گردشگریبادوچرخه دربافت تاریخی/احیاءفرهنگ دوچرخه سواری راهگشای ترافیک یزد/پیشنهادایجادپیست بانوان
به گزارش یزد رسا، دوچرخهسواری یزدیها در گذشتههای نه چندان دور، شهرشان را به شهر دوچرخهها مشهور کرده بود، وسیلهای که هم مرکب اکثر مردان این شهر و هم وسیلهای برای سالم زیستن و زندگی پاک در این دیار محسوب میشد.
همشهری نوشت:اما با صنعتی شدن استان یزد، کم کم دوچرخه در کوچهها و معابر شهر کم شد و جای خود را به مرکبی مرگبار به نام موتورسیکلت داد به طوری که مرکب اکثر شهروندان و البته عامل 70 درصد از تصادفات رانندگی در این استان است.
مسئولان بارها و بارها تلاش کردند که فرهنگ زیبای دوچرخهسواری را دوباره بین شهروندان یزد احیا کنند اما طرحهایی که تاکنون اجرا شده موثر نبوده و موفقیتی در برگرداندن دوچرخه به معابر شهر نداشته است.
زندگی ماشینی پیامدهای بدی برای سلامت شهروندان یزدی داشته، به نحوی که آمار ابتلا به چاقی و بیماریهای دیگری مانند دیابت، فشار خون بالا و انواع سرطانها، روز به روز در حال افزایش است.
این در حالی است که احیای مجدد فرهنگ دوچرخهسواری، گام مثبتی برای مقابله با این بیماریها نیز محسوب میشود.
ایجاد مسیرهای ویژه
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار یزد از اجرای طرح احیای دوچرخه در شهر دوچرخهها خبر داد و در این مورد گفت: مسیرهای دوچرخه به عرض یک متر و 75 سانتیمتر در برخی از معابر شهر اجرا و کفسازی شده است.
«محمدرضا شفیعی» افزود: از جمله معابری که به مسیر تردد دوچرخهسواران مجهز شده است، میتوان به بلوار جوان، بلوار آرام و بلوار شهید قندی اشاره کرد. بهگفته وی، البته در گذشته نیز شاهد اجرای مسیرهای دوچرخه در برخی از معابر شهر از جمله بخشی از خیابان آیت الله کاشانی، خیابان امام خمینی(ره) و بلوار شهیدان اشرف نیز بودهایم، به نحوی که قسمتی از پیادهروهای این معابر به منظور تردد دوچرخهسواران با موزاییک فرش شده است.
راهاندازی ایستگاهها
این مسئول با اشاره به تصمیم شهرداری برای راهاندازی ایستگاههای دوچرخه در شهر، بیان کرد: قرار است که با مشارکت بخش خصوصی برای دایر کردن این ایستگاهها در نقاط پرتردد شهر و به منظور کاهش ترافیک اقدام شود.
وی از مناطق مدنظر برای دایر کردن ایستگاه دوچرخه را میدان آزادی، میدان تاریخی امیرچخماق، میدان مهدیه، میدان شهید بهشتی، میدان فرهنگ، میدان اطلسی و پارک هفتم تیر در خیابان کاشانی معرفی کرد و از راهاندازی 2 ایستگاه دوچرخه در شهر یزد تا پایان سال به عنوان پایلوت خبر داد و افزود: در نظر است که ایستگاههای اولیه با توجه به نزدیکی به ایام نوروز در میدان آزادی و مسجد جامع راهاندازی و بر اساس دستاوردها و استقبال مردم به سایر نقاط شهر تعمیم داده شود. شفعیی گفت: با توجه به افزایش بازدید از بناهای تاریخی در ایام نوروز، طرح راهاندازی تورهای دوچرخهسواری برای مردان گردشگر که از بافت تاریخی یزد بازدید میکنند، مد نظر قرار دارد.
مسیرهای گردشگری با دوچرخه در بافت تاریخی
معاون شهردار ادامه داد: با همکاری بخش خصوصی، دو مسیر گردشگری با دوچرخه در بافت تاریخی یزد پیشبینی شده است تا گردشگران برای پیمودن مسافتهای کوتاه بین بناهای تاریخی از دوچرخه استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه تردد با خودرو در کوچههای باریک و زیبای آشتیکنان، در بافت تاریخی یزد میسر نیست، تردد با دوچرخه در این معابر را یادآور خاطرات گذشتگان این بافت قدیمی عنوان کرد.
وی افزود: محور مسجد جامع – محله فهادان – خیابان سیدگلسرخ – خیابان قیام- خیابان امام و مسجد جامع و نیز محور میدان امیرچخماق – مسجد ملااسماعیل – مسجد جامع – خیابان مهدی و خیابان قیام - میدان امیرچخماق نیز از محورهای تعریف شده برای گردش با دوچرخه در بافت تاریخی برای مردان گردشگر است.
