گرانی میوه خشم رئیسجمهور را برافروخت + سند و قیمت میوه
نسیم نوشت:اما این گرانی های دنباله دار که در هفته های کنونی هم تداوم داشته واکنش مقامات بلندپایه دستگاه اجرایی را هم به دنبال داشت تا آن ها هم از قیمت بالای میوه در روزهای آغازین سال گله مند باشند.
به گزارش «نسیم» شاید جدی ترین واکنش از سوی مقامات دولتی در این زمینه از سوی رئیس جمهور به وقوع پیوست تا به نوعی صدای رئیس جمهور هم از مشکلات مردم برای خرید میوه شب عید در بیاید. حجت الاسلام والمسلمین روحانی طبق نامه ای که سند آن برای اولین بار توسط خبرگزاری «نسیم» منتشر می شود ۲۵ فروردین ماه طی نامه ای به اسحاق جهانگیری معاون اول خود از افزایش قیمت ۷۰ تا ۱۶۴ درصدی بعضی از میوه ها در روزهای آغازین سال گله کرده و وی خواسته تا از همین برهه از سال تمهیدی بیندیشد تا با تغییر شیوه خرید میوه وزارت جهاد کشاورزی قیمت میوه برای نوروز ۹۵ وضعیت بهتری را داشته باشد.
به گزارش «نسیم» جهانگیری هم به دنبال نامه رئیس جمهور طی نامه ای به رضا ویسه معاون هماهنگی و نظارت خود از وی می خواهد که از هم اکنون با برگزاری جلساتی با مسئولان موزارت صنعت و کشاورزی تا شهریور ماه برای تامین و توزیع میوه در نوروز سال ۹۵ چاره اندیشی کند.
نامه رئیس جمهور و اسحاق جهانگیری در زیر آمده است:
چه کسی باید در خصوص گرانی های امسال پاسخگو باشد
ماجرا از آن آغاز شد که که با تثبیت نسبی قانون انتزاع وظایف کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی در اقتصاد کشور وظیفه تنظیم بازار میوه سال ۹۴ برای اولین بار به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شد. وزارت صنعت، معدن و تجارت که در سال های قبل این مسئولیت را بر عهده داشت با رسمی شدن این خبر در زمستان سال ۹۴ اولین واکنش ها را نسبت به موضوع ابراز کرد. آن ها که خواستار واردات میوه برای تنظیم بازار بودند از وزارتخانه تحت امر محمود حجتی خواستند که اگر قصد دارد برای واردات میوه اقدام کند زودتر این کار را با هماهنگی آن ها انجام دهد. اما وزیر جهاد کشاورزی روحانی قویا اعلام کرد که قصد دارد میوه شب عید مردم را با تولیدات داخلی تامین کند و ممنوعیت واردات میوه که از ماه های قبل توسط این وزارتخانه ابلاغ شده بود همچنان به قوت خود باقی است.
از پاییز سال ۹۳ و با توجه اختلافاتی که بر سر واردات شکر و برنج میان دو وزارتخانه صنعت و کشاورزی آغاز وجود داشت، پیش بینی می شد که اصطلاحا آب دو ارگان مهم در تنظیم بازار شب عید سال ۹۴ به هیچ وجه در یک جوی نمی رود.
گرانی عجیب مرغ در بهمن ماه و واکنش های تند مجتبی خسروتاج قائم مقام و سخنگوی وزارت صنعت و سید محمود نوابی معاون نعمت زاده و رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان نسبت به این مسئله درگیری میان این وزارتخانه را به نقطه اوج خود رساند.
مانند هر سال با ورود به هفته دوم اسفند ۹۳ کم کم بازار خرید شب عید داغ شد و مردم هم کم کم به سمت خرید میوه مورد نیاز خود برای سال جدید رفتند، اما با افزایش قیمت عجیب و غریبی رو به رو شدند به شکلی که این مقدار افزایش قیمت را در سال های گذشته ندیده بودند.
گرانی بی سابقه میوه در سال نوروز ۹۴
اوج گرانی بی سابقه میوه در روزهای پایانی سال ۹۳ و روزهای آغازین سال ۹۴ در بازار تهران بود به شکلی که قیمت پرتقال به طور میانگین در نقاط مختلف تهران به ۷۰۰۰ تومان رسید. گزارش ها از بعضی از نقاط تهران نشان می داد که مردم در بعضی از نقاط برای اولین بار پرتقال نوروزی خود را به قیمت ۱۲۰۰۰ تومان هم خریدند.
بازار سیب هم در آستانه سال جدید بسیار متشنج و سردرگم بود به شکلی که قیمت سیب در برخی از نقاط تهران ۵۵۰۰ تومان و در برخی دیگر از نقاط ۶۸۰۰ تومان به دست مردم می رسید.
خیار و کیوی هم از میوه های گران سال نوروز ۹۴ بود به شکلی کیوی به طور میانگین در تهران بین ۴۸۰۰ تا ۵۴۰۰ تومان خرید و فروش می شد و مردم تهران خیار مورد نیاز خود برای روزهای آغازین سال جدید را هم به طور میانگین بین ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان خریدند.
قیمت موز هم که از روزهای پایانی سال ۹۳ زمزمه گرانی آن شنیده می شد در آستانه نوروز ۹۴ روزهای آرامی هم را نگذراند تا مردم عید امسال موز ۴۰۰۰ تومانی بخورند.
جدول زیر قیمت میوه در روزهای پایانی سال گذشته و ابتدای امسال را به طور میانگین در سطح شهر تهران نشان می دهد.
به نظر می رسد گرانی میوه در شب عید نوروز ۹۴ به حدی برای دولت مهم و حیاتی بوده است که واکنش رئیس جمهور را هم در پی داشته است و روحانی گلایه و نارضایتی شدیدی را نسبت به این وضعیت بی سابقه نشان داده است.
حالا باید امروز که مسئولین وزارت صنعت و جهاد کشاورزی در ۳۰۵ روز باقی مانده تا پایان سال ۹۴ چه تمهیدی برای کنترل بازار شب عید به کار می برند و مردم در نوروز ۹۵ باز هم میوه گرانی را خواهند خورد یا خیر؟
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- سفر شبانه ميوههاي ايراني به آنكارا
- «عدم تعادل در بازار میوه نوروز» کذب است!/«ادعاهایی توخالی» که برای افکار عمومی رو شده است
- میوه درآستانه حذف از سبدکالای یزدیها/مردم توان خرید پرتقال 9هزار تومانی را ندارند
- برداشت سالانه17هزار تن زردآلو درابرکوه/ازبین رفتن 20 درصد زردآلوها به دلیل نبود صنایع فرآوری
- رد رشوه 330 ميليون ريالي برای عبور 21 تن ميوه قاچاق در یزد
- افزایش 69 درصدی قیمت میوه و سبزیجات