کودکان قربانیان اصلی اختلاف خانوادگی در یزد
به گزارش یزدرسا به نقل از یزدبانو؛ غلامعلی دهشیری از امکان اخذ نظر مشورتی مددکار اجتماعی در صدور احکام ملاقات در پرونده های زوجین خبر داد و افزود: در موردی پس از جدایی زوجین که دارای فرزند خردسال بودند و فرزند تمایلی به ملاقات با مادرش نداشت، با دادخواست مادر طفل مبنی بر ملاقات با فرزند، به سبب بررسی دقیق تأثیر ملاقات بر عواطف، روان و احساسات طفل پس از مدتی دوری از مادر، بررسی دقیق و علمی این موضوع به مشاور و مددکار اجتماعی واگذار گردید.
وی اظهار داشت: در این پرونده، مددکار اجتماعی ضمن حضور در محل زندگی طفل خردسال، مصاحبه با او و سایر اطرفیان و ارزیابی دقیق ساختار زندگی و شخصیت کودک خردسال، نظریه مشورتی خود را به دادگاه ارائه داد.
این مقام قضایی با اشاره به عدم دقت به عواطف، احساسات و آینده کودکان در دعاوی خانوادگی و جدایی های زوجین، تصریح کرد: در اختلافات خانوادگی، قربانی اصلی، فرزندان خانواده هستند که امید و تمام آتیه خود را از دست می دهند و هر روز با مشکلات زیادی روبرو می گردند.
وی خاطر نشان کرد: در برخی مواقع احساس می شود یکی از زوجین که از همدیگر جدا شده اند از طرف مقابل خود برای فرزندان یک شخصیت بد، ناهنجار و دیو صفت می سازند و فرزند را در مقابل یکی از والدین خود قرار می دهند.
رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب یزد گفت: پس از برگزاری کارگاه دادرسی ویژه کودکان و نوجوانان در یزد، آراء مرتبط با اطفال و نوجوانان با دقت و آینده نگری بیشتری صادر می شود.
دهشیری نتایج برگزاری کارگاه ویژه دادرسی کودکان و نوجوانان را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و افزود : در بسیاری از مواقع حکم صادره محاکم خشک و برگرفته از نص صریح قانون است، اما دقت بر آثار و عواقب مترتب بر حکم و در نظر گرفتن روح لطیف و حساس کودکان و همچنین آینده نگری در اجرای حکم با اثر گذاری تربیتی مثبت از مسائلی بود که مورد نظر کارگاه دادرسی اطفال قرار داشت.
وی برگزاری بیشتر و چندباره این چنین کارگاه هایی همراه با بررسی و نقد آراء صادره قبلی در مورد جرائم کودکان را خواستار شد و بیان داشت: شیوه اجرای کارگاهی توام با نقد و نظر های مختلف با حضور اساتید بزرگ علم حقوق و روانشناسی می تواند ایده و پنجره های جدیدی را به روی قضات رسیدگی کننده به جرائم کودکان بگشاید.
رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب یزد با تأکید بر اینکه والدین باید به فکر آینده فرزندان خود باشند، ابراز داشت: زوج های دارای اختلاف های خانوادگی بخصوص اگر دارای فرزند هستند باید با افزایش ایثار و گذشت از سوق دادن زندگی خود به سمت طلاق و جدایی پیشگیری نمایند و اگر اختلاف عمیق و ریشه ای در زندگی مشترک است که جدایی را اجتناب ناپذیر می کند حتی الامکان با اتخاذ یک دیدگاه موجه نسبت به همسر سابق خود به آینده فرزندان خود لطمه نزنند .
وی یادآور شد: حتی اگر فردی در رسالت همسری خود کوتاهی کرده که منجر به جدایی شده است، فرزند را نباید با ایجاد بدبینی به والدینش به انزجار رساند که این امر وقتی با ناکامی های دیگر که به طور معمول پس از جدایی برای فرزندان رخ می دهد همراه می شود، عقده هایی را ایجاد می کند که آغازی برای بزهکاری و شروع رفتار های ضد اجتماعی خواهد بود.
دهشیری، ایجاد فضای همدلی، تعامل و مسئولیت پذیری بیشتر همه دستگاه های خدماتی و متولیان فرهنگی و اجتماعی را خواستار شد و گفت: اگر امروز با همکاری و مسئولیت پذیری بیشتر نسبت به پدیده های اجتماعی در میدان خدمت به مردم حاضر نشویم بدون تردید فردای جامعه، فردایی روشن و پویایی نخواهد بود.
وی اذعان داشت: امروزه همه دستگاه های فرهنگی و نهادهای اجتماعی در حال انجام خدمت هستند اما بیشتر به امور با دید رفع مسئولیت پرداخته می شود و نگاه دلسوزانه، جهادی و انقلابی که باید موج حرکت های اثر گذار و مستمر را ایجاد کند زیاد به چشم نمی خورد.
انتهای پیام/ش
Related Assets:
- اجراي طرح جامع نياز سنجي اوقات فراغت جوانان در يزد
- هیئت واقعی باید نسبت به مسائل جامعه و انقلاب دغدغه مند باشد
- تصاویر/ همایش ورزش صبحگاهی بانوان یزدی
- اعتیاد عامل بیش از 23 درصد طلاقها در خاتم است
- اجراي طرح همياران حقوق «كودك و نوجوان» در محلات استان يزد
- زنان آسیبدیده یزدی بهزودی در پناه «خانه امن» قرار میگیرند
- کاهش 22 درصدی طلاق در استان یزد
- نقش بیبدیل زنان در دوران 8 سال دفاع مقدس/ برگزاری 173برنامه به مناسبت هفته دفاعمقدس