ID : 940109
مديركل حفاظت محيط زيست استان يزد:

یزد مقصد ریزگردهای آلاینده شهرستان ها/ آینده نگری برای آلودگی هوای یزد 20 سال دیر شده است


مديركل محيط زيست يزد با بیان اینکه آینده نگری برای آلودگی هوای استان یزد 20 سال دیر شده است گفت: با توجه به اينكه بيش از 50 درصد صنايع استان در مسير مهريز تا اردكان واقع شده اند به منظور برون رفت از اين مشكل و تصميمات متخذه در استان قرار است محدوديت هايي براي احداث واحدهاي صنعتي در اين محور صورت گيرد.

یزد رسا؛ به گفته محققان شايع‌ترين بيماري که در شهرهاي بزرگ و آلوده بچه‌ها را مبتلا مي‌ کند، بيمار‌هاي تنفسي و در رأس آن ها آسم است.

از ديگر بيماري‌ها که به دليل محيط آلوده ايجاد مي‌ شود، مي ‌توان آلرژي پوستي و سرطان را نام برد. احتمال سرطان در بچه‌هايي که در مناطق آلوده زندگي مي ‌کنند، بيشتر است.

محققان كانادایی اعلام كردند: آلودگی هوا می‌تواند باعث بروز دردهای شكمی شود. بروز دردهای شكمی در زنان جوان در اثر افزایش آلودگی هوا بیشتر است و علت این امر افزایش نرخ ابتلا به سندرم روده تحریك پذیر در بین زنان است.

برخی شهرستان های استان از جمله صدوق که همجوار یزد است و علاوه بر وجود صنایع آلاینده ریز و درشت خود در مسیر ورود ریزگردها از دشت اردکان-یزد هم می باشد حتی سرب ناشی از آلودگی هوا به گفته یکی از مسؤولین بهداشت در شیر مادران شیرده نیز دیده شده است.

 خورشید تابان

ميانگين برآورد شده از دستگاه هاي سنجش آلايندگي هوا در استان يزد به ميزان حدود سه روز در ماه آلودگي است بنابراين در اين استان در مقايسه با برخي كلان شهرها كه در سال بالغ بر 200 روز با آلودگي هوا مواجه هستند هنوز فرصت براي پيگيري و برون از مشكلاتي كه ممكن است در آينده يكي از دغدغه هاي مسؤولين باشد وجود دارد، هرچند به لحاظ تجمعي هم اكنون نيزاستان يزد و بطور خاص مركز استان يكي از كانون هاي اصلي آلودگي از قبيل تجمع كوره هاي آجرپزي و برخي صنايع ديگر مي باشد.

آینده نگری آلودگی هوای استان 20 سال دیر شده است/ خطر آلایندگی شهرک های صنعتی همجوار سکونتگاه ها

مديركل حفاظت محيط زيست استان يزد در گفتگو با خبرنگار یزد رسا گفت: هرگونه تغيير در كيفيت آب، خاك و هوا به نوعي كه موجب به هم خوردن خلوص و قدرت خودپالايي منابع زيستي شود به نوعي كه موجب خطراتي براي انسان، حيوان وگياه شود آلودگي است.

سيد حسين سادات موسوي افزود: آلودگي هوا حاصل منابع آلاينده ثابت شامل كارخانجات، منابع تجاري، اماكن مسكوني و ... و از سوي ديگر منابع سيار شامل حمل و نقل (ترافيك)، سوخت، اقدمات عمراني و ... مي باشد.

وي ادامه داد: در استان يزد در طول حداقل 20 سال گذشته بر اساس طرح هايي آمايشي و اسناد فرادستي مي بايست در استقرار منابع ثابت و صنايع و كارخانجات با آينده نگري و بر اساس يك استراتژي و برنامه مدون صنعتي وهمچنين تأمين زير ساخت هاي لازم در خصوص امكان سنجي احداث كارخانجات درمكانهاي مناسب اقدام مي شد.

