ID : 11644179
جهانگیرزاده:

گام به گام سازی رفع تحریم‎ها به مصلحت نیست


عضو کمیسیون امنیت‎ملی مجلس : نامه ۴۷ سناتور آمریکائی گویای واقعی بودن بخشی از اختلافات در داخل آمریکا است/ نباید به واقعی بودن و غیر واقعی بودن اختلافات بین اوباما و نتانیاهو دل ببندیم.

به گزارش یزدرسا ،جواد جهانگیرزاده، عضو کمیسیون امنیت‎ملی و سیاست‎خارجی مجلس  در واکنش به مطرح شدن اختلاف بین اوباما و نتانیاهو در جریان مذاکرات هسته‎ای ایران با 1+5 گفت: من معتقدم که بخشی از این اختلاف واقعی است و می‌تواند منشأ اختلافات عمیق‌ترهم شود.


وی نتانیاهو را همچون بچه لوسی تشبیه کرد که در کسوت نخست وزیری یک رژیم جعلی همه چیز را برای خودش می خواهد و بر این اساس گفت: در حال حاضر نتانیاهو حاضر نیست که به دایه مهربانتر از مادرش هم اجازه و فرصت فکر کردن بدهد.


جهانگیرزاده درادامه یادآور شد: امروز اینطور نیست که روند قدرت در جامعه جهانی به قدری پیچیده باشد که بگوئیم نتانیاهو درحال اجرای بخشی از پروژه آمریکائی‎هاست البته انکار کلی چنین فرضیه‌ای هم درست نیست.


وی با بیان اینکه آنچه اکنون در صحنه سیاسی آمریکا دیده می‌شود اختلافات اساسی است که وجود دارد، اذعان داشت: در واقع این اختلاف یک نقطه عزیمتی دارد و آن هم انتخابات 2016 است.


عضو کمیسیون امنیت‎ملی و سیاست‎خارجی مجلس با اشاره به این نکته که اگر در دهه‌های گذشته هم شاهد چنین اختلافات سوری بین آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها بودیم این را می‎شود به عنوان مرحله جدید تلقی کرد، تاکید کرد: ولی گمان من بر این است که این اختلافات وجود دارد و ما باید از این اختلافات استفاده کنیم.


جواد جهانگیرزاده با تاکید بر اینکه نباید به واقعی بودن و غیر واقعی بودن اختلافات بین اوباما و نتانیاهو دل ببندیم، متذکر شد: ما به دنبال منافع خودمان هستیم.


وی با اشاره به بروز برخی از اختلافات داخلی در بین مقامات و مسئولین آمریکائی از جمله اینکه دموکرات‌ها به نشانه اعتراض به اوباما کنگره را ترک کردند،گفت: نمی‌توان چنین مواردی را در سیاست و بررسی شرایط داخلی کشوری همچون آمریکا نمی‌توان نادیده گرفت.


این عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‎خارجی مجلس با بیان این مطلب که در حال حاضر جمهوری‌خواهان تمام زورشان را جمع کرده‎اند تا بگویند که اوباما در پیگیری مسائل کشورشان ناموفق بوده و تلاش وی برای رسیدن توافق با ایران جهت نیل به موفقیت دموکراتها در انتخابات آینده ریاست‌‍جمهوری آمریکاست، اذعان داشت: همین امر نشان از آن دارد که بخشی از اختلافات در آمریکا واقعی است و نامه اخیر 47 تن از سناتورهای جمهور خواه آمریکائی مبنی بر اینکه توافق با ایران صرفا تا پایان ریاست جمهوری اوباما اعتبار دارد تائید کننده این امر است.


جهانگیرزاده درهمین زمینه با تاکید بر لزوم بهره گیری طرف ایرانی از شرایط ایجاد شده و اختلافات داخلی آمریکا، متذکر شد: در واقع ما باید از این اختلافات ایجاد شده سود ببریم نه اینکه آن را مبنایی برای بروز اختلافات در داخل کشورخود قرار دهیم وعده‌ای بگویند این اختلافات واقعی است و عده‌ای بگویند واقعی نیست و با این حرف‌ها توی سر همدیگر بزنیم چرا که در پیش گرفتن چنین رویه‌ای نه تنها استفاده از فرصت نیست بلکه به عنوان یک فرصت سوزی تلقی می شود.


این عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس تاکیدات رئیس‌جمهور مبنی بر لزوم برچیده شدن یکجای تحریم ها را خواست و هدف تیم مذاکره کننده ایرانی نیز دانست و اظهارکرد: امیدوارم حتما این اتفاق رخ دهد.


جهانگیرزاده در بخش دیگری از این گفتگو ضمن تصریح بر این مطلب که آمریکائی‌ها قابل اعتماد نیستند، یادآور شد: آنها حتی در موافقت‌نامه مقدماتی ژنو نشان دادند که در اظهارات خود قابل اعتماد بنابراین پله‌ای کردن یا گام به گام کردن رفع تحریم‌ها حتماً از نظر سیاسی به مصلحت ما نیست.


وی در خصوص تهدیدات جدید مطرح شده از سوی آمریکائی ها مبنی بر ادامه دار بودن تحریم‎ها علیه ایران به بهانه های حقوق بشری و حمایت ایران از حزب‌الله و سوریه نیز گفت: بنا نیست که ما درگیر جریانات ژورنالیستی غرب شویم .


جهانگیرزاده ادامه داد: بخشی از حرف‌های غربی‌ها بیشتر خوراک داخلی دارد و یا برای همکاران استراتژیک آنها در برخی از کشورهای عربی زده می‎شود و بنا نیست که ما به مذاق آنها رفتار کنیم.


عضو کمیسیون امنیت‎ملی و سیاست‎خارجی مجلس حمایت از مذاکره کنندگان ایرانی را امری لازم خواند و تاکید کرد: طبیعتا توجه به حواشی و پرداختن به حرف‌های حاشیه‌ای هیچ کمکی به روند مطلوب مذاکرات نخواهد کرد.


وی در پایان در خصوص حضور صالحی در جمع مذاکره کنندگان ایرانی نیز چنین تحلیل کرد: برداشت من این است که حضور آقای صالحی به معنای عبور مذاکرات از بخش‎های سیاسی است و اینکه مذاکرات به مرحله فنی رسیده است.

منبع:نسیم

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.