یزد؛ همسایه دیوار به دیوار «بحران خشکسالی»!
به گزارش یزدرسا؛ معاون فنی محیطزیست استان یزد در مصاحبه با یزدآوا؛ با اشاره به اینکه دورههای خشکسالی در استان نسبت به ادوار گذشته طولانیتر شده است اظهار داشت: متأسفانه خشکسالیهای اخیر و تغییرات در میزان بارش و دمای استان به وضعیت هشدار رسیده است.
حسن اکبری به تأثیرات جبرانناپذیر خشکسالی بر اقلیم استان یزد پرداخت و ادامه داد: بارشهای کم در سالهای گذشته سبب کاهش پوششهای گیاهی در اقلیم استان و درنتیجه عدم پایداری، فرسایش خاکها و ایجاد گردوغبار در جو استان شده است.
وی بابیان اینکه باید اقدامات درزمینهٔ پایداری طبیعت صورت بگیرد گفت: اگرچه کنترل عوامل طبیعی در بروز خشکسالی طولانی استان دشوار است اما باید عوامل انسانی مؤثر بر طبیعت را کنترل کنیم تا فشار مضاعف انسانی بر طبیعت مهار شود.
وی دخالتهای انسان در حوضهی آبهای زیرزمینی عامل فشار مضاعف بر طبیعت دانست و افزود: کاهش سفرههای زیرزمینی سبب خشکسالی دشتهای استان شده بهنحویکه بوتههای گیاهی خاص طبیعت استان نظیر پیچ و تاک نیز در جا خشک شدن است.
اکبری خاطرنشان کرد: اگر روند خشکسالی ادامه پیدا کند شاهد از بین رفتن گونههای گیاهی خاص و کوچ گونههای جانوری استان نیز خواهیم بود.
وی در این رابطه اظهار داشت: از بین رفتن پوشش گیاهی استان فرسایش خاکها را نیز در بر خواهد داشت که نتیجه فرسایش خاکها ایجاد گردوغبار و مشکلات تنفسی خواهد بود.
اکبری بابیان اینکه اگر روند فرسایش در طبیعت با اقدامات فوری متوقف نشود گفت: این روند بیابانزایی که در استان اتفاق افتاده انسانها را به اتمام حیات در آن اقلیم میرساند و اگر به آنجا برسیم حتی ما انسانها هم باید کوچ کنیم.
معاون فنی محیطزیست استان بهعنوان کرد: احداث جاده بهرهبرداری بیرویه از معادن و حتی وجود گردشگر فراتر از ظرفیت طبیعت میتواند برای طبیعت آسیبزا باشد.
وی در خصوص اقدامات سازمان مطبوعش برای جلوگیری از بین رفتن از تنوع زیستی در اقلیم استان گفت: آبرسانی توزیع علوفه و ممانعت از شکار گونههای جانوری از مهمترین اقدامات این سازمان برای عبور از بحران خشکسالی است.
اکبری به مشکلات سازمانی در رفع موانع زیستمحیطی استان اشاره کرد و افزود: متأسفانه به دلیل وضع قانون رفع موانع تولید و سرمایهگذاری در مجلس شورای اسلامی معادن تنها از وزارت صنعت و معدن استعلام میگیرند و در این خصوص محیطزیست نمیتواند ورود کند.
وی در این رابطه افزود: خوشبختانه اقداماتی درزمینهٔ ممانعت از جادهسازی و بهرهبرداری از معادن در محیط اقلیمی استان نیز رایزنی با سازمانهای مرتبط صورت گرفته که تا حد زیادی از معضلات زیستمحیطی استان کاسته خواهد شد.
معاون فنی محیطزیست استان به همکاری شایسته مردم و شکارچیان با این سازمان طی سالهای گذشته برای حفظ محیطزیست و گونههای جانوری خبر داد و اذعان داشت: بافرهنگ سازی و آموزشهایی که درگذشته صورت گرفته مردم استان همکاری بینظیری را با ما داشتند.
انتهای پیام/ح
Related Assets:
- تصاویری زیبا از برگزاری نماز عید سعید فطر در شهر یزد
- کاهش 50 درصدی آلودگی ناشی از ریزگردها در استان یزد
- زيستگاههاي غیرجنگلی یزدموردهجمه معدنکاوی/ ماجرای دست درازی به منطقه حفاظت شده خاتم وارزش هردرخت قطع شده
- معادن ندوشن نقش استراتژِیکی در بخش معدن، اقتصاد و اشتغال استان ندارد
- استفاده از ظرفیت جهادی در طرحهای زیست محیطی
- شیرکوه یزد به منطقه حفاظت شده ارتقا مییابد