اين مسؤول در ادامه گفت: اين در حالي است كه متأسفانه اغلب صنايع بويژه كاني هاي غيرفلزي شامل كارخانجات كاشي، كوره هاي آجرپزي و ... همچنين تعدد احداث نواحي و شهركهاي صنعتي كه اكثريت آن ها در محور يزد – اردكان واقع شده اند، در حال حاضر مشكلاتي را به لحاظ ايجاد آلودگي براي سكونتگاهها و كساني كه در جوار اينگونه واحدها قرار گرفته اند بوجودآورده است.

کانون انتشار ذرات معلق و ریزگردها در حوزه شهرستان های اردکان- میبد به سمت یزد/ ایجاد محدودیت برای واحدهای صنعتی این مسیر

سادات موسوي افزود: با توجه به اينكه كانون انتشار ذرات معلق و ريزگردها در حوزه شهرستانهاي اردكان – ميبد به سمت يزد مي باشد، در واقع استقرار صنايع بدون در نظر گرفتن منابع فيزيكي از جمله بادهاي غالب در نظر گرفته شده كه اين موضوع موجب تزايد و تشديد آلودگيها شده است.

مديركل محيط زيست يزد تصريح كرد: با توجه به اينكه بيش از 50 درصد صنايع استان در مسير مهريز تا اردكان واقع شده اند به منظور برون رفت از اين مشكل و تصميمات متخذه در استان قرار است محدوديت هايي براي احداث واحدهاي صنعتي در اين محور صورت گيرد و صنايع متعدد و محروم تر با تأمين زيرساخت ها سوق داده شوند. ضمن اينكه اولويت استقرار صنايع در نواحي و شهركهاي صنعتي است.

دشت يزد – اردكان يكي از كانون هاي انتشار آلودگي و توصیه های سازمان حفاظت محیط زیست

وي خاطرنشان كرد: هرچند به لحاظ تجمع واحدهاي صنعتي در مناطق محدود مانند دشت يزد – اردكان از قبيل كوره هاي آجرپزي، اين منطقه را به يكي از كانونهاي انتشار آلودگي مبدل كرده و به لحاظ اكولوژيك نيز ظرفيت برد قابل تحمل محيط را اشباع كرده است بنابراين اداره كل حفاظت محيط زيست استان يزد توصيه هايي در اين خصوص ارائه داده است.

وي اين توصيه ها را شامل تأمين سوخت صنايع از سوخت هاي فسيلي به سوخت هاي پاك تر بخصوص گاز، ايجاد محدوديت در محور يزد – اردكان، انتقال برخي صنايع بزرگ و آلاينده طي يك برنامه زمان بندي به محل هاي مناسب تر وتوسعه كمربند سبز شهر يزد برشمرد.

سادات موسوي بيان كرد: از آنجايي كه مركز استان يزد در آينده به صورت شهري ميليوني با جمعيت ميليوني در خواهد آمد و با توجه به اينكه از سوي ديگر پتانسيل گسترش آلودگي استان يزد محور اصلي توسعه استان يعني صنعت و معدن تلقي شده است، امكان قرار گرفتن يزد در زمره كلان شهرها وجود خواهد داشت.

ایجاد صنایع پاک در استان/ طرح جامع آلودگي شهر يزد دردور سوم سفر رییس جمهور تصویب شده است

وي ادامه داد: براي پيشگيري از اين امر لازم است تمهيدات كنترلي بكارگرفته شود ضمن اينكه تصميم گيران و تصميم سازان استان با وفاق جمعي ورعايت اصول آمايش سرزمين و مطابق يك برنامه مدون صنعتي از صنايع سازگاربا محيط زيست استان بويژه صنايع پاك به منظور برون رفت از اين مشكلات وكاهش و تقليل آلودگي در آينده اقدام كنند.

مديركل محيط زيست استان با اشاره به اينكه طرح جامع آلودگي شهر يزد دردور سوم سفر مصوب شده، افزود: هم اكنون مطالعات اين طرح بر اساس الگوي مطالعات كلان شهرهاي كشور مراحل نهايي را مي گذراند.

