ID : 39203361

۹ اشتباه رایج و خطرناک غذایی در ماه رمضان


بسیاری از مردم در ماه رمضان، چه در وعده‌های غذایی سحر و افطار اشتباهات غذایی را مرتکب می‌شوند.

به گزارش یزدرسا، مهم است که در ماه رمضان غذای متعادل بخورید و روی غذا‌هایی که بدن بیش از حد به آن‌ها نیاز دارد تمرکز کنید.

۹ اشتباه رایج غذایی وجود دارد که ۴ مورد از آن‌ها را پیش از وعده‌ غذایی سحر و ۵ مورد را هنگام صرف افطار و پس از آن مرتکب می‌شویم.

اشتباهات رایج در وعده‌های غذایی سحر:

۱- زیاده روی در مصرف ترشی

مصرف بیش از حد غذا‌های حاوی سدیم یا نمک مانند ترشیجات و همچنین نوشیدن مواد محرک به مقدار زیاد مانند قهوه یا چای منجر به تکثر ادرار و از بین رفتن برخی نمک‌های معدنی از بدن و احساس تشنگی طی روز می‌شود.

۲- خوردن غذا‌های چرب و حاوی قند

برخلاف تصور رایج مبنی بر اینکه خوردن وعده‌های غذایی بسیار شیرین و شیرینی جات در وعده‌های غذایی سحر و قبل از آن احساس گرسنگی را از بین می‌برد، در واقع آن‌ها معده را سنگین می‌کنند، به خصوص اگر آن‌ها را قبل از خواب بخورید، باعث اختلال در هضم غذا و تشنگی می‌شوند.

در مقابل، سبزیجات و میوه‌ها بیشتر احساس سیری ایجاد می‌کنند؛ زیرا حاوی درصد بالایی از فیبر هستند که ترجیح داده می‌شود یکی از اجزای اصلی تغذیه در ماه رمضان باشد.

۳- نوشیدن آب زیاد

بسیاری بر این باورند که نوشیدن مقادیر زیادی آب در دوره قبل از سحر ممکن است احساس تشنگی آن‌ها را در ماه رمضان کاهش دهد، اما توصیه می‌شود مقدار کافی آب بین افطار و وعده غذایی قبل از سحر تقسیم شود، یعنی حدود یک لیتر و نیم برای جلوگیری از خطر کم آبی بدن، مصرف شود.

۴- ترک کامل وعده سحری

برخی از افراد وعده غذایی سحری را علی رغم فواید بسیاری که دارد، به طور کامل فراموش می‌کنند؛ وعده سحری فرد روزه دار را تقویت می‌کند و باعث تأمین انرژی بدن در طول روز در ماه رمضان می‌شود، به خصوص اگر این وعده غذایی غنی از کربوهیدرات‌های کند جذب باشد.

اشتباهات رایج هنگام افطار:

۱- شروع افطاری با غذای چرب

شروع افطار با غذا‌های غنی از چربی مانند غذا‌های سرخ کردنی و پرچرب، یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی است که باید در ماه رمضان از آن اجتناب کنید و با مواد غذایی قندی ساده مانند خرما روزه خود را باز کنید.

۲- نوشیدن آب سرد

نوشیدن آب سرد با معده خالی مشکلات گوارشی زیادی ایجاد می‌کند که پزشکان به شدت در مورد آن‌ها هشدار می‌دهند.

۳- زیاده روی در خوردن غذا

بعد از یک روز گرسنگی شدید، بعضی از افراد مقدار زیادی غذا را به یکباره در وقت افطار می‌خورند، اما توصیه می‌شود وعده‌های غذایی کم در فواصل زمانی بخورید.

۴- زیاده روی در مصرف مواد شیرین

ماه رمضان به دلیل شیرینی‌هایی مانند زولبیا که زیاده روی در مصرف آن باعث چاقی می‌شود، مشهور است.

۵- عدم ورزش

بسیاری از افراد به دلیل مشغله، فرصتی برای ورزش در ماه رمضان نمی‌یابند؛ در حالی که کارشناسان توصیه می‌کنند در صورت امکان یک یا دو ساعت بعد از افطار، کمی ورزش کنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.