محتوا محتوا

وقتی قانون نظارت نداشته باشد؛

قبض های نجومی آب روستائیان بی بضاعت تفتی در مقابل حقوق های نجومی


عدم نظارت بر قانون تعرفه دائم و غیردائم آب روستائیان باعث شده است تا روستائیان علاوه بر مشکل خشکسالی از پرداخت قبض های نجومی به ستوه آیند.

به گزارش خبرنگار صبح تفت، این روزها علاوه بر معضل کمبود آب در روستاها، مشکلی به نام تعرفه غیر دائم وجود دارد که بر روی قبوض آب ثبت شده و باعث افزایش قیمت و اعتراض روستائیان شده است.

سال 1388، بخشنامه ای توسط هیئت وزیران تصویب شد که نرخ آب برای روستائیان را به دو نوع دائم و غیردائم تقسیم کرد به گونه ای که برای افراد دائم روستا هر متر مکعب آب مصرفی ۷۰ تومان و غیر دائم ۶۵۰ تومان محاسبه می شود.

این قانون در استان یزد بنا بدلایل نامعلومی فقط برای شهرستان های تفت، مهریز و بافق اجرا و پیگیری شد که دلیل اجرای سلیقه ای، اعتراض شدید برخی از روستائیان را به دنبال داشته است.

به عنوان مثال در دهستان زردین، مردم علی رغم استفاده کم از آب، مبالغ هنگفتی را باید بابت هزینه قبض پرداخت کنند.  

یکی از اعضای شورای روستا زردین تفت در همین رابطه می گوید: قانون تعرفه های دائم و غیر دائم باعث افزایش قیمت آب بهای این دهستان شده و اعتراض شدید مردمی را درپی داشته است؛  قانونی که باید برای ویلا نشینان اجرا می شد؛ امروز دامن روستاییانی را گرفته که با خشکسالی های اخیر برای امرار معاش دچار مشکل شده اند؛ درخواست مردم مبنا قرار گرفتن مصرف آب است نه دائم و غیر دائم.

زارع زردینی افزود: جالب اینجاست این قانون در برخی از روستاهای سه شهرستان تفت و مهریز و بافق اجرا می شود و معلوم نیست چرا این قانون فقط در این سه شهرستان و آن هم برخی از روستاها اجرا می شود؟!!

وی ادامه می دهد: خشکسالی های خانمان سوز اخیر باعث شده است تا اکثر مردم روستا در فصل زمستان به مرکز استان یا شهرستان رفته و زندگی کنند و در فصل تابستان به روستا بازگردند.

وی تصریح می کند: اصل این قانون برای روستاهای ییلاقی، پرآب و خوش آب و هوا است که ویلانشینان مخصوص خود را دارد و نه پیرمردان و زنانی که در این روستاها با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.

این عضو شورا توضیحات خود را اینگونه تکمیل می کند که ما از مسئولان آب و فاضلاب شهرستان و استان می خواهیم تا فکری برای این ناعدالتی بردارند و مردم را از پرداخت این هزینه گزاف نجات دهند.

 

یکی از اهالی این روستا در همین رابطه می گوید: من اهل این روستا هستم و شاید در سال فقط سه یا چهار ماه در روستا مستقر نباشم اما برای آب مصرفی من تعرفه غیردائم محسوب می شود.

«علی زارع» با اعتراض ادامه می دهد: اگر این تعرفه قانون است چرا برای همه روستاها نیست و فقط بعضی از روستائیان باید آن را پرداخت کنند.

وی به عنوان راهکار از مسئولان خواست تا سقفی را برای میزان مصرف تعیین کنند و اگر مصرف از این میزان بیشتر بود؛ تعرفه غیردائم محسوب شود.

این پیرمرد در پایان نیز اظهارداشت: من شاید روزانه کمتر از دو ساعت آب مصرف کنم اما الان قبضی معادل 240هزارتومان باید پرداخت کنم.

 

رییس اداره بحران آب و فاضلاب روستایی استان در رابطه با ضرورت تعرفه دائم و غیر دائم آب برای مناطق روستایی می گوید: یکی از شهرستان های استان یزد جمعیتی حدود 8 هزار نفر دارد اما تعداد مشترکین آب در این شهرستان چیزی حدود 25هزار اشتراک است یعنی جمعیتی بالغ بر 10هزار نفر سکونت غیردائم دارند.

«رضا زارع» در رابطه با معیار تعیین مشترک به دائم و غیردائم می افزاید:مبنای تعیین دائم یا غیردائم یک مشترک، نظر مامور قرائت کنتور است.

وی با بیان اینکه اداره آب و فاضلاب اختیاری در تغییر نرخ ندارد، گفت: ما نمی توانیم تصمیمی برای تغییر نرخ بگیریم ولی مرجع تعیین کننده تعرفه دائم یا غیر دائم هستیم و اگر مشترکان اعتراضی در رابطه با این موضوع دارند می توانند درخواست خود را به اداره آب و فاضلاب شهرستان ارائه دهند تا با بررسی های کافی اصلاح تعرفه صورت گیرد.

آنچه مشخص است چنین قانون در اصل برای کسانی تصویب شده است که جزو قشر مرفه جامعه محسوب می شوند و معمولا یک یا چند خانه در روستاهای ییلاقی دارند اما امروز به علت نبود معیار مناسب برای انتخاب تعرفه، پیرمردان و پیرزنان روستایی هستند که باید متحمل هزینه شوند.

انتهای پیام/م*




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.