یک پنجم يزديها مبتلا به دیابت/عمده ترین دلیل كمتحركي
به گزارش یزد رسا، دکتر "محمدرضا آقایی" مدير مركز تحقيقاتي درماني ديابت استان در اين نشست با ذکر مشکلات ناشی از ابتلاي مردم به بیماری دیابت، اظهار كرد: حدود یک پنجم مردم استان یزد دارای بیماری دیابت هستند اما تعداد کمی از آنها از بیماری خود خبر دارند و اکثریت مبتلایان به دلیل این که نوعی از این بیماری علائم مشخصی ندارد، از بیماری خود خبر ندارند مگر تا زمانی که یکی از عارضههای این بیماری در فرد بروز كند.
وی افزود: یکی از دلایل عمده درگیر شدن در این بیماری، کم تحرکی و نپرداختن به امر ورزش است به نحوي كه تحرک و ورزش میتواند منجر به افزایش توان بدنی افراد شود به همين دليل نيز همکاری گروه تربیت بدنی دانشگاه با مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت میتواند در کاهش این بیماری و بازگرداندن سلامتی به مردم بسیار مؤثر باشد.
دکتر "محمدرضا جواهری" ريیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت نيز با بیان فعالیتهای آموزشی و پژوهشی واحد تفت، عنوان كرد: این دانشگاه از بدو تأسیس در زمینههای تحقیقاتی اقدامات بسیار مفید و ارزشمندی داشته و علاقمند است كه به هرشکل ممکن در جهت خدمت به مردم گامهای مؤثر بردارد.
وی با بیان این نکته که دانشگاه آزاد اسلامی تفت در تربیت نیروهای متخصص و آگاه در زمینه تربیت بدنی فعالیتهای گستردهای داشته است، وجود شش رشته در مقاطع کاردانی تا کارشناسی ارشد تربیت بدنی با گرایشهای مختلف را نشان از پتانسیلهای موجود در این دانشگاه خواند.
وي همچنين از تجهيز دانشگاه به سالنهای ورزشی و همچنین آزمایشگاههایي با تجهیزات پیشرفته را يادآور شد و گفت: لذا این آمادگی وجود دارد که هم در زمینههای تحقیقاتی و هم در تأسیس شرکتهای دانش بنیان که در حوزه ورزشی و تندرستی فعالیت ميكنند با مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت استان همکاریهای لازم را داشته باشيم.
دکتر "مسعود رحمانیان" ريیس مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت استان نیز با اشاره به وجود کمتحرکی در مردم استان یزد و افزایش این کمتحرکی در طی سالهای اخیر، تاكيد كرد: بیماری دیابت اگر به موقع شناخته شود، به راحتی قابل کنترل است و مشکلی برای افراد بوجود نخواهد آورد، اما اگر از شناخت آن غفلت شود، این بیماری به تدریج بر همه اعضاي بدن به ویژه قلب و عروق، چشم و غيره اثر گذاشته و آنها را دچار آسیب میكند.
وي در ادامه سه عامل رژیم غذایی مناسب، درمان دارویی و ورزش و پیگیری مکرر این امور را از راههاي درمان دیابت برشمرد و ابراز اميدواري كرد كه با همکاری دانشگاه موضوع تحرک و ورزش در سطح جامعه محقق شود.
رحمانيان با بیان این نکته که مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت استان با برخورداری از پرسنل مجرب و کارآزموده و آزمایشگاه و تجهیزات پیشرفته، آمادگی انجام طرحهای تحقیقاتی مشترک را با گروه تربیت بدنی دانشگاه داراست، بيان كرد: اين مركز در راستای گسترش ورزش و ایجاد تحرک در جامعه هرگونه همکاری را انجام خواهد داد.
در پایان اين نشست تفاهمنامه همکاریهای مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت و مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت استان یزد به امضا رسید و مقرر شد كه در پایان سه ماهه اول سال جاري از فعالیتهای صورت گرفته براساس مفاد این تفاهمنامه گزارشی تهیه و مورد ارزیابی قرار گیرد.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- يزدميتواند قطب دیابت كشورباشد/علت اصلی ديابت يزدیها شیرینی وسبك زندگي اشتباه
- خوردن صبحانه؛ شرط اول پیشگیری از دیابت
- رویارویی نیمی از یزدی ها با دیابت! /۱۰۰هزار دیابتی شناسایی شدند
- رشته«دکترای پژوهشی دیابت»در یزد راهاندازی میشود/ بین 80 تا 100هزار نفر در استان یزد دیابتی اند
- بزرگترین عامل آمار بالای بیماران دیابتی در یزد، «سبک زندگی غلط» است
- یزدیها كمتحرک هستند/حاجیخلیفهها، مقصر اصلی دیابت یزدیها نیستند
- اجرای فاز دوم طرح حامیان دیابت در 1000 مدرسه یزد