کمبود نقدینگی، مهمترین مشکل واحدهای صنعتی استان یزد/دانشگاه حرف صنعت را نمیفهمد
به گزارش یزد رسا، معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت یزد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار یزد آوا، با اشاره به رتبه پنجم استان از نظر توسعه صنعتی اظهار کرد: بلاشک، مهمترین و بیشترین مشکل واحدهای صنعتی کمبود نقدینگی است.
جلیل فلاح با اشاره به مشکلات و معضلات صنعت استان یزد گفت: وضعیت تورمی و اقتصاد کشور، شرایط را بهگونهای تغییر داده است که نیاز به خالص سرمایه در گردش واحدهای صنعتی افزایش یافته و بنابراین چارهای جز استفاده از منابع سیستم بانکی نیست درحالی که متأسفانه سایر منابع تأمین مالی در کشور رشدی نداشته است.
وی با بیان اینکه حوزه تولید بخصوص صنعت با نظام بانکی موجود مشکل دارد ادامه داد: وجود نرخهای بالای تسهیلات، زمانبر بودن مراحل اعطای تسهیلات و گرفت و گیرهایی که برای گرفتن تسهیلات وجود دارد؛ باعث زمینگیر شدن بخش صنعت شده است.
فلاح با اشاره به تأثیر رکود بر بخش صنعت ادامه داد: زمانی که شرایط به سمت رکود میرود تعریف خاص خودش را دارد. به این معنی که گردش مالی کم میشود و صنایع نیز تحت تأثیر آن قرار میگیرند.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت یزد عدم استفاده از تکنولوژی روز را از دیگر مشکلات واحدهای صنعتی دانست و ادامه داد: منظور از تکنولوژی فقط جنبههای سختافزاری نیست به عبارتی واحدهای صنعتی از نظر تکنولوژی نرمافزاری ضعیف هستند.
فلاح تاکید کرد: استفاده از دانش روز، ارتباطات بینالمللی، روشهای نوین بازاریابی و تأمین مالی از موارد مهمی است که اگر واحدهای صنعتی بخواهند در حد کلاس جهانی کار کنند و با سایر کشورها مراوده داشته باشند باید این موارد را رعایت کنند. به عبارت دیگر الفبای آن را یاد بگیرند و در عمل به کاربرند.
وی با اشاره به صنعت کاشی و سرامیک به عنوان یکی از تولیدات عمده صنعتی استان افزود: متأسفانه بازار صادراتی این صنعت به چند کشور محدود شده است و این واقعا یک معضل برای صنعت بشمار میرود.
فلاح تصریح کرد: صنایع باید به نحوی مدیریت شوند که با تنوع بخشی به بازارهای صادراتی و یافتن کشورهای مقصد جدید براساس خواست مشتری تولید کنند.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت در توضیح وجود مدیریت سنتی در صنایع استان گفت: بخشی از مشکلات از بیرون به واحدهای صنعتی تحمیل میشود به عبارت دیگر اوضاع اقتصادی به گونهای است که شرایط را برای صنایع سخت میکند و زمانی مدیریت، علمی، کارآمد و براساس برنامهریزی عملی خواهد بود و نتیجه میدهد که شرایط اقتصادی در ثبات باشد.
فلاح افزود: امیدواریم با تثبیت هر چه بیشتر شرایط اقتصادی امکان مدیریت علمی در واحدهای صنعتی وجود داشته باشد و بنگاههای صنعتی با برنامهریزی بلندمدت ودرچهارچوب استراتژی خاص خود عمل کنند.
وی در مورد نقش دولت در کاهش مشکلات بخش صنعت اظهار داشت: همواره بخش صنعت منتظرمساعدت بیشتر از نظام بانکی، مالیاتی و تأمین اجتماعی میباشدو جلوگیری از قاچاق کار دولت است نه واحد صنعتی. در استان یزد صنعت نساجی و پوشاک بیشترین آسیب را از واردات دیده است، زیرا برای محصولات نساجی هم امکان قاچاق وجود دارد هم امکان کم اظهاری وبداظهاری درگمرکات و هم امکان واردات بصورت کالای همراه مسافر.
فلاح تصریح کرد: واحدهای صنعتی ما به دور از تبلیغ و شعار به معنای واقعی اقتصاد مقاومتی را پیاده کردهاند. در شرایط تحریم، رکود و کمبود نقدینگی به هر نحوی خود را حفظ کرده و با داخلی سازی کردن بخشهای مختلف تولیدی خود، در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی گام برداشتهاند.
آمار دقیق تعطیلی کارخانهها نیاز به تحقیقات میدانی دارد
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت در مورد آمار تعطیلی واحدهای صنعتی استان گفت: هیچ کسی نمیتواند آمار دقیقی از تعطیلی کارخانهها ارائه کند زیرا بالغ بر 3 هزارو پانصد واحد صنعتی در استان وجود دارد که بررسی وضعیت حیات آنها نیاز به تحقیقات میدانی دارد. اما به طور کلی در مقایسه با دورههای قبلی با توجه به شرایط اقتصادی حاکم فشار بیشتری به بخش صنعت و معدن وارد شده و بنگاههای تولیدی با ظرفیت کمتر فعالیت میکنند.
خواسته صنعت از فارغ التحصیلان با آنچه که دانشگاه به دانشجویان میدهد متفاوت است
فلاح فاصله فضای دانشگاه و صنعت از دیگر مشکلات بخش صنعت نام برد و تصریح کرد: دانشگاه حرف صنعت را کمترمتوجه میشود صنعت نیز از دانشگاه فاصله دارد.
وی افزود: آنچه مسلم است عملاً خواسته صنعت با آنچه که دانشگاه به دانشجویان میدهد متفاوت است و این معضلی اساسی است و علی رغم برنامههای متعددی که وجود داشته اما همچنان این فاصله بین صنعت و دانشگاه وجود دارد و و حتی در بخشهایی بیشتر هم شده است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یادآور شد: وجود ثبات شرایط و شفافیت به نفع صنعت است و امیدواریم با توجه به تیم صنعتی و اقتصادی که روی کار آمده است؛ وضع صنعت کشور بهبود یابد.
Related Assets:
- حقیقت شهادت در مقابل طوفان تبلیغات دشمن باید زنده بماند
- تحقق اهداف اسلام در گرو وحدت حوزه و دانشگاه است
- مشکلات کشور را نخبگان و مدیران حوزه و دانشگاه می توانند برطرف کنند
- وحدت دو فراکسیون مجلس، استراتژی اصولگرایان در انتخابات هیئت رئیسه
- حمایت گسترده غرب از جریان تفرقهافکن/ استناد افراطیون برای احیاء«هفته برائت»چیست؟!
- سیاستبازیسمّ محیط هایعلمی/حاشیهسازیدر موضوع بورسیهها ازغلط ترینکارهایچندسال اخیر/شتاب علمی کشورنبایدکاهش یابد/هدف ازتحریمها