محتوا محتوا


بازارها و مراکز خرید بزرگ استانبول را بشناسیم


استانبول شهری تاریخی است که در مراکز تلاقی سه قاره قرار گرفته، شهرت این شهر بیشتر به خاطر بناها و مساجد قدیمی است.

صبح تفت؛ استانبول شهری تاریخی است که در مراکز تلاقی سه قاره قرار گرفته، شهرت این شهر بیشتر به خاطر بناها و مساجد قدیمی است. جاده تاریخی ابریشم شاه راه ارتباطی جهان باستان از این شهر عبور میکرده و همین امر سبب شده تا استانبول محل تجارت بازرگانان باشد.

امروزه هم در استانبول بازارهای سنتی فعالیت دارند و هم مراکز تجاری بزرگ با مغازه ها و برندهای معروف پر شده اند از لباس های خوش بافت ترک. ترکیه طبق بررسی مجلات مد و پوشاک در رتبه سوم بعد از فرانسه و آمریکا قرار گرفته است. همین موضوع سبب شده تا توریستهای زیادی علاوه بر جاذبه های تاریخی این شهر صرفا برای خرید به بازارهای بزرگ استانبول مراجعه نمایند. البته افت قیمت لیر ترکیه در مقابل قیمت دلار و سایر ارزها هم سبب شده تا بیشتر برای خرید به این کشور مراجعه شود.

اما چرا لیر ترکیه سقوط کرد؟

با گسترش تنش ها میان آمریکا و دولت ترکیه، که از سر مسائلی چون کودتای ترکیه با رهبری گولن و هم چنین مسئله سوریه و کردهای عراق نشأت میگرفت دونالد ترامپ تعرفه واردات برخی از کالاها را از ترکیه افزایش داد که این موضوع سبب شد تا ارزش واحد پولی این کشور در مقابل قیمت دلار دچار افت ارزش شود. این موضوع باعث شده تا واردات از ترکیه با قیمت بهتری برای مردم کشورهای دیگر تمام شود، امروزه خرید از ترکیه میتواند به صرفه تر باشد.

تا به امروز این این افزایش قیمت دلار در ترکیه ادامه داشته و تدابیری که توسط اردوغان اندیشیده شده یا جلساتی که میان دولت مردان دو کشور صورت گرفته هم راه به جایی نبرده است. اردوغان از مردم ترکیه خواسته تا دلارهای خانگی خود را در بازار به فروش رسانده تا ارزش لیر بهبود یابد.

هر کشوری که با افت ارزش واحد پولی اش مواجه شود قطعا گزینه مناسبی برای سفر و یا خرید و به نوعی واردات خواهد بود، زیرا واردات از آن ارزانتر تمام خواهد شد. هم چنین با توجه به برابری نرخ کالاها در کشورها، کشوری که ارزشش افت میکند دچار تورم نیز خواهد شد. البته این روند با کم شدن کالاها با توجه به صادرات بیشتر نیز بیشتر خواهد بود.

ترکیه با توجه به موقعیت جغرافیایی و قدمت تاریخی تبدیل به یکی از مقاصد گردشگری شده است. امروزه توریست هایی زیادی فقط به قصد خرید وارد این کشور میشوند. شهر استانبول و آنکارا دو شهر بزرگ ترکیه میباشند. از گذشته های دور در ترکیه صنعت مد با قدرت در حال فعالیت بود که امروز ترکیه را تبدیل به سومین کشور در این صنعت کرده است. در حال حاضر هم از کشور ما به طور روزانه عده ای برای تفریح، خرید و یا گردش وارد ترکیه میشوند که بیشتر به شهرهای استانبول و ازمیر یا آنتالیا میروند.

بازارهای ترکیه

از میان بازارهای بزرگ استانبول و مراکز خرید مختلف آن، میتوانید بزرگترین و بهترین آنها را در ادامه بخوانید.

بازار فاتیح "Fatih Market"

این بازار در قدیمی ترین منطقه استانبول واقع شده که بیشتر مردم محلی آنرا با نام چهارشنبه بازار میشناسند. این بازار شامل 7 خیابان اصلی و 17 خیابان فرعی است. این بازار همچنین در گل استانبول شهرت دارد و مردم شهر برای خرید به این بازار مراجعه میکنند، تعداد 4811 مغازه و تعداد زیادی دست فروش را در خود جای داده و انواع محصولات از کشاورزی گرفته تا لباس و... در آن عرضه میشود.

محله باکرکوی استانبول

این محله تعداد زیادی مرکز خرید و پاساژ را در خود گنجانده است. این منطقه هم برای خرید عمده در استانبول بسیار مناسب است. چونکه انواع البسه را میتوان در آن با قیمت مناسب یافت.

