یزد سال آینده نیز با بحران آب آشامیدنی روبرو است/ صرفه جویی تنها راه چاره
به گزارش یزد رسا، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای یزد گفت: مردم این استان در سال آینده نیز با بحران آب آشامیدنی روبرو خواهند بود، بنابراین باید صرفه جویی به عنوان مهمترین راهکار در دستور کار باشد.
'حسین غفوری' امروز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تصور اینکه بارندگی های اندک گذشته می تواند کمبود آب های زیر زمینی را جبران نماید اشتباه است.
وی اظهار کرد: همچنین با توجه به اینکه تا هشت سال آینده منبع آب جدیدی برای تامین آب آشامیدنی و صنعت این استان تعریف نشده راهی جز صرفه جویی نداریم.
غفوری خاطرنشان کرد: از آنجا که میزان آب انتقالی در سال آینده افزایش نخواهد یافت، استفاده بیشتر از چاهها، کیفیت آب مورد استفاده را هم کاهش خواهد داد.
مدیر عامل شرکت اب منطقه ای یزد ادامه داد: بارندگی های امسال حتی از متوسط مدت مشابه سال گذشته نیز کمتر بوده بگونه ای که مثلا در یزد پارسال طی این مدت 10 میلیمتر و در سالجاری فقط شش میلیمتر باران باریده و یا در شهر ییلاقی تفت پارسال 15 میلیمتر و امسال فقط هشت میلمتر باران باریده است.
غفوری اظهار داشت: همچنین با توجه بیلان منفی آب زیر زمینی استان به میزان 300 میلیون متر مکعب در سال و همچنین بیلان سفره دشت یزد - اردکان به میزان 140 میلیون متر مکعب، حتی اگر این بارندگی ها به چندین برابر هم برسد تاثیرات آن بر سفره های آب زیرزمینی به آن میزانی نیست که این بیلان منفی را جبران کند.
وی تصریح کرد: تنها امیدواری ما این است که بارندگی در هفته و ماههای آتی به گونه ای باشد که روستاهای استان که در خط بحران و قرمز هستند از وضعیت فعلی خارج شوند.
به گفته این مسوول، آب آشامیدنی و مورد نیاز 300 روستای استان با تانکر تامین می شود و بقیه روستاها نیز با بحران در این زمینه روبرو هستند.
غفوری، منبع تامین آب آشامیدنی مردم استان را آب انتقالی و چاهها اعلام کرد و گفت: میزان بهره برداری از این دو منبع آبی در ماههای گرم سال، به نسبت مساوی است.
وی با اشاره به صرف بخش عمده ای از آب در بخش کشاورزی اضافه کرد: براساس مصوبه شورای عالی آب کشور مقرر شده با همکاری شرکتهای آب منطقه ای و جهاد کشاورزی استفاده کمتر آب در این بخش در دستور کار قرار گیرد که امید است جهاد کشاورزی در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.
خشکسالی های دو دهه اخیر، خسارات جبران ناپذیری بر منابع اقتصادی استان وارد کرده و حتی آب شرب و مورد استفاده مردم را به بحران تبدیل کرده است.
استان یزد یک میلیون و 58 هزار نفر جمعیت دارد.
انتهای پیام /ع
Related Assets:
- آب، مبنای تصمیم ها و تعریف طرح ها در یزد
- حل مشکل آب شرب روستاهای خوسف و قطرم بافق
- کنترل چاه هاي آب کشاورزي هوشمند مي شود
- انتقال آب از خلیجفارس مشکل آب یزد را حل میکند/ حاشیه پردازی به نفع کشور نیست/نیاز به وفاق ملی
- اختصاص درصدی از عواید معادن به آبادانی مناطق معدنی/ تدوین ۱۰ طرح برای رفع معضل آب یزد
- کیفیت آب شیرینکن جلگه بهاباد افزایش می یابد