ID : 10486006
معاون وزیربهداشت کشور در یزد:

کنترل تولیدات غذایی را به پس از ورود به بازار انتقال دهیم/ شفاف‌سازی در ارتباط با روغن پالم افزایش یابد


معاون وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی کشور در یزد با اشاره به اولویت‌های نظارتی سازمان غذا اظهار کرد: باید کنترل تولیدات غذایی قبل از ورود به بازار را به کنترل آن پس از ورود به بازار انتقال دهیم و این را به عنوان اولویت‌های خود قرار دهیم.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزد آوا، رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت و درمان و آموزش ‍پزشکی  صبح امروز در یازدهمین گردهمایی مدیران نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور  در یزد با اشاره به چالش‌هایی که در سال جاری در حوزه غذا مطرح شده بود، ادامه داد: موضوعاتی در حوزه غذا چون روغن پالم، خمیر مرغ، تقلبات غذایی و غیره که در سال جاری در رسانه‌ها به ابعاد مختلف به آن پرداخته شد، نشان از مسئولیت سنگین مدیران نظارت بر مواد غذایی است.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در حوزه سلامت و تغذیه باید به مردم اطلاع رسانی شود، ادامه داد: باید اینگونه مسائل وچالش‌ها را شفاف سازی کرد تا در هیاهوی رسانه‌ای گم نشود و تصمیم گیری‌ها در حوزه سلامت با اعتدال همراه باشد و از افراط و تفریط و جنجال دوری کنیم.

دیناروند با بیان اینکه مدیران نظارت و معاونان غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی باید به موقع وارد عمل شوند، خاطر نشان کرد: مدیران نظارت بر مواد غذایی نباید از تقلبات غذایی عقب بمانند، متأسفانه در اشکالی که در روغن پالم وجود داشت، چهار سال عقب ماندیم؛ نباید بگذاریم مسئله ریشه‌ای شود و بعد اقدام کنیم.

معاون وزیر بهداشت با بیان این مطلب که نباید اجازه داد تقلب غذایی زیاد شود و بعد بخواهیم جلوی آن را بگیریم، گفت: شفاف سازی در ارتباط با روغن پالم افزایش یابد.

وی همچنین به سوء استفاده‌هایی که در حوزه غذا می‌شود، اشاره و تصریح کرد: این سوء استفاده‌ها به منشأ درآمد و شغل تبدیل شده است که گاهی اوقات خطر جدی بر سلامت انسان دارد و باید با توجه به انتظاری که مردم از سازمان غذا و دارو دارند بین مسائل کوچک و تأثیرگذار تفکیک قائل شویم و به این مسائل توجه جدی داشته باشیم.

معاون وزیر بهداشت و درمان و آموزش ‍پزشکی با اشاره به اولویت‌های نظارتی سازمان غذا اظهار کرد: باید کنترل تولیدات غذایی قبل از ورود به بازار را به کنترل آن پس از ورود به بازار انتقال دهیم و این را به عنوان اولویت‌های خود قرار دهیم.

دیناروند با بیان اینکه نمی توان با شیوه های قدیمی به نظارت بر مواد غذایی پرداخت، ادامه داد: باید سرعت رسیدگی قبل از ورود به بازار را سرعت ببخشیم و مسئولیت را بر عهده تولید کننده قرار دهیم و کنترل را پس از ورود به بازار بر روی آنچه که به دست مردم می‌رسد، انجام دهیم و آن زمان سخت‌گیری کنیم.

وی با بیان اینکه فعالین اقتصادی اننتطار دارند که روی گردنه و ورود به بازار نایستیم،اضافه کرد: تشدید کنترل در مرحله ورود به بازار هدف درستی را دنبال می‌کند ولی راه درستی نیست، و ما باید بگذاریم تولید کننده‌ها زودتر به بازار کار وارد شوند و این چرخه اقتصادی بچرخد.

معاون وزیر بهداشت و درمان و آموزش ‍پزشکی سلامت محوری را از دیگر اولویت‌های مدیران نظارت بر مواد غذایی نام برد و اضافه کرد: سلامت محوری به این معناست که میزان کالری مصرفی مردم را کاهش دهیم، میزان شکر افزوده را به حداقل برسانیم و برای آن جایگزین معرفی کنیم و هزینه کالاهای آسیب رسان به سلامت را بالا ببریم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا اجازه تولید کالاهای اسیب رسان را می دهیم، ادامه داد: شکر، نمک، چربی از این نوع کالاها هستند و درواقع  «آسیب رسان به سلامت» یک اصطلاح تغذیه‌ای است و هیچ‌کدام سم نیستند و بسته به تعاملی که با این کالاها داریم اثرگذار خواهند بود.

دیناروند با بیان اینکه باید مصرف این نوع کالاها را تعدیل کنیم، خاطرنشان کرد: برای مقابله با خطرات کالاهای اسیب رسان باید آنها را از تبلیغات محروم کرد، در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم کار کرد و ذائقه مردم را اصلاح کرد.

وی بخشی از اقدامات در جهت سلامت محوری را متوجه مدیران نظارتی دانست و تأکید کرد: نباید در اقدامات منتظر ماند تا استانداردها اصلاح شوند یلکه باید قبل از اصلاح استاندارها اقدام کنیم و با ایجاد تعامل بین صنعت و  دانشگاه سلامت را تضمین کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو کشور با بیان اینکه باید در هر استانی بر روی نقاط اولویت دار متمرکز شویم، گفت: باید نقاط تمرکز را شناسایی کنیم و آنها را بررسی کنیم برای نمونه در یزد می توان بر روی محصولات کنجد و شیرینی جات متمرکز شد.

وی با بیان اینکه نباید منتظر بود تا از مرکز ضوابطی تدوین و در اختیار مدیران نظارتی قرار بگیرد، ادامه داد: باید تدوین  برخی از ضوابط و دستوالعمل ها را به دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها  واگذار کنیم و آنها در این زمینه پیشنهاد بدهند.

دیناروند اضافه کرد: سازمان غذا و دارو در مرکز کلا 750 نفر و در دانشگاه‌ها دو هزار و 500 نفر است، این نشان می‌دهد که استان‌ها توان بسیار زیادی در این زمینه دارند و هر دانشگاهی می‌تواند در موضوعی خاص به قطب آن موضوع تبدیل شود.

گفتنی است این همایش به مدت دو روز در یزد برگزار می‌شود و بیش از 100 نفر از معاونان غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور همچنین مدیرکل نظارت و ارزیابی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی حضور دارند.

در اولین روز از این مراسم از شیرینی‌های سنتی بدون قند یزد نیز رونمایی شد که توسط یکی از تولید کنندگان یزدی با استفاده از «مالتودکسترین» این نوع شیرینی تولید شده بود.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.