شفیعی احیای فرهنگ دوچرخه سواری را گام مثبتی برای مبارزه با آلودگی هوا و داشتن هوا و شهر سالم عنوان کرد و افزود: احیای فرهنگ دوچرخهسواری در شهر دوچرخهها، قطعاً راهکار مناسبی برای کاهش مشکلات ترافیکی نیز خواهد بود؛ البته در فرهنگ قدیم این دیار، تنها مردان مجاز به دوچرخهسواری و تردد با این وسیله بودند و هستند؛ اما بانوان یزد نیز به این رشته ورزشی علاقه زیادی دارند، هرچند متاسفانه فضای مناسبی برای این منظور در استان مهیا نیست.
پیشنهاد ایجاد پیست دوچرخهسواری بانوان
یکی از اعضای شورای اسلامی شهر یزد در این باره گفت: بانوان یزدی برای پیست دوچرخهسواری درخواست دارند و باید شورای شهر و شهرداری به این درخواست رسیدگی کنند.
«عزت یادگار» افزود: دوچرخهسواری ورزش مفرحی است که هم برای سلامت شهروندان مفید است و هم وسیله مناسبی برای پرکردن اوقات فراغت جوانان و بانوان یزد است، از این رو لازم است که زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه این ورزش در استان و شهر یزد فراهم شود.
وی از اقدامات صورت گرفته برای تامین این زیرساختها را اختصاص بخشی از پارکهای بزرگ موجود در شهر به ورزش بانوان اعلام کرد و افزود: با توجه به درخواستهای مکرر بانوان، قرار است پیشنهاد ایجاد پیست ویژه دوچرخهسواری بانوان در 2 نقطه مناسب شهر، به شورای شهر ارسال شود.
این عضو شورای شهر یزد با تاکید بر اینکه محیطهای شاداب و ورزشی، از بروز آسیبهای اجتماعی و بیماریها جلوگیری خواهد کرد، لازمه کاهش آسیبهای اجتماعی را فراهم کردن ابزار شادی و ورزش برای اقشار مختلف جامعه از جمله بانوان دانست.
احیای فرهنگ دوچرخهسواری راهگشای ترافیک شهری
دبیر هیات دوچرخهسواری استان با بیان این که ترافیک شهر یزد به ویژه در معابر مرکزی و اصلی شهر یزد روز به روز حادتر میشود و بخشی از این موضوع مربوط به تردد خودروهای تک سرنشین در این معابر است، احیای فرهنگ دوچرخهسواری را برای شهر یزد بسیار راهگشا دانست.
«داوود فتح آبادی» کمک به کاهش آلودگی هوا و افزایش سلامتی راکبان دوچرخه را از فواید دوچرخهسواری در شهر عنوان کرد و افزود: زمانی استفاده از دوچرخه در معابر عمومی مورد استقبال تمام اقشار جامعه نبود ولی امروز این فرهنگ کاملاً متفاوت شده به طوری که شهروندان از هر سن و هر قشری قطعاً از چنین طرحی استقبال خواهند کرد. وی مسیرهای هموار و بدون فراز و نشیب شهر یزد را یکی از ویژگیهای مناسب معابر شهر برای احیای فرهنگ دوچرخهسواری و استقبال مردم از آن دانست.
تصاویری از دوچرخه سواری شهردار یزد و مدیر کل میراث فرهنگی یزد در بافت تاریخی در فرودین ماه 93
Related Assets:
- دوچرخه سواري در مدارس يزد فعال تر ميشود
- روایت تصویری از همایش بزرگ دوچرخه سواری مهریز
- محدویت های ترافیکی راهپیمایی 22 بهمن یزد
- دوچرخه سوار یزدی قهرمان آسیاشد/عسکری با اقتدار سهمیه مستقیم المپیک 2016ریو را کسب کرد
- لزوم تقویت زیرساختهای 3شهر نمونه گردشگری استان/ تخصیص نیافتن 4میلیارد تومان اعتبار گردشگری ابرکوه!
- دوره های آموزشی دوازده گانه گردشگری در یزد اجرا می شود
- آموزش قوانین عبور از خیابان به نونهالان در شهرک ترافیکی ابرکوه +تصاویر
- تیم دوچرخه سواری یزد بر بام آسیا/حسین عسگری رکابزن یزدی برترین رکابزن آسیا
- خیابان های یزد در تیررس 100 دوربین نظارتی/تاخیر 2ماهه در اعلام تخلف به رانندگان
- تلاش برای هوشمندسازی ترافیک شهر یزد