ID : 39030412
کارشناس مسائل سیاسی:

گام دوم انقلاب، زمینه‌ساز تاسیس تمدن اسلامی است


سید هادی سید افقهی گفت: خروجی بیانیه گام دوم انقلاب به معنای حرکت به سمت تاسیس تمدن اسلامی و فراهم کردن زمینه‌های ایجاد تمدن اسلامی است.

سید هادی سید افقهی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا؛ در خصوص اهمیت بیانیه گام دوم انقلاب با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری چکیده تجربیات چهار دهه انقلاب را در بیانیه گام دوم انقلاب و یا همان منشور دوم انقلاب به شکل متمرکز، بسیار دقیق و حساب شده و با در نظر گرفتن تمام جوانب انقلاب، تهدیدها، فرصت‌ها، شکست و پیروزی‌ها و یا زشتی و زیبایی‌ها و در فصول مختلف با سرتیترها و محور بندی‌های مختلف تدوین کردند.

خروجی گام دوم، حرکت به سمت تاسیس تمدن اسلامی است

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری به جهت اهمیت بیانیه گام دوم انقلاب فرمودند تا کنون من مطالب زیادی را به ملت ایران و مسئولان نظام گوشزد کردم که به آنها دقت کنند و یا اجرا کنند اما در مورد این بیانیه تاکید دارم که همه مسئولین نظام به دقت بخوانند یعنی در واقع این بیانیه عصاره عمر حکومتی معظم له به عنوان حاکم نظام اسلامی است که در بازه زمانی ۳۰ ساله بعد از رحلت امام(ره) متولی رهبری نظام را به عهده گرفتند و فرمودند که این بیانیه چیز دیگری است.

این کارشناس سیاسی عنوان کرد: بیانیه گام دوم انقلاب در واقع نقشه راه انقلاب است، در چهار دهه اول تثبیت انقلاب انجام گرفته است و در چهار دهه دوم توسعه انقلاب هم در داخل، هم در سطح منطقه و هم در سطح جهان باید صورت گیرد و خروجی این گام دوم به معنای حرکت به سمت تاسیس تمدن اسلامی و فراهم کردن زمینه‌های ایجاد تمدن اسلامی است.

سید افقهی در خصوص نقش جوانان در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب گفت: مقام معظم رهبری برجستگی خاصی را برای جوانان و نقش جوانان در بیانیه گام دوم در عرصه‌های مختلف نظامی، اقتصادوتولید، موسسات و سازمان‌های دانش بنیان، ابتکار و خلاقیت و ... در نظر گرفتند چرا که نیروی محرکه هر ملت و کشور نیروی جوان آن است کما اینکه جامعه هدف دشمنان ما در اجرای نقشه‌هایشان نیز همان جوانان هر مملکت هستند و لذا معظم له برای مصونیت، حفظ وضعیت جوانان، سلامت روحی و روانی آنها و اخلاق جوانان همیشه سعی کردند که این قشر از جامعه را از خطرات نفوذ و تهاجم فرهنگی واکسینه کنند و هم نقش محوری در زمینه تولید، توسعه و حراست و حفاظت از مرزهای علمی، امنیتی و فیزیکی کشور را به جوانان واگذار کردند.

نقش بارز جوانان در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب

این کارشناس مسائل منطقه‌ای ادامه داد: بنابراین جوانان باید خودشان را باور کنند و این نقش و وظیفه‌ای که مقام معظم رهبری به جوانان داده و امیدی که معظم له به جوانان بستند را مورد توجه قرار دهند و از طرفی قطعا به جوانان باید توجه شود و کلیت نظام برای جوانان امکان رشد و سازوکارهای رشد را فراهم کنند و تشویقشان کند و نظام به قشر جوان اعتماد کند.

سید افقهی گفت: مقام معظم رهبری سال گذشته در دیدار با دانشجویان یک جمله کلیدی فرمودند که انشالله بعد از این دولت کنونی یک دولت جوان و انقلابی شکل بگیرد پس صرف واژه جوان تضمین کننده سلامت انقلاب و تحقق بیانیه گام دوم انقلاب نیست بلکه به روحیه انقلابی و مقاومت طلبی نیاز است البته مقاومت تنها به معنای جهاد نظامی و جنگ با شمشیر نیست بلکه این مقاومت یک روحیه، اخلاق، رویکرد و راهبرد برای جوان است  و این جوان انقلابی است که می‌تواند درد دل خطر برود و خاکریزها را فتح کند همانگونه که می‌بینیم هم در جنگ تحمیلی و همچنین جنگ با تروریست به خصوص در خارج از کشور در مبارزه با داعش و .... قشر جوان حضور داشتند با اینکه برخی فرماندهان میانسال بودند مانند شهید سردار سلیمانی اما غیر از ستاد، بدنه رزم و بدنه صف ما بدنه جوان بودند پس یک جوان و روحیه انقلابی می‌تواند برای کشور کارگشا باشد البته نباید از نقش سالمندان و مشاوره و راهنمایی ریش سفیدان انقلاب که مملو از تجربیات هستند غافل شد اما نیروی محرکه اصلی و مدیریت اصلی باید به دست جوانان باشد.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری چندین بار هم مثال زدند از جمله در خصوص مسئله هسته‌ای که برخی آقایانی که معتبر هم هستند تمسخر کردند که جوانان مگر می‌توانند صنعت هسته‌ای ما را راه بیندازند چه برسد که غنی سازی اورانیوم را به ۲۰ درصد برسانند، که معظم له فرمودند که من اطمینان کردم و صنعت هسته‌ای را به دست جوانان سپردند و نتایج شگفت‌انگیزی نیز به دست آمد، یکی از آنها شهید احمدی روشن بود که نقش موثری در رساندن غنی سازی اورانیوم از ۳.۵ درصد به ۲۰ درصد داشت.

