یزد بدون زیر ساخت مناسب قطب پزشکی موفق نیست/مردم گلایه مند از خدمات بیمارستانی
به گزارش یزد رسا به تقل از یزدندا؛ استان یزد، قطب پزشکی جنوب شرق کشور شناخته می شود و در تمام ایام سال مردم استان های همجوار و همچنین از استان های سیستان و بلوچستان، بوشهر و بندعباس برای مداوا به یزد سفر می کنند.
گردشگری سلامت در یزد به دلیل وجود پزشکان و متخصصان بنام و همچنین بیمارستان هایی که به نسبت سایر استان های جنوب شرق مجهزتر است رواج دارد.
اما به نظر می رسد این روزها جمعیت زیاد مراجعه کنندگان اعم از بومی و غیر بومی به بیمارستان های یزد مشکل آفرین شده است و مردم یزد از شلوغ بودن و کمبود تخت در بیمارستان های شهید صدوقی و شهدای کارگر گلایه مند هستند.
علاوه بر کمبود تخت و فضای بیمارستان به دلیل ازدحام جمعیت بیماران و همراهان آنها از سیستم نوبتدهی کلینیک بقایی پور و همچنین دخالتهای بدون اندازه کارآموزان در کار پزشکان متخصص و سؤالهایبیاندازهآنها از بیماران موجب ناراحتی ردم شده است.
خانم «فاطمه.د» در گفتگو با خبرنگار یزدندا گفت: به یک پزشک معروف زنان و زایمان در کلینیک بقایی پور مراجعه کردم اما وی کاملاًبیتوجه با موبایل خود بازی میکرد و رزیدنتهاسؤالمیپرسیدند و بعد هم نظرات خود را میگفتند و با سری که خانم دکتر تکان میداد نسخه میکردند حتی سونوگرافی و معاینه و غیره را نیز برای کسب تجربه بیشتر خود اضافه کردند و دکتر حتی به من نگاه هم نکرد.
آقای«غلامرضا.م» از اهالی شهرستان خاتم بافاصله 280 کیلومتری از مرکز استان یزد که امکانات بیمارستانی و پزشکی مناسبی ندارد و جز مناطق محروم محسوب میشودبنابر نظر پزشک معالج خود در تاریخ 7 فروردینماه به بیمارستان شهید صدوقی برای عمل قلب باز مراجعه کرد اما پزشک او را در بیمارستان بستری نکرد و وی گفته بود به شهرت برگرد زیرا دو بیمار سیستانی که عفونت بدی هم دارند در آی سی یو بستری هستند و چون تو نارسایی کلیه نیز داری میترسم، بستری شوی، برو زنگت میزنیم و هنوز غلامرضااز ناراحتی قلبی رنج میبرد و منتظر تماس است.
خانم«فاطمه.ش» که دخترش سندروم روده دارد مرتب به بیمارستان شهید صدوقی میرود تا دخترش که دردهای شدیدی تحمل میکند مداوا شود و خونش تعویض گردد اما میگوید برخی مواقع اورژانس نیز جا ندارد و حتی راه روهای اورژانس پر است و میگویند برای بستری در اورژانس نیز باید در نوبت بمانیم، آخر بیمار اورژانسی را چگونه میتواند در نوبت باقی بماند، دخترم در مواقعی بهشدت خون دفع میکند و خیلی برایش خطرناک است.
خانم«مریم.ا» در این گزارش میدانی به خبرنگار یزدندا گفت: یکچشمم را که آبمروارید داشت در بیمارستان شهید صدوقی عمل کردم و راضی هم بودم اما برای معالجه چشم دیگرم بههیچعنوان نتوانستم برای مراجعه به وی در کلینیک بقایی پور وقت بگیریم چون یا سایت خراب بود یا میگفتند هم در سایت یا تلفن که ظرفیتتکمیل است و من بهناچار به مطب پزشکم مراجعه کردم و وی بهراحتی من را معاینه کرد و نوبت عملم را دریکی از بیمارستانهای خصوصی زد، من به دکتر گفتم هزینه درمان در این بیمارستان خصوصی 3 میلیون تومان میشود و من پولندارم اما خانم دکتر گفت: میل خودت است در بیمارستان شهید صدوقی من عمل نمیکنم و این رزیدنتها و دانشجویان من هستند که جراحی میکنند.
مریم ادامه داد: من شنیدهام پزشکان متخصص حین عمل حتی بالای سر مریض نمیایستند و کار را کلاً دانشجویان انجام میدهند، این بار برای من اتفاقی نیافتاد اما دفعه بعدی چه طور؟
مریم افزود: من یکباربعدازاینکه موفق نشدم از سامانه نوبتدهی بقایی پور، نوبت رزرو کنم به خاطر درد شدید چشم خودم بدون وقت به کلینیک رفتم اما دیدم که بدون نوبت مریضها به داخل میروند گفتم مگر میشود ، منشی گفت: بله چون سیستم نوبتدهی خراب است.مریم گلایه داشت که چرا مسئولین خراب بودن سیستم را اطلاع نمیدهند.
متأسفانه با توجه به محرومیتها در جنوب شرق کشور مراجعه به یزد برای درمان بیماری بهشدت زیاد شده است و خود مردم بومی استان را با مشکل فراهم کرده است.
کیفیت خدمات در بیمارستانهای یزد به نسبت خوب است اما فراهم نبودن زیرساختها و کمبود فضا و تخت یکی از معضلات و مشکلات اصلی در یزد است .
استان یزد خواه یا ناخواه به مکانی پذیرنده در بخش گردشگری سلامت علیرغم فراهم نبودن زیرساختهاتبدیلشده است و امکانات پاسخگوی اینهمه مراجعهکننده نیست.
مراجعه مردم به مطبها و بیمارستانهای خصوصی بهمراتب کمتر از بیمارستانهای دولتی است زیرا هزینههای درمان و ویزیت در بخش خصوصی خیلی زیاد است.
مقام معظم رهبری حضرت امام خامنهای همیشه تأکیددارند که بیمار فقط رنج بیماری خود را داشته باشد اما امروزه گرانی دارو، هزینههای درمان و ناکافی بودن امکانات و زیرساختها در بیمارستانهای دولتی رنجی مضاعف بر بیماری مردم است.
نظام سلامت فکری اساسی میطلبد و امروز متأسفانههمهچیز حتی جان و سلامت مردم زیر سایه سنگین گرانی و سیاستبازیقرارگرفته است.
باید با تعلق یارانه به بخش سلامت، کمک به کم شدن هزینهای که در قبال رفتن به مطب یا بیمارستان خصوصی به عهده بیمار است و پرداخت بیشتر هزینهها از سوی سازمانهایبیمهگر هجوم اکثریت جامعه که قشر کمدرآمد هستند را به بیمارستانها و درمانگاههای دولتی کم کرد.
مسئولان باید با کمک خیرین و همچنین برنامهریزی و اقدامی عملی مشکلات بخش سلامت در استان یزد را حل کنند تا مردم فقط رنج بیماری خود را تحمل کنند نه چیز دیگری.
البته برخی مشکلات مانند سیستم نوبتدهی و یا برخوردهای موشآزمایش گونه کارآموزان با بیمار ربطی به زیرساختها ندارد و بهنوعیبیسلیقگی در سیستم نوبتدهی و تذکر و آموزش لزوم حفظ کرامت انسانی بیمار به کارآموزان و همچنین باید به برخی پزشکان معروف گفت پزشک بودن قبل از هر چیز وجدانی آگاه و بیدار میخواهد و پول همه جیز نیست.
انتهای پیام/