سادات موسوي در خصوص هدف اين مطالعات، تصريح كرد: در اين مطالعات دستيابي به واحدهايي كه سهم منابع ثابت و سيار مشخص مي شود تا امكان تصميم گيري دقيق تر فراهم شود.

وي اضافه كرد: هم اكنون بسياري از كلان شهرهاي كشور سهم منابع سيار به دليل تعدد خودروها و سوخت هاي ناقص در مراكز اين استانها بيشتر از منابع ثابت است و به نظر مي رسد در استان يزد، مركز استان و شهرهاي همجوار درمحور يزد – اردكان بيشتر از آثار و تبعات سوء فعاليت هاي صنعتي رنج مي برند هرچند كه با توجه به توسعه شهرنشيني، افزايش خودروها و ميزان سوخت از تأثير منابع سيار نيز بر روي سلامتي مردم نبايد گذشت.

تابلوی اعلام وضعیت آلودگی هوا

نصب و راه اندازي ايستگاه هاي سنجش آلاينده هوا در سه منطقه شهر یزد و برخی شهرستان ها

وي اضافه كرد: در اين ارتباط اداره كل حفاظت محيط زيست استان اقدام به نصب و راه اندازي ايستگاههاي سنجش آلاينده هوا در سه منطقه چهار راه مهديه، ميدان ابوذر و چهارراه صنعت كرده كه در آينده نزديك اين تعداد به پنج تابلوي نمايشگر افزايش مي يابد.

سيد خواهد شد، هدف از نصب اين نمايشگرها را اطلاع رساني به عموم مردم در خصوص كيفيت و وضعيت شاخص هاي آلودگي هوا شامل پارامترهاي

ذرات، co ، so2 ، nox ، ازن و ... عنوان كرد.

وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر به نظر مي رسد وزن ذرات معلق به دليل قرارگرفتن منابع آلاينده در مسير بادهاي غالب و همچنين تردد خودروها در اين محدوده ها و اين محور نگراني هايي را بعضا ايجاد مي كند.

اين مسؤول يادآور شد: ميانگين برآورد شده به ميزان حدود سه روز در ماه آلودگي است كه بعضا از حالت عادي به هشدار و در مواقعي كه شدت پيدا مي كند به حالت اضطراري تغيير پيدا مي كند و براساس اطلاع رساني اداره كل محيط زيست به مديريت بحران در صورت لزوم جلسات اضطراري كميته آلودگي هوا در مركز استان تشكيل شده و در اين خصوص اتخاذ تصميم مي شود.

یزد رسا؛ به گفته اظهارات قبلی مسؤولین محیط زیست استان سهم آلاينده هاي ثابت در آلودگي هواي استان یزد 65 درصد است و بقيه اين آلودگي ها متعلق به آلاينده هاي سيار است.

گفتنی است "آلاينده هاي ثابت" شامل؛ سکونت گاه ها ، منابع تجاري ، واحدهاي صنعتي و منابع متفرقه به شمار می رود و منابع "آلاينده سيار" را هم ترافيک، حمل ونقل مسافري و باربري و نشست و برخاست هواپيماها شامل می شود.

یزد در زمره استان هاي ميانه از لحاظ آلودگي هوا قرار دارد و به علت کويري بودن منطقه و حرکت شن هاي روان و فعاليت واحدهاي صنعتي بويژه کاني هاي غير فلزي شامل صنايع کاشي و سراميک و دپو خاک هاي کوره هاي آجرپزي در يزد بافت خاک از هم جدا مي شود و بر اثر وزش باد و طوفان هاي زياد که جهت وزش از اصفهان به کرمانمي باشد ذرات معلق در هوا بيش از حد استاندارد خواهد شد.

آلودگي مواد در سطح استان که باعث آلودگي بيش از حد هوا مي شود و سطح هوا را به صورت ذرات ريز پر مي کند و در اکثر اوقات بهppm 8/994 (قسمت در ميليون) رسيده است که استاندارد اين ذرات در هوا 150 ppm مي باشد و اين مقدار 7 برابر استانداردهاي زيست محيطي مي باشد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.