باور و اعتماد مقام معظم رهبری به جوانان

سید افقهی افزود: در بحث سلول‌های بنیادی نیز عده‌ای آقایان که سالمند بودند و به اصطلاح متخصص بودند خدمت مقام معظم رهبری رسیدند و حتی نامه نوشتند و با لحن تمسخرآمیز به سپردان کار به جوانان گله داشتند اما معظم له بر اعتماد به جوانان پافشاری داشتند و بعد هم به اثبات رسید که جوانان بسیار در زمینه موفق بودند، بنابراین جوانان اعتماد کنیم و به آنها فرصت بدهیم حتی ممکن است اشتباه کند و مرتکب خطا شود اما برای اینکه ضریب آسیب پذیری مسئولین و مدیران جوان را کم کنیم باید کنار آنها سالمندان و افراد باتجربه قرار بگیرند تا مرتب به آنها تجربه تزریق کنند و تجربیات خود را انتقال دهند، لذا می‌بینیم که در همه عرصه‌ها از جمله صنعت نظامی، صنعت الکترونیک، هایتک و جنگ نرم و ... عمدتا قشر جوان بودند پس نکته به جایی است که رهبری در بیانیه گام دوم نقش جوانان را متنوع، گسترده و گوناگون لحاظ کرده‌اند.

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: موضوع اقتصاد اقتصاد مقاومتی را مقام معظم رهبری در سال‌های آخر دولت دهم  مطرح کردند و دلیلش این بود که در افق چشم‌انداز آینده مملکت در بعد اقتصادی، تولید، صادرات و واردات و ... احتمال هجمه دشمن را بسیار بالا می‌دیدند و پیش‌بینی و محاسبا ایشان درست هم بود، با توجه به ارتقای صنایع نظامی کشور، احتمال حمله نظامی کاسته می‌شود و چند بار هم شفاف و با صراحت فرمودند که «جنگی رخ نخواهد داد و مذاکره هم نخواهیم کرد» به این معنی که دشمن از سازوکارها و روش‌های دیگری مانند تحریم، محاصره اقتصادی، فشار حداکثری، تضعیف و انهدام سیستم اقتصادی ما در سطح بانک‌ها، شرکت‌ها، بازار، گردش مالی و ... استفاده می‌کند.

نمایان شدن ضعف اقتصادی و آثار تحریم با اجرایی نشدن اقتصاد مقاومتی

سید افقهی اضافه کرد: مقام معظم رهبری از آن زمان تئوری اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و بسیار مبسوط راجع به آن صحبت کردند و فرمودند درست است که در زمان بحران بیشتر باید به اقتصادی مقاومتی توجه کنیم اما مهمتر این است که با توجه به تکانه‌ها و پس لرزه‌های اقتصادی و بحران‌های اقتصادی جهانی و بین المللی باید اقتصادمان را به گونه‌ای طراحی کنیم که در برابر تکانه‌ها و شوک‌های اقتصادی کمترین آسیب را ببیند.

وی تصریح کرد: دو راهبرد اقتصاد مقاومتی ما این است که درون‌زا و برون‌نگر باشد یعنی آنچه را ما در داخل تولید و ایجاد می‌کنیم و تولید علم و ثروت می‌کنیم باید با دنیا تعامل کند و دروازه‌ها را به سمت بازاز آزاد دنیا، تبادل بانکی، صنعتی و تجاری باز نگه داریم و به بیرون هم داشته باشیم لذا مقام معظم رهبری بارها مفهوم، اقتصاد مقاومتی، محورها، دستورالعمل‌ها و ... آن را بیان فرمودند اما متاسفانه دولت روحانی هیچ اعتقادی و باوری به اقتصاد مقاومتی نداشت چرا که امید بسیار بالا و مطمئنی به نتایج برجام داشتند و اعتقاد داشتند پایه‌ریزی ارکان اقتصاد مقاومتی  زمان طولانی می‌برد اما امریکا به زودی همه تحریم‌ها را بالمره را برمی‌دارد و بر برجام پافشاری کرد.

سید افقهی ادامه داد: نتیجه اجرایی نشدن اقتصاد مقاومتی این شد که کم کم ضعف اقتصادی و آثار بد تحریم‌ها خود نمایی کرد و بر روی قیمت ارزاق، معیشت مردم و تورم تاثیر گذاشت و نهایتا در عمل نیز متاسفانه اقتصاد مقاومتی اجرایی نشد و فقط اسم اقتصادی مقاومتی را از زبان برخی مسئولان تراز اول اجرایی مملکت می‌شنویم و هیچ باوری به آن ندارند بنابراین مقوله اقتصادی مقاومتی دربیانیه گام دوم و ان شاءاله با آمدن دولت جوان و انقلابی بر سرکار حتما باید مو به مو اجرا شود، ارکان آن پایه ریزی شود، دستورالعمل‌ها،تشکیلا، و وظایف آن مشخص و اجرایی شود تا با اجرای این رکن در زمینه اقتصاد کشور شاهد نتایج آن باشیم.

انتهای پیام/ت




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.