بازار یشکیلکویی "Yeşilköy Market"

این بازار یکی دیگر از چهارشنبه بازارهای معروف استانبول میباشد. محصولات در این بازار از کیفیت بهتری نسبت به بازار فاتیح برخوردارند که البته از نظر قیمتی هم طبیعی است که گرانتر باشند.

بیشتر این فروشندگان به صورت دستفروش هستند و حالت مغازه کمتر در آن مشاهده میشود، وسعت این بازار 12000 متر مربع بوده و 2000 فروشنده در آن محصولات و اقلام خود را عرضه میکنند.

بازار بشیکتاش "Beşiktaş Market"

بیشتر شهرت این بازار به خاطر بازار لباس و کیف و کفش آن میباشد. اما محصولات دیگری همچون بدلیجات و منسوجات خانگی در آن عرضه میشود. اگر قصد خرید لباس به صورت عمده و قیمت مناسب را دارید این بازار را به شما پیشنهاد میکنیم.

بازار اولوس "Ulus Market"

این بازار به بازار جامه "sosyete pazarı" نیز معروف است. در این بازار میتوان برندها و مارک های معتبر را با قیمت بهتر نسبت به سایر بازارهای استانبول پیدا کرد. اگر قصد خرید عمده لباس های ترک برند را دارید این بازار میتواند گزینه مناسبی برای خرید باشد.

در این بازار انواع لباس ها شامل انواع کت و لوازم آرایش و انواع ژاکت و ... را میتوان یافت.

بازار کادیکوی "Kadıköy"

بازار کادیکوی استانبول در روزهای سه شنبه و جمعه باز میشود و در منطقه آسیایی استانبول قرار گرفته است. شروع فعالیت این بازار به سال 1969 میلادی بازمیگردد. این بازار شهرت جالبی هم دارد و آن تعداد بسیار بیشتر بازدیدکنندگان خانم نسبت به آقایان میباشد، که نشان میدهد این بازار بیشتر مورد توجه بانوان قرارگرفته است.

مرکز خرید عثمان بی استانبول

این مرکز خرید با کیفیت ترین اجناس را داشته و برای خرید کیف و کفش و لباس شب مناسب میباشد. اجناس این مرکز خرید با کیفیت تر از مناطق دیگر و بازارهای دیگر استانبول بوده و البته به همین میزان هم مبلغ بیشتری بابت خرید باید به همراه داشته باشید.

در مجموع محله مناسبی برای خرید بوده و اگر قصد خرید عمده را دارید مرکز خرید عثمان بی را میتوانید کنار بگذارید.

خیابان استقلال

این خیابان در مجاورت میدان تقسیم در شهر استانبول و در قسمت اروپایی استانبول قرار گرفته است. این خیابان پر از برندهای معروف دنیا و برندهای پرطرفدار ترکیه است. همچنین خود خیابان یک جاذبه توریستی است که قدم زدن در آن خالی از لطف نخواهد بود. در وسط خیابان خط ترانوا قرار گرفته که گاهی یک گروه موسیقی روی آن در حال اجراست.

این خیابان هم برای خریدهای عمده مناسب نیست.

مرکز خرید جواهر استانبول

این مرکز خرید یکی از بزرگترین ها در شهر استانبول میباشد. این مرکز در 6 طبقه و دارای بهترین برندهای مطرح در دنیاست. این مرکز نزدیک متروی شیشلی واقع شده و خرید از آن لذت بخش است.

این مرکز خرید شامل برندهای مطرح خارجی و برندهای معروف ترکیه نظیر کوتون، ال سی وی و ... میباشد.

خیابان بغداد استانبول

این خیابان یکی از بهترین مراکز برای خرید عمده میباشد البته با قیمت یک مقدار بالا! این خیابان هم پر شده از برندهای لباس معروف دنیا و ترکیه، اگر قصد خرید لباس های برند به صورت عمده را دارید از این خیابان دیدن نمایید.

خیابان بغداد در قسمت آسیایی استانبول نزدیک دریای مرمر قرار گرفته و طول آن 14 کیلومتر میباشد.

تاثیر افزایش قیمت دلار در ایران بر سفرها

با توجه به گرانی های اخیر که دلیل اصلی آن را میتوان در افزایش ناگهانی نرخ دلار دانست، سفر به کشورهای خارجی برای مردم ایران گرانتر از سالهای گذشته تمام میشود. علاوه بر هزینه بالا بر سفر ها این گرانی های بر وضع معیشت همه ایرانیان بی تاثیر نبوده است. گرانی ها در خدمات و محصولات دیگر مانند قیمت خودرو چه داخلی و چه خارجی و حتی محصولات سبد کالای خانوار نیز مشاهده میشود. امیدواریم با ارزانی در قیمت کالاها راه ادامه زندگی به شکلی بهتر برای مردم کشور باز شود.

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.