ID : 1036288
دیدار سیاست‌گذاران جشنواره اعتکاف با آیت الله اعرافی؛

کیفیت عمق معنوی اعتکاف در عرصه بین‌الملل می‌تواند موج‌آفرین باشد


امام جمعه میبد با بیان این که ممکن است بسیاری از سنت‌ها، به برخی حواشی نادرس آلوده شوند، از دقت نظر مراکزی مانند المصطفی برای دوری سنت‌ها از حواشی نامطلوب سخن گفت و تصریح کرد: کیفیت عمق معنوی اعتکاف در عرصه بین‌الملل بسیار اثرگذار است و می‌تواند موج‌آفرین باشد.

به گزارش خبرنگار یزد رسا از میبد، آیت‌الله اعرافی در دیدار اعضای شورای سیاست‌گذاری سومین جشنواره بین‌المللی علمی- فرهنگی اعتکاف، بر آمادگی المصطفی به منظور برگزاری هر چه بهتر جشنواره مزبور و کمک به انعکاس آن در عرصه بین‌الملل تأکید کرد.
در این دیدار، رئیس المصطفی، با اعلام این که ارتباط المصطفی با جشنواره اعتکاف، از طریق معاونت فرهنگی- تربیتی خواهد بود، ضمن اشاره به آماری از دست‌آوردهای المصطفی، ابراز کرد: در نظر داریم دانش‌آموختگان و واحدهای زیر نظر المصطفی در کشورهای دیگر، پیشگام سنت‌های بومی شوند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با بیان این که ممکن است بسیاری از سنت‌ها، به برخی حواشی نادرس آلوده شوند، از دقت نظر مراکزی مانند المصطفی برای دوری سنت‌ها از حواشی نامطلوب سخن گفت و تصریح کرد: کیفیت عمق معنوی اعتکاف در عرصه بین‌الملل بسیار اثرگذار است و می‌تواند موج‌آفرین باشد.
آیت‌الله اعرافی ادامه داد: توسعه کمی و کیفی اعتکاف جزو سیاست‌های ماست. در نظر داریم در این باره،‌ فرامذهبی باشیم و مفاهیم عمیق آن را به زبان‌های دیگر تولید کنیم. توسعه آن در کشورهای دیگر نیز جزو اهداف ماست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: می‌توان با انتقال موضوع اعتکاف به شبکه محققان المصطفی، مقالاتی فاخر از آنان دریافت کرد. همچنین می‌توانیم در زمینة مقالات جشنواره، زبان‌های دیگری را افزون بر عربی و انگلیسی فعال کنیم. افزون بر این، می‌توان برخی از پایان‌نامه‌ها را نیز به اعتکاف اختصاص داد و آنها را به این موضوع هدایت کرد.
آیت‌‌الله اعرافی، در پایان، آمادگی المصطفی را برای همکاری در عرصه‌های مدنظر جشنواره اعتکاف و شورای سیاست‌گذاری آن اعلام کرد.
«حجت‌الاسلام والمسلمین تکیه‌ای»، رئیس ستاد اعتکاف استان قم نیز با بیان این که وهابیان، اعتکاف رجبیه را بدعت می‌‌دانند، بیان نمود: می‌کوشیم فرهنگ اعتکاف را ترویج نماییم.
وی، با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) درباره اعتکاف، که آن را «رویش معنوی انقلاب اسلامی» می‌خوانند، گفت: آغاز جریان بسط فرهنگ اعتکاف، با نظر معظم‌له بود.
رئیس ستاد اعتکاف استان قم، در ادامه، با بیان این که موضوع نخستین جشنواره اعتکاف، ادبی بود، اظهار داشت: برای این دوره از جشنواره، 1670 اثر در موضوعات مختلف دریافت و گزیده آثار آن در کتابی با نام بر بال قنوت چاپ شد. جشنواره دوم به فیلم کوتاه، عکس، نماهنگ و... اختصاص داشت. جشنواره سوم هم بین‌المللی و در موضوعات علمی- فرهنگی برگزار خواهد شد.
وی، ابراز امیدواری کرد که در این دوره از جشنواره، اعتکاف در ادیان دیگر نیز بررسی شود، تصریح کرد: اکنون، جشنواره سوم به سه زبان بر روی سایت، در دسترس کاربران قرار دارد. همچنین تاکنون، تیزر جشنواره هم دو بار پخش شده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین تکیه‌ای، با بیان این که به دنبال بهره‌ بردن از این سنت حسنه هستیم، خاطرنشان ساخت: به نظر می‌رسد لازم است از سنت‌هایی از سنن‌النبی(ص)، که دارای چنان قوتی همانند اعتکاف است، استخراج شود.
وی، با اعلام راه‌اندازی کتابخانه تخصصی اعتکاف در آینده، درخواست‌هایی از قبیل تبلیغ جشنواره در جامعه‌المصطفی، فراخوان آن در نمایندگی‌های المصطفی در خارج کشور، زمینه‌سازی معرفی اعتکاف به ادیان دیگر و تبلیغ جشنواره در فضاهای مجازی مربوط به المصطفی مطرح نمود.
در این دیدار، «حجت‌الاسلام والمسلمین صالح»، معاون فرهنگی- تربیتی جامعه‌المصطفی، با بیان این که المصطفی سابقه‌ای گسترده در ایران و خارج کشور، در زمینه برگزاری اعتکاف دارد، تصریح کرد: کوشیده‌ایم، همواره، هماهنگ با ستاد اعتکاف عمل کنیم و در جلسات ستاد نیز شرکت نماییم.
وی از تلاش المصطفی برای گسترش مسائل معنوی اعتکاف سخن گفت و اظهار داشت: نگاه مکتب اهل‌بیت(علیهم‌السلام) به این موضوع، برای دنیا جدید است و تازگی دارد. جامعه‌المصطفی در زمینه اعتکاف، عنوان «احیای سیره نبوی»‌ را نیز استفاده کرده است تا توجه دیگران جلب شود.
معاون فرهنگی- تربیتی جامعه‌المصطفی افزود: بیش از دوهزار طلبه المصطفی دست به قلم هستند و نزدیک به سیصد انجمن نیز به دست طلاب جامعه‌المصطفی راه‌اندازی شده است که می‌توانند با جشنوارة اعتکاف همکاری داشته باشند. همچنین می‌توان از کمیته داوری جشنواره طوبی، که در المصطفی برگزار می‌شود، برای ارزیابی آثار غیرفارسی رسیده به جشنواره اعتکاف بهره گرفت.
در ادامه، «حجت‌‌الاسلام والمسلمین صادقی‌پناه»، مدیرکل فرهنگی المصطفی، آماری از برگزاری اعتکاف در کشورهای دیگر، به همت طلاب و نمایندگی‌های المصطفی ارائه کرد و ابراز نمود: سال پیش، با همکاری ستاد اعتکاف، نزدیک به چهارصد نفر در قم معتکف شدند. آمار معتکفین در اعتکاف رجبیه 136 نفر و در اعتکاف رمضانیه 236 نفر بود که از این تعداد، صد نفر به فرزندان و همسران طلاب اختصاص داشت. در خارج کشور نیز در سال گذشته، در افغانستان 1058 نفر معتکف شدند که 261 نفر آن، از طلاب ما بودند. در عراق نیز صد نفر از طلاب ما، در ساحل عاج سی نفر و در ماداگاسکار، پنجاه نفر معتکف شدند.
همچنین «حجت‌الاسلام مختاری»، رئیس هیئت علمی و داوران جشنواره سوم، به برخی از کارهایی که آغاز شده است، اشاره کرد: تدوین مجموعه‌ای درباره اعتکاف در احادیث شیعه و سنی، تدوین مجموع اعتکاف در فقه شیعه و سنی، مجموعه‌ای دربردارنده احکام فتوایی و فقهی از مراجع معاصر درباره اعتکاف، کتاب‌شناسی اعتکاف.
«حجت‌الاسلام قرائتی» هم با بیان این که از 1373ش، تحقیقاتی درباره اعتکاف جمع‌آوری شد، گفت: همچنین احادیث مربوط به اعتکاف نیز جمع شده است. براساس این، اعتکاف هفتاد ویژگی نسبت به حج دارد.
وی تصریح کرد: باید مسائل معنوی هدایت شود‌ و از آسیب‌ها حفظ شود.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.