گوشت را فقط با مهر دامپزشکی بخرید/هنوز تب کریمه کنگو در یزد مشاهده نشده است
مدیرکل دامپزشکی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در رابطه با شیوع بیماری تب کریمه کنگو در استان یزد گفت: با اقدامات پیشگیرانه شبکه دامپزشکی استان، تاکنون هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در استان یزد نداشته ایم و امیدواریم با همراهی مردم در سالجاری نیز موردی از ابتلا به این بیماری نداشته باشیم.
*کنه عامل اصلی انتقال بیماری تب کریمه کنگو است/ کریمه کنگو فقط در گوشت قرمز وجود دارد
علی اکبر حدادزاده، اذعان داشت: با گرم شدن هوا فعالیت انگل های خارجی دام مانند کنه ها افزایش می یابد و از آنجا که کنه عامل اصلی انتقال بیماری تب کریمه کنگو است؛ مردم باید احتیاط و مراقبت های لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو فقط در گوشت قرمز وجود دارد، تصریح کرد: زیرساخت های خوبی برای کنترل و نظارت بر توزیع گوشت در استان یزد وجود دارد به گونه ای که تمام کشتارگاه استان مجهز به سیستم قرنطینه هستند لذا گوشتی که از کشتارگاه های استان تهیه و توزیع می شود، هیچگونه مشکلی ندارد.
*مردم گوشت های دارای لیبل بهداشتی کشتارگاه و مهر تایید دامپزشکی را تهیه کنند
این مقام مسئول اذعان داشت: مردم باید گوشت هایی را تهیه کنند که دارای لیبل بهداشتی کشتارگاه و دارای مهر تایید دامپزشکی باشد.
*حتما گوشت را 24 ساعت درون یخچال قرار دهید
وی با اشاره به مواردی از کشتار خانگی دام در روستاها و حاشیه شهرها، تصریح کرد: توصیه اکید ما به مردم این است که از کشتارگاه دام در محلی غیر از کشتارگاه خودداری و دام خود را در کشتارگاه های استان قربانی و ذبح کنند و اگر به هر دلیل مجبور به کشتار دام خارج از کشتارگاه شدند حتما گوشت را به مدت 24 ساعت در قسمت پایین یخچال و در دمای نزدیک صفر نگه داری کنند.
*تب کریمه کنگو در دام هیچگونه علائمی ندارد
حدادزاده با بیان اینکه تب کریمه کنگو در دام هیچگونه علائمی ندارد و حتی دامپزشک نمی تواند از ظاهر دام متوجه این بیماری شود، ادامه داد: فریز کردن مستقیم گوشت عامل این بیماری را از بین نمی برد و حتمن گوشت باید به مدت 24 ساعت در دمای حدود صفر درجه یا همان طبقه پایین یخچال نگه داری شود.
مدیرکل دامپزشکی یزد خاطرنشان کرد: توصیه ما به کسانی که با دام سروکار دارند این است که حتما سمپاشی های دوره ای را برای مبارزه با کنه ها و انگل های خارجی انجام دهند و اگر مبارزه کامل صورت نگیرد این انگل می تواند تا سال ها و دوره ها در دامداری باقی بماند و فعالیت کند.
وی تصریح کرد: افرادی که با دام سروکار دارند اگر علائمی شبیه آنفولانزا، سرماخوردگی، تب و یا دردی را در بدن خود دیدند حتمن در هنگام مراجعه به پزشک، وی را در جریان ارتباط خود با دام قرار دهند.
انتهای پیلم/م*
Related Assets:
- گوشت را از مراکز غیرمجاز نخرید/ روند کاهشی بیماری تب مالت در استان یزد
- تب کریمه کنگو در کمین است
- هشدار شبکه دامپزشکی ابرکوه نسبت به بیماری «تب کریمه گنگو»
- بیش از ۴۰۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام شناسایی شده است
- موردی از تب کریمه کنگو در یزد گزارش نشده/ مردم گوشت مصرفی خود را از اماکن مطمئن خریداری کنند
- مردم برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو قربانی خود را در کشتارگاههای مجاز ذبح کنند
- تشخیص و درمان تب کریمه کنگو توریست ایتالیایی در یزد