادگی این مرکز در زمان بروز حوادث غیرمترقبه گفت: مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان یزد با داشتن 52 پایگاه در سطح شهرها و جاده ها، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس، یک پایگاه هوایی و 350 نفر نیروی کارشناس و کاردان فوریت های پزشکی مسئولیت مدیریت حوادث را در حوزه سلامت بر عهده دارد.

 احمد دهقان با بیان این که استان یزد و به طور کلی کشور ایران محل بروز حوادث غیرمترقبه زیادی است اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های موجود توانایی مدیریت حوادث مترقبه در حوزه فوریت های پزشکی شامل نجات و انتقال مصدومین به مراکز درمانی وجود دارد همان گونه که تاکنون این مرکز در زمان بروز حوادث ترافیکی، مسمویت دانشجویان و ... موفق بوده است.

وی با بیان این که پرسنل مرکز فوریت های پزشکی استان یزد اولین کدی بوده اند که پس از وقوع زلزله سرپل ذهاب در منطقه حاضر شده اند اظهار داشت: پس از زلزله های اخیر دوره های باز آموزی و آموزش مجدد برای پرسنل اورژانس برگزار شده تا در این زمینه مشکلی وجود نداشته باشد و در صورت نیاز در هر کجای کشور امدادرسانی به درستی انجام شود.

دکتر دهقان افزود: در پراکندگی پایگاه های شهرستان ها مشکل خاصی وجود ندارد اما در سطح شهر یزد وضعیت پایگاه ها حادتر است و کمبودهایی وجود دارد که خوشبختانه هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی مجوز احداث سه پایگاه دیگر را صادر کرده است که با اضافه شدن این پایگاه ها بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.

وی در خصوص کمبود امکانات و نیرو گفت: طبق برنامه پنجم و ششم توسعه حدود 50 درصد از پایگاه هایی که باید ساخته و تحویل داده می شد ساخته نشده است و متاسفانه امکانات فوریت های پزشکی استان 50 درصد از آن چیزی است که در برنامه های توسعه پیش بینی شده است و شدیداً کمبود نیروی انسانی و ناوگان خودرویی در استان وجود دارد.

افزایش شیفت پرسنل فوریت های پزشکی به دلیل کمبود نیرو

دهقان با بیان این که طبق استانداردها هر نیروی مرکز اورژانس باید در ماه 10 شیفت داشته باشد که در استان یزد به دلیل مشکل کمبود نیرو 12 الی 13 شیفت در ماه دارند افزود: علی رغم همه کمبودها اما پرسنل مرکز فوریت های پزشکی استان با ایثار و از خودگذشتگی با شیفت های سنگین و فشرده ای که دارند خدمت می کنند و تا به امروز استان را در این حوزه مدیریت کرده اند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان یزد  با درخواست از خیرین برای کمک به رفع مشکلات موجود در حوزه اورژانش پیش بیمارستانی گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه باید در استان یزد 40 پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی ساخته شود که قطعا با منابع محدود دولت، این هدف در زمان تعیین شده محقق نخواهد شد.

دهقان اظهار داشت: خیرین حوزه سلامت در سال های گذشته کمک های بسیاری داشته اند و اکنون نیز با کمک خیرین حوزه سلامت پایگاه هایی احداث شده است اما باز هم برای ساخت پایگاه ها نیاز به کمک خیرین داریم.

شش بحران اصلی استان یزد/ خانواده ها آموزش لازم برای مقابله با حوادث را فراگیرند

وی با بیان این که مخاطرات هر شهرستان توسط سازمان مدیریت بحران استان استخراج و به سازمان های مربوطه اعلام شده است ادامه داد: سازمان مدیریت بحران استان یزد زلزله، گرد و غبار، حوداث ترافیکی، خشکسالی، آتش‌سوزی را بحران های اصلی استان اعلام کرده که با توجه به این موارد و بحران های اختصاصی هر شهرستان اقدامات و برنامه ریزی های لازم صورت گرفته است.

دهقان با اشاره به نقش رسانه ها در اطلاع رسانی به مردم در زمان بروز حوادث گفت: موضوع آموزش مردم یکی از نقاط آسیب پذیر در زمان بروز حوادث است چرا که عموم اقشار مختلف مردم برای دفاع از خود در زمان بروز حادثه آموزش ندیده اند از این رو از عموم مردم درخواست می کنیم از طریق صدا و سیما، فضای مجازی و NGO ها آموزش های لازم را ببینند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان یزد  افزود: خانواده ها باید آمادگی لازم در زمان حوادث غیرمترقبه را داشته باشند. فضاهای امن خانه و محله خود را شناسایی کنند. نحوه ارتباط با سازمان های امدادی را تمرین کرده و نحوه شرح حال دادن، کمک خواستن را که بسیار مهم است را تمرین کنند.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.