کودکان درگیر , جامعه زمین گیر
به گزارش یزدرسا به نقل از طنین خاتم؛ موفقیت در استحاله فرهنگی بی شک مرهون شناخت کامل فرهنگ مورد هجمه و آشنایی با راهکار های علمی موثر در تغییر رفتار و هنجار های افرادی است که زندگی شان با آن فرهنگ عجین شده است .
کمی منطقی و آگاهانه بنگریم متوجه خواهیم شد مجامع غربی در راستای تغییر فرهنگ اصیل و ناب ما از هیچ کوشش علمی فروگذار نبوده اند . آنها در یک جنگ نرم تمام عیار, آرمان ها و اهداف متعالی ما را نشانه رفته اند . نظرات و تحقیقات علمی متخصصین , روانشناسان , اساتید , فلاسفه و صاحب نظران بسیاری , در کوران این راه دشوار فرهنگی به مدد آنها آمده است . پس می طلبد مسئولین امر فرهنگ و خیل دوستداران فرهنگ ایرانی نگرشی دغدغه مند تر نسبت به این مهم داشته باشند . همانگونه که رهبر دلسوز و بصیرمان بارها ضرورت توجه به مسائل فرهنگی را گوشزد شده اند . آنها به سراغ کودکان رفته اند و بر روی رفتار های آنها سرمایه گذاری کرده اند اما چرا؟ کودکان دلگرمی های امروز یک جامعه و امید های فردای آن هستند و بی شک جامعه ای با یک آینده ناامید کننده به راحتی قابل دگرگونی و شکست خواهد بود . در ذیل این یادداشت نکات و نظریات علمی اثبات شده و مستند به آمارو ارقام تایید شده در خصوص رفتار های کودکان را به قلم تحریر در خواهیم آورد که همین نکات سرمشقی برای سیاهه اقدامات غرب در راستای استحاله فرهنگی کشورهای آزاده دنیا بوده است .
1 – جان تیلور گاتو : برنده 5 دوره جایزه برترین معلم سال نیویورک و گرداننده شرکت " آمریکای بدون تلوزیون "
تلوزیون با صرف وقت کودکان به دنیای مجازی فرصت تجربه دنیای واقعی و آشنا شدن با واقعیت های جذاب, نشاط آور و حتی مخاطره انگیز را از آنها می گیرد . او با آزمایش این نظریه بر روی تعدادی از دانش آموزان 13 ساله خود متوجه افزایش حس ناامیدی , حسادت و بی حوصلگی در کودکانی شد که غالب وقتشان را به تماشای تلوزیون می گذرانند . در سالهای گذشته در کشور عزیزمان آمار وابستگی کودکان به تلوزیون و رسانه های تصویری و حتی بازی های کامپیوتری بسیار سرسام آور شده است و این وابستگی چیزی جز انزوا و سرخوردگی به دنبال نخواهد داشت و ما صاحب کودکانی منفعل خواهیم شد .
2 - دکتر براندون سنترووال در کتاب خود با عنوان " خشونت در رسانه های جمعی"با ارائه یک آمار مدون از یک تحقیق میدانی می نویسد : " میزان جرم و جنایت و بی بندوباری های اخلاقی در یک جامعه پس از گذشت 10 الی 15 سال از ورود رسانه های جمعی به آن کشور دو برابر شده است . با کمی تامل خواهیم فهمید جرم هایی مانند تجاوز به عنف , لاابالی گری های جنسی , قتل و ضرب و جرح عمدی , عمدتا مربوط به سن 18 سال و بالاتر است و این افراد 10 یا 15 سال قبل همان کودکان 4 یا 5 ساله ای بوده اند که به محض ورود رسانه مخاطب برنامه های آن بوده اند . " این نظریه ثابت شده بلافاصله در کشورهای متعددی توسط گردانندگان شبکه های ماهواره ای به اجرا در می آید و ظرف 10 تا 15 سال موجی از خشونت , نارضایتی از اوضاع , فساد اخلاقی و بی قیدی های جنسی جوامع را فرا می گیرد . آیا کشور ما در چنین وضعیت مشابهی نیست ؟ ماهم باید کارشناسانه وارد عمل شویم .
3 – نیل پستمن تئوریسین آمریکایی و منتقد رسانه و تلوزیون و صاحب کتاب زوال دوران کودکی در جایی می نویسد : شکی نیست که رسانه های تصویری همچون تلوزیون, فیلم ها, تبلیغات, عکس ها و تصاویر و ... از قدرت واژگانی بشر کاسته و خود را به بخش اجتناب ناپذیرفرهنگ بشر تبدیل کرده است . چنین روندی یقینا با زوال استدلال , تفکر انتقادی , تحلیلی , مستقل و خالی از تعصب همراه خواهد شد . حال به میزانی که واژگان به حاشیه فرهنگ رانده شوند و تصاویر جایگزین آنها شوند , شاهدزوال طبیعی آن چیزی خواهیم بود که آن را هوش , ذکاوت و تفکر عقلانی می نامند . این پروژه هم به عنوان راهکاری در جهت غلبه فرهنگی بر کشور های در حال توسعه جهان به کارگیری شد و با تولید برنامه های جذاب و پر از مسائل احساسی برای کودکان آنها را زمین گیر نموده تا به اهداف دراز مدت خود برسند .
4 – ماری وین نویسنده و محقق آمریکایی با بیش از13 جلد کتاب در خصوص تاثیرات رسانه بر کودکان می گوید : دستگاه تلوزیون مانند یک جادوگر پیر کودکان را طلسم می کند و جلوی بسیاری از فعالیت های آنها را می گیرد . کودک هیبنوتیزم می شود و دچار یک فلج رفتاری می شود وبه مرور زمان قدرت تصمیم گیری خود را از دست می دهد . در ادامه می نویسد : خطر واقعی در رفتار بروز یافته از سوی کودکان در مواجهه با تلوزیون نیست بلکه در رفتار هایی است که تلوزیون جلوی بروز آنها را گرفته است , سخن گفتن ها , شادی های خانوادگی , بحث و جدل هایی که کودک به وسیله آنها بسیاری از چیزها را یاد می گیرد و ...در یک کلام روشن شدن تلوزیون یعنی خاموش شدن روند رشد تعقل و تحلیل در کودکان و و عدم تبدیل او به یک انسان بالغ واقعی .
5 - دکتر تی بری برازلتون محقق ودکتر متخصص اطفال با تحقیق بر روی تعدادی زیادی از کودکان و نوزادان در مرکز تحقیقاتی خود بیان کرد : تلوزیون نشئه آور ترین وسیله برای کودکان است . فیلم ها تصاویر و از همه مهمتر تبلیغات بازرگانی و آگهی های تلوزیونی که حصر زمان در آنها شکسته شده و پر از هیجان و افت و خیز نور است به راحتی کودکان را در مقابل تلوزیون میخکوب می کند . به نوعی شما می توانید با کمک تلوزیون کودکان را به دام بیاندازید .
در این خصوص افراد زیادی از قبیل اوری برونفن جامعه شناس . جری ماندر فعال فرهنگی و نویسنده . دکتر ادوارد پالمر محقق و دارنده یک شرکت تحقیقاتی و ... و حتی بسیاری از نخبگان علمی از کشور خودمان و سایر بلاد اسلامی که در فاجعه فرار مغز ها به غرب مهاجرت کرده اند با نظرات علمی مستند و کارشناسانه خود یاری گر کشور های غربی هستند تا به اهداف خود برسند .
ماهواره و برنامه های آن که برخی شبکه ها حتی تفکیک سنی هم برای برنامه های خود ندارند در کمین کودکان هستند . باید کودکان را در یابیم آینده کشور ها را کودکان آنها می سازند .
Related Assets:
- مد برای کودکان، خوب یا بد؟ / والدین مسبب مدگرایی فرزندان
- یک چهارم کودکان عربستان درمعرض آزار جنسی قرار دارند
- بازدید از طرح سنجش کودکان بدو ورود به دبستان
- تصاویر/کودکان داعشی که تیرخلاص میزنند
- اجازه دهيد اين بحث به نفع اردكان و اردكاني تمام شود
- دلم میسوزد برای جامعه ای که در حال سوختن است!
- حکم جالب قاضی برای دختر نوجوان آمریکایی؛حبس یا پیاده روی اجباری