ID : 37153012
معاون غذا و داروی علوم پزشکی یزد:

کیک‌های تولد رنگی؛‌ روزگار سلامتی را سیاه می کنند/هر یک ساعت یک یزدی دیابتی می‌شود


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد استفاده از هر نوع رنگ در شیرینی‌های را ممنوع اعلام کرد و گفت: 60 درصد رنگ‌های موجود در بازار فاقد مجوز سازمان غذا و داروست و برخی هم که دارای مجوز هستند نباید در شیرینی‌های استفاده شوند.

به گزارش خبرنگار یزدرسا، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد پیش از ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت گرامی داشت روز جهانی غذا برگزار شد کاهش مصرف قند، نمک و چربی در محصولات غذایی و آشامیدنی را از مهم‌ترین اهداف ملی این روز دانست و گفت: شعار روز جهانی غذا «رسیدن به جهانی عاری از گرسنگی» بوده و «اصلاح تغذیه برای حفظ ارتقای سلامت» به‌عنوان شعار ملی در این روز انتخاب‌شده است.

محمدحسین مصدق افزود: متأسفانه امروز بسیاری از بیماری‌های غیر واگیر ازجمله دیابت و سرطان با اضافه‌وزن و چاقی پیوند خورده‌اند.

64 درصد دانش آموزان یزدی چاق هستند

وی بابیان اینکه 64 درصد دانش آموزان یزدی چاق هستند ابراز داشت: متأسفانه امروز وجود بوفه در مدارس به این مسئله دامن زده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در بخش دیگری از سخنانش به ارائه آمار و ارقام پرداخت و گفت: سالانه 36 میلیاردتومان برای قلم انسولین و 30 میلیاردتومان برای داروهای شیمی‌درمانی در استان هزینه می‌کنیم که ریشه این دو بیماری در چاقی است.

وی بابیان اینکه راه‌حل درمان سلول‌های سرطانی احساس گرسنگی آن‌هاست ابراز داشت: اگر بخواهیم جامعه سالمی داشته باشیم و سلامت مردم حفظ شود باید میزان حجم خوردن غذا را کاهش دهیم و امروز گرسنگی طولانی‌مدت روشی است که دنیا به آن رو آورده و در فرهنگ دینی ما از آن به روزه‌داری تعبیر می‌شود.

مصدق تأکید کرد: خانواده‌های یزدی حتی‌الامکان مواد خوراکی قابل تهیه مانند کیک‌های تولد و الویه را به‌صورت خانگی تهیه کنند چراکه امروز وجود کیک‌های تولد با انواع رنگ‌ها هرچند به زیبایی آن‌ها افزوده و اشتها را نیز افزایش می‌دهد اما مضرات بسیاری دارد.

در هر ساعت یک یزدی به دیابت مبتلا می‌شود

مصدق از رتبه دوم یزدی‌ها در کشور درزمینهٔ مصرف فست فود خبر داد و اظهار داشت: روزانه 27 نفر و در هر ساعت یک نفردر یزد به بیماری دیابت مبتلا می‌شود که از علل آن تغذیه نامناسب شامل مصرف فست فودها، پرخوری، متنوع خوری و خوردن چند غذا با یکدیگر، خورده خوری یعنی خوردن تنقلات بین وعده‌های غذایی و کم‌تحرکی است و می توان با کاهش هر کیلو وزن، احتمال ابتلا به دیابت را به میزان پنج درصد کاهش داد.

وی افزود: 62 درصد ابتلا به سرطان تخمدان، 31 درصد سرطان مثانه، 25 درصد ابتلا به سرطان کلیه و پنج درصد موارد ابتلا به سرطان سینه با چاقی مرتبط هستند.

معاون غذا و داروی علوم پزشکی یزد استفاده از هر نوع رنگ در شیرینی‌های را ممنوع اعلام کرد و گفت: 60 درصد رنگ‌های موجود در بازار فاقد مجوز سازمان غذا و داروست و برخی هم که دارای مجوز هستند نباید در شیرینی‌های استفاده شوند.

مصدق در پایان از رسانه‌ها درخواست کرد برای اینکه مردم به‌سادگی به فضای مجازی و شایعات آن اعتماد نکنند سواد سلامت مردم را ارتقا دهند تا موارد مطروحه در این فضا را پس از بررسی‌های لازم بپذیرند.

انتهای پیام/